• ΓΑΜΠΡΟΙ , ΝΥΦΕΣ, ΝΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ

  Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

     Η συνήθεια να μοιράζονται δώρα σε επίσημες εκδηλώσεις σε όλους τους καλεσμένους, ξεκινάει από τα χρόνια της αναγέννησης ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαικής αριστοκρατίας. Μαζί με τα δώρα πρόσφεραν και αμύγδαλα τα οποία είχαν ένα συμβολισμό ευτυχίας και καλής τύχης. Τα αμύγδαλα αργότερα άρχιζαν να πασπαλίζουν με ζάχαρη, γι αυτό και τα ονόμαζαν confetti (κουφέτα). Στις αρχές του 20ου αιώνα τα αμύγδαλα βουτήχτηκαν ολόκληρα στη ζάχαρη και έτσι τα κουφέτα πήραν τη μορφή που έχουν σήμερα. Στις Η.Π.Α. τα κουφέτα ονομάζουν sugared almonds ή Jordan almonds (Ιορδανικά αμύγδαλα).

  Σε άλλες χώρες η συνήθεια της μπομπονιέρας εκτός από το γάμο και τη βάφτιση, υπάρχει και σε άλλες εκδηλώσεις όπως σε μία σημαντική επέτειο γάμου για το ζευγάρι, σε μία τελετή αποφοίτησης κ.λ.π.
   Οι Ιταλοί ήταν από τους πρώτους που παρήγαγαν μπομπονιέρες σε βιομηχανική κλίμακα. Η εταιρία Trovamala ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια στο Μιλάνο. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της Paolo Trovamala ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη βιομηχανία μπομπονιερών στην Ιταλία. Σήμερα η εταιρία πουλάει τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ιταλία και σε είκοσι ακόμη χώρες, και οι εγκαταστάσεις της στο Μιλάνο έχουν έκταση 6.300 τ.μ. Όπως βλέπουμε στο site της εταιρίας εκτός από τη βάφτιση που θεωρούνται εδραιωμένοι προτείνουν με έμφαση τη μπομπονιέρα και για πολλές ακόμη εκδηλώσεις.

  Για να κάνετε περαιτέρω έρευνα στο διαδίκτυο για μπομπονιέρες (σχέδια κ.λ.π.) χρησιμοποιήστε τις λέξεις «favor” και “wedding favor”. Έτσι ονομάζουν οι αμερικανοί τις μπομπονιέρες και ως γνωστόν οι συντριπτικά περισσότερες ιστοσελίδες είναι γραμμένες στην αγγλική γλώσσα..

  Μπουμπουνιέρες βάφτισης και γάμου

   


   

 • Πρόσφατα
  03-11-2020
  Οι ζωτικές δυνάμεις της Φύσης αποδίδονται με νέους ενδιαφέροντες τρόπους στη νέα σειρά κοσμημάτων τη...
  19-10-2018
  Η Βραζιλία είναι μία χώρα με τεράστια κοιτάσματα ορυκτών και πολύτιμων λίθων. Στη χώρα αυτή επίσης υ...
  27-09-2018
  Tribute to Femininity’ ονομάζεται η έκθεση κοσμημάτων του ιταλικού οίκου Bulgari στο Μουσείο τ...
  04-07-2018
  Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σε...
  03-06-2018
  Στον πρόσφατο διαγωνισμό κοσμήματος Saul Bell Design Awards το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Ασημέν...