• ΟΙ ΒΕΡΕΣ ΓΑΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

  Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

  Μία σημαντική αλλαγή είναι σε εξέλιξη όσον αφορά τις επιλογές των νέων ζευγαριών για τις βέρες του γάμου τους. Το γεγονός αυτό έχει γίνει βεβαίως αντιληπτό από τους κοσμηματοπώλες.. Έχει περάσει η εποχή που πρότειναν στους μελλόνυμφους μία μικρή κασετίνα με μισοστρόγγυλες βέρες από κίτρινο χρυσό.
  Οι καταναλωτές πλέον έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μία πληθώρα υλικών (πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσός, πλατίνα, νέα μέταλλα όπως παλλάδιο, τιτάνιο, άλλα υλικά όπως κεραμικά κ.λ.π.). Οι επιλογές όμως επεκτείνονται και στο design. Θερμά χρώματα, στενές φόρμες και θηλυκές γραμμές είναι κάποιες από τις νέες προτιμήσεις των ζευγαριών.
  Η επιλογή των βερών από μία διαδικασία ρουτίνας που ήταν κάποτε έχει γίνει ένα ζωντανό και ενδιαφέρον κομμάτι της διαδικασίας του γάμου. Σε αυτό συντελεί και το βάρος που έριξαν οι εταιρίες κοσμημάτων στα κοσμήματα του γάμου. Ο λόγος για το ξαφνικό ενδιαφέρον των εταιριών κοσμημάτων είναι ότι οι μελλόνυμφοι είναι η μόνη κατηγορία καταναλωτών κοσμημάτων που δεν κάνει περικοπές στις αγορές τους. Η οικονομική κρίση πολύ λίγο επηρέασε την κατανάλωση νυφικών κοσμημάτων, ώστε μοιραία οι κοσμηματοποιοί κατευθύνουν τη δημιουργικότητα και τους πόρους των εταιριών σε αυτά τα κοσμήματα.
  Τα κοσμήματα του γάμου σταδιακά απομακρύνονται από την τυποποίηση και τον φορμαλισμό του παρελθόντος. Το design γίνεται πιό περίτεχνο και εμπνευσμένο, ώστε τα κοσμήματα αυτά να θυμίζουν όλο και περισσότερο κοσμήματα της εποχής τους, κλασσικά ή μοντέρνα ανάλογα με τις αισθητικές προτιμήσεις του ζευγαριού.
  Μπορούμε συνοπτικά να περιγράψουμε τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά των βερών και των νυφικών κοσμημάτων αυτή την εποχή. Οι φαρδιές βέρες που είχαν την προτίμηση των μελλόνυμφων στο πρόσφατο παρελθόν, δείχνουν να έχουν εξαντλήσει την δυναμική τους. Τα ζευγάρια προτιμούν στενότερες βέρες, σε πιό θηλυκές γραμμές και λιγότερο αυστηρές. Οι βέρες από συνδυασμό μετάλλων παραμένουν ισχυρή τάση. Σε μεγάλη ζήτηση είναι εσχάτως ο συνδυασμός πλατίνας και ροζ χρυσού. Η πλατίνα ( ή ο λευκός χρυσός) παραμένουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Ενδιαφέρον επίσης δείχνουν οι καταναλωτές για επεξεργασμένες επιφάνειες (όχι λείες) των βερών.

  Η εμπλοκή των καταναλωτών.

  Τα ζευγάρια εμπλέκονται τελευταία στη σχεδίαση των βερών του γάμου τους περισσότερο από ποτέ. Η μαγική λέξη στην αγορά των κοσμημάτων του γάμου είναι: εξατομίκευση (individualization). Οι κοσμηματοποιοί είναι απολύτως πρόθυμοι να υλοποιήσουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους  Ένα εξαιρετικό εργαλείο που έχουν όλοι στα χέρια τους για να υλοποιήσουν τέτοιες απαιτήσεις είναι οι ιντερνετικές πλατφόρμες σχεδίασης βερών και δαχτυλιδιών αρραβώνων που παρέχουν όλο κασι περισσότερα site. Ο πελάτης σχεδιάζει το δαχτυλίδι όπως το θέλει, βλέπει το αποτέλεσμα της σχεδίασής του σε μία πολύ ρεαλιστική τρισδιάστατη απεικόνιση, και το παραγγέλνει στο ίντερνετ ή το παραγγέλνει στον κοσμηματοποιό του, με τον οποίο μπορεί να εξειδικεύσει ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις του Τέτοια site έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει στη jewelpedia (π.χ. εδώ). Ο τρόπος αυτός φαίνεται σταδιακά να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των νέων ζευγαριών, που απορρίπτουν τις μαζικές λύσεις και επιλέγουν βέρες προσαρμοσμένες στις δικές τους αισθητικές παραμέτρους.

   Βέρες γάμου  Βέρες γάμου

  Αριστερά βέρες : Σύννεφο (Wolke)
  Το σύννεφο φτιάχνεται από το τίποτα αλλά μεταμορφώνεται στην πηγή της ζωής. ʼφησέ με να βρεθώ στην ανάσα της αγάπης σου
  Δεξιά βέρες : Λάβα (Lava)
  Η αγάπη είναι ένα ηφαίστιο που ξαφνικά απελευθερώνει τη δύναμή του. Η αρχέγονη δύναμή της μοιάζει να βγαίνει από τα βάθη της γης. Η λάβα είναι η θερμότητα της γης που όταν βγει στην επιφάνεια λειώνει στο πέρασμά της  τα πάντα και τα κάνει ένα.
  Δημιουργίες της Γερμανικής εταιρίας κοσμημάτων Marion Knorr

  https://jewelleryoutlook.com/index.php?option=com_content&view=article&id=499

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...