• ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΖΟΜΈΝΟΥΣ

  Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

  Είναι γεγονός πως δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνετε στο κοσμηματοπωλείο για να της αγοράσετε ένα δώρο. Είναι επίσης γεγονός πως κάθε φορά αυτού του είδους τα ψώνια σας προκαλούν αμηχανία, και δέος μπροστά στην διαφορετικότητα του γυναικείου μυαλού. Τώρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Καλείστε να επιλέξετε ένα δώρο με μεγάλη σημασιολογική βαρύτητα. Το δαχτυλίδι των αρραβώνων είναι αυτό που το αντικείμενο του πόθου σας θα φοράει συχνά και θα επιδεικνύει με υπερηφάνεια, και δικαίως αγχώνεστε μήπως η επιλογή σας επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους της. Ας είμαστε ρεαλιστές. Το να διαλέξετε το δαχτυλίδι των ονείρων της έχει τις ίδιες πιθανότητες με τον πρώτο αριθμό του lotto. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστο να περιορίσουμε τις πιθανότητες για την «γκάφα του αιώνα». 
    1) Κρυφοκοιτάξτε την μπιζουτιέρα της. Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε συγκρατήσει λεπτομέρειες των κοσμημάτων που φοράει. Βλέποντας τα όλα μαζί θα πάρετε κάποιες ουσιαστικές κατευθύνσεις. Για παράδειγμα θα δείτε αν προτιμάει λευκά μέταλλα ή κίτρινα, μία πληροφορία που σίγουρα θα σας ζητήσει ο κοσμηματοπώλης σας, όπου θα αγοράσετε το δαχτυλίδι των αρραβώνων. Θα δείτε επίσης αν προτιμάει μικρά και διακριτικά ή μεγάλα και εντυπωσιακά κοσμήματα. 
     2) Είναι παραδοσιακή ή όχι? Με άλλα λόγια το ερώτημα αυτό σημαίνει: προτιμάει να φοράει κοσμήματα που μοιάζουν με της μαμάς της ή αυτά που φοράει θέλει να μην μοιάζουν με καμιάς άλλης. Είναι μία ακόμη πληροφορία που ο κοσμηματοπώλης - σύμβουλός σας θα εκτιμήσει ιδιαίτερα. 
     3) Αποσπάστε αντιδράσεις. Ένα τέχνασμα που ίσως δουλέψει είναι να σχολιάσετε δήθεν αθώα το δαχτυλίδι μιας γνωστής σας. Από τις αντιδράσεις της πιθανόν να αποσπάσετε πολύτιμες πληροφορίες.

     4) Ρωτήστε μία φίλη της. Αν πιστεύετε ότι είστε διαβολεμένα τυχερός και πέσετε στο εξαφανισμένο από αιώνες είδος «εχέμυθη γυναίκα», τότε με ευκολία θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που ψάχνετε . Επειδή όμως το απολύτως πιθανότερο είναι η φίλη να δώσει άμεσα αναφορά χαρτί και καλαμάρι στην ενδιαφερόμενη, ίσως είναι πιο λογικό να ακολουθήσετε την επόμενη συμβουλή. 
     5) Βγείτε για ψώνια μαζί της. Συμφωνούμε με τις ενστάσεις σας. Χάνεται η μαγεία και η έκπληξη. Μην ξεχνάτε όμως πως στην πεζή εποχή που ζούμε η μέθοδος αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος. Μπορείτε να αυξήσετε το σασπένς χρησιμοποιώντας τα εξής τεχνάσματα. Η μέλλουσα νύφη να επιλέξει τρία ή πέντε ή δέκα δαχτυλίδια ώστε η τελική επιλογή να παραμείνει στα στιβαρά σας χέρια. Δεύτερη δυνατότητα που έχετε είναι να σκηνοθετήσετε τον τόπο τον τρόπο και την ώρα της μεγάλης προσφοράς, ώστε να δημιουργήσετε την μέγιστη συγκίνηση και τις καλύτερες αναμνήσεις. 
     6) Ανακαλύψτε το νούμερο της. Η ασφαλέστερη μέθοδος είναι να πάρετε για λίγο ένα δαχτυλίδι της και να το δείξετε στον κοσμηματοπώλη σας, ο οποίος θα συμπεράνει το νούμερο του δαχτυλιδιού που φοράει. Κάποιες άλλες μέθοδοι που μπορεί να πάρει το αυτί σας όπως να αποτυπώσετε το ίχνος του δαχτυλιδιού σε σαπούνι, θυμίζουν μεθόδους του επιθεωρητή Κλουζώ και εγκυμονούν κινδύνους για μεγαλειώδη γκάφα.
     7) Επιλέξτε έναν αξιόπιστο κοσμηματοπώλη. Είναι αυτονόητη η σημασία αυτού του παράγοντα. συνήθως ένα δαχτυλίδι αρραβώνων κοστίζει ένα σημαντικό ποσό και δεν πρέπει να το δώσετε στον πρώτο τυχόντα. Θα πρέπει να έχετε ικανοποιητική εγγύηση για την ποιότητα των πετρών (κυρίως), αλλά και κάποιες αξιόπιστες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την σωστή απόφαση. Ρωτήστε ακόμη για την δυνατότητα αλλαγής σε περίπτωση που δεν πήρατε μία απόφαση που να ικανοποιεί την μέλλουσα νύφη, αν αυτή βρει το θάρρος να προχωρήσει στην αλλαγή του δαχτυλιδιού. 

  Δαχτυλίδι αρραβώνων με μπριγιάν

   


   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...