• ΝΥΦΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ e-bay

  Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

  Το e-bay είναι ο πλέον επιτυχημένος διαδικτυακός εμπορικός τόπος παγκοσμίως, με εκατομμύρια επισκέψεις και πωλήσεις μηνιαίως. Επί χρόνια είχε ένα προφίλ παζαριού όπου κυριαρχούσαν οι μεταπωλητές, διάφοροι εμπορευόμενοι από το σπίτι τους, και ιδιώτες που ήθελαν απλώς να πουλήσουν κάποια πράγματα.

  Ένας βασικός λόγος επιτυχίας του e-bay είναι πως καθιέρωσε από νωρίς ένα πρωτότυπο σύστημα αξιολόγησης της αξιοπιστίας των συναλλασσομένων και κυρίως των πωλητών. Το σύστημα αυτό στηρίζεται στην εξής αρχή: αφού ολοκληρωθεί μία συναλλαγή, ο αγοραστής βαθμολογεί τον πωλητή αν αυτό που του πούλησε ανταποκρινόταν στην περιγραφή, αν παραδόθηκε εγκαίρως κ.λ.π.. Ο κάθε πωλητής συγκεντρώνοντας θετικές αξιολογήσεις από τους αγοραστές, αποκτάει σταδιακά μεγαλύτερη βαθμολογία στο e-bay και δημιουργεί το προφίλ του αξιόπιστου εμπόρου. Αυτό βέβαια ανεβάζει θεαματικά τις πωλήσεις του.

  Μέχρι πρόσφατα η αισθητική του e-bay και η φιλοσοφία των προσφορών, ευκαιριών κ.λ.π. απομάκρυνε τους designers και άλλους υψηλού προφίλ επιχειρηματίες. Όμως και αυτοί δεν μπορούσαν να αγνοήσουν τον τεράστιο όγκο επισκεπτών του e-bay και βρίσκουν σταδιακά τρόπους να τοποθετηθούν στις σελίδες του.

  Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο σχεδιαστής νυφικών κοσμημάτων Jean Dousset. Η επιχείρηση του Dousset με πολύ καλό όνομα και δυναμική, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών διάσημων κυριών στις οποίες κατασκεύασε τα δαχτυλίδια αρραβώνων και τα νυφικά τους κοσμήματα όπως την Amy Adams την Eva Longoria Parker και πολλές ακόμη. Παλαιότερα ένας σχεδιαστής αυτού του προφίλ δεν φαινόταν πιθανό να φιλοξενήσει ιστοσελίδα του στο e-bay. Η ιστοσελίδα που σας δίνουμε σε link δεν έχει καθόλου την αισθητική του παζαριού, αλλά είναι ένα σοβαρό site ανάλογο του προφίλ του σχεδιαστή. Ίσως το e-bay που έχει παραρτήματα στη Γερμανία και την Βρετανία είναι μία καλή ιδέα για τους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων καθότι ένα μεμονωμένο e-shop έχει μεγάλες δυσκολίες προώθησης. 

  Δαχτυλίδι αρραβώνων από τον Jean Dousset

   

  Το δαχτυλίδι αρραβώνων από λευκό χρυσό και διαμάντια που προτείνει ο Jean Dousset κοστολογείται 14.500 $.

   

 • Πρόσφατα
  03-11-2020
  Οι ζωτικές δυνάμεις της Φύσης αποδίδονται με νέους ενδιαφέροντες τρόπους στη νέα σειρά κοσμημάτων τη...
  19-10-2018
  Η Βραζιλία είναι μία χώρα με τεράστια κοιτάσματα ορυκτών και πολύτιμων λίθων. Στη χώρα αυτή επίσης υ...
  27-09-2018
  Tribute to Femininity’ ονομάζεται η έκθεση κοσμημάτων του ιταλικού οίκου Bulgari στο Μουσείο τ...
  04-07-2018
  Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σε...
  03-06-2018
  Στον πρόσφατο διαγωνισμό κοσμήματος Saul Bell Design Awards το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Ασημέν...