• ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΤΕ ?

  Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

  Το διαμάντι ήταν και παραμένει το απόλυτο σύμβολο του έρωτα, και το δαχτυλίδι του αρραβώνα είναι το σύμβολο πίστης, σταθερότητας και αφοσίωσης. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο παράμεσος του αριστερού χεριού είναι το δάχτυλο του χεριού που επικοινωνεί με την καρδιά. Πίστευαν ότι η φλέβα που ξεκινάει από αυτό το δάχτυλο καταλήγει στην καρδιά γι αυτό είχε την ονομασία vena amoris. Η επιλογή του δαχτυλιδιού του αρραβώνα είναι οπωσδήποτε μέρος μίας εξαιρετικά σημαντικής απόφασης που δεν έχει να κάνει μόνο με θρύλους και παραδόσεις. Το κρίσιμο θέμα είναι η ακλόνητη πεποίθησή σας ότι θα συνεχίσετε τη ζωή σας με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που επιλέξατε. Όσο για το δαχτυλίδι, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, θα βοηθηθείτε να προσδιορίσετε αυτό που θα είναι για σας το τέλειο δαχτυλίδι για τον αρραβώνα σας.


  Βήμα 1ο: Αποφασίστε για το ποσό που θα διαθέσετε. Πριν αρχίσετε την έρευνα αγοράς, πρέπει να μάθετε κατά προσέγγιση το βάρος (σε καράτια) του διαμαντιού που αγοράζετε με τα χρήματα που διαθέτετε.
  Βήμα 2ο: Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην εκπαίδευσή σας για τις ποιότητες των διαμαντιών. Τα 4C είναι τα 4 βασικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την ποιότητα (και το κόστος) των διαμαντιών. Πρέπει να αποφασίσετε ποιο από αυτά τα 4 χαρακτηριστικά είναι το πιό σημαντικό για σας. Η κοπή, το χρώμα η διαύγεια και το βάρος πρέπει να ισορροπούν αλλά θα δώσετε βάρος σε όποιο θεωρείτε σημαντικότερο.
  Βήμα 3ο: Διαλέξτε το σχήμα της πέτρας. Η κοπή και το σχήμα ενός διαμαντιού είναι δύο διαφορετικές έννοιες.. Η κοπή μπριγιάν είναι αυτή που επιλέγουν οι περισσότεροι. Και αυτό διότι πράγματι προσδίδει στην πέτρα την μέγιστη λάμψη, αλλά και διότι την γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Το προσωπικό σας γούστο αλλά και η μόδα θα σας κατευθύνουν να επιλέξετε το σχήμα της πέτρας που προτιμάτε. Το στρογγυλό σχήμα είναι η κλασσική επιλογή, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί επιλέγουν άλλα σχήματα με επικρατέστερο το σχήμα πρινσές (τετράγωνο) .

  Σχέδια κοψίματος διαμαντιών - πολύτιμων λίθων

     Σχήματα διαμαντιών

  Βήμα 4ο : Επιλέξτε το δέσιμο της πέτρας. Λέγοντας δέσιμο εννοούμε το μεταλλικό μέρος του δαχτυλιδιού, δηλαδή τη γάμπα που ακουμπάει στο δάχτυλο και την κατασκευή που στηρίζει την πέτρα. Οι τεχνίτες ονομάζουν την στήριξη της πέτρας, κάρφωμα. Στο ειδικό λήμμα του λεξικού μας παραθέτουμε όλους τους δυνατούς τρόπους δεσίματος της πέτρας. Το πολύτιμο μέταλλο που συνήθως χρησιμοποιείται για το δέσιμο των διαμαντιών είναι ο λευκός χρυσός. Η πλατίνα δείχνει τα τελευταία χρόνια να ενδιαφέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχουν επίσης και οι επιλογές του κίτρινου και του ροζ χρυσού.

  Τρόποι καρφώματος των διαμαντιών - πολύτιμων λίθων

  Οι διάφοροι τρόποι στήριξης των πολύτιμων πετρών. Πάνω σειρά, παβέ, στήριξη με δοντάκια, στήριξη σε μπάρες. Κάτω. Στήριξη με δοντάκια, στήριξη σε κανάλι, στήριξη με καστόνι.


  Βήμα 5ο : Επειδή το ποσό που θα διαθέσετε για το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας δεν είναι καθόλου μικρό, φροντίστε να διασφαλίσετε την αγορά σας όσο γίνεται περισσότερο. Αναζητήστε στο δαχτυλίδι την σφραγίδα περιεκτικότητας του πολύτιμου κράματος 750, 585 κ.λ.π.), και την σφραγίδα του εργαστηρίου που το κατασκεύασε. Επειδή όμως το μεγαλύτερο κόστος αφορά το διαμάντι, φροντίστε να πάρετε κάποια εγγύηση και περιγραφή της πολύτιμης πέτρας. Η εγγυηση αυτή καλό είναι να υπογράφεται από επαγγελματία γεμολόγο, ή  από το κατάστημα που θα το προμηθευτείτε.
   

  https://www.debeers.com/page/guidance&layout=popups

 • Πρόσφατα
  03-11-2020
  Οι ζωτικές δυνάμεις της Φύσης αποδίδονται με νέους ενδιαφέροντες τρόπους στη νέα σειρά κοσμημάτων τη...
  19-10-2018
  Η Βραζιλία είναι μία χώρα με τεράστια κοιτάσματα ορυκτών και πολύτιμων λίθων. Στη χώρα αυτή επίσης υ...
  27-09-2018
  Tribute to Femininity’ ονομάζεται η έκθεση κοσμημάτων του ιταλικού οίκου Bulgari στο Μουσείο τ...
  04-07-2018
  Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σε...
  03-06-2018
  Στον πρόσφατο διαγωνισμό κοσμήματος Saul Bell Design Awards το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Ασημέν...