• Βέρες γάμου CARTIER

  Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

  Ο οίκος κοσμημάτων και πολυτελών ρολογιών Cartier ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1847. Η επιχείρηση παρέμεινε στην οικογένεια Cartier μέχρι το 1964. Ο ιδρυτής Louis-François Cartier και οι κληρονόμοι της επιχείρησης έκαναν προφανώς πολύ επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις με αποτέλεσμα η Cartier από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της μέχρι σήμερα να αποτελεί το συνώνυμο του καλού γούστου της υψηλής αισθητικής και της τεχνικής τελειότητας στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιφανείς ηθοποιοί, διασημότητες και οι βασιλικοί οίκοι αποτελούσαν ανέκαθεν τηνν πελατεία της Cartier. Έμεινε ιστορική η αναφώνηση του πρίγκηπα της Ουαλίας για τον Cartier : Joaillier des Rois, Roi des Joailliers (Ο κοσμηματοποιός των βασιλέων, ο βασιληάς των κοσμηματοποιών).

  Στα εργαστήρια της Cartier από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους τα νυφικά κοσμήματα είχαν πάντα περίοπτη θέση. Η σειρά των νυφικών κοσμημάτων της Cartier θα μπορούσε να συνοψίζει τις τάσεις και τις μόδες σε ολόκληρη την ιστορία αυτού του είδους κοσμημάτων. Η βαρύτητα που προσδίδει η εταιρία στο νυφικό κόσμημα αντανακλάται στο γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ειδικό web site για αυτό το είδος κοσμημάτων. Στο πολύ καλαίσθητο αυτό site μπορούμε να δούμε καρφίτσες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια αρραβώνων, τιάρες και άλλα θαυμάσια δείγματα από την 160χρονη ιστορία των νυφικών κοσμημάτων Cartier.

   Γκρέις Κέλι και Ρενιέ στην Καρτιέ  Βέρες Cartier

  Η επιτομή της κλασσικής ομορφιάς. Η Γκρέις Κέλι λίγο μετά την γνωριμία της με τον πρίγκηπα Ρενιέ ΙΙΙ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών το 1955. Δεξιά ο Μπραντ Πιτ με την βέρα του από την Cartier.

  Τα πλέον χαρακτηριστικά και διάσημα κοσμήματα γάμου της εταιρίας  είναι οι βέρες Cartier. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που αναγνωρίζουν  τις βέρες Cartier σήμερα αλλά και σε παλαιότερες εποχές. Η αναγνωρισιμότητα, αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της. Στο web site της εταιρίας οι βέρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : Classic και Emblematic. Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε βέρες που είναι παραλλαγές της κλασσικής μισοστρόγγυλης βέρας, στα χρώματα του χρυσού ή σε πλατίνα, χωρίς διαμάντια στις περισσότερες παραλλαγές. Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι Εμβληματικές οι πλέον χαρακτηριστικές βέρες που δημιούργησαν τη φήμη της εταιρίας σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό είδος εμπορεύματος. Μεγάλη έμφαση δίνεται στο site της εταιρίας στην πλατίνα σαν το πιό απόλυτο υλικό για βέρες γάμου. Στην καθαρότητα και ανθεκτικότητα του πολυτιμότερου των μετάλλων, καθώς και την απόλυτη σταθερότητα με την οποία ο τεχνίτης μπορεί να στηρίξει τα (πανάκριβα) διαμάντια στη βέρα του γάμου η το δαχτυλίδι του αρραβώνα. Ήδη απο το τέλος του 19ου αιώνα ο ιδρυτής της εταιρίας είχε ξεκινήσει την επεξεργασία της πλατίνας, ώστε σήμερα η Cartier να μετράει περισσότερο από ένα αιώνα εμπειρίας στην κατεργασία αυτού του υλικού.


    Βέρες γάμου Cartier   Βέρες γάμου Καρτιέ

  Ένα δείγμα από την περίφημη σειρά βερών της Cartier Trinity (Τριάδα). Η συγκεκριμένη βέρα είναι κατασκευασμένη από κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό και πλατίνα. Στην πλατινένια βέρα είναι καρφωμένα διαμάντια. Πουλιέται 4.925 $  χωρίς φόρους στην Αμερικανική αγορά. Δεξιά μία κλασσική βέρα σε ροζ χρυσό με διαμάντι. Πουλιέται 1600 $ χωρίς φόρους στην Αμερικανική αγορά.

    

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...