|
Μία επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το μέλλον χρειάζεται στατιστικά στοιχεία από τη συνολική δραστηριότητα του επιχειρηματικού της αντικειμένου. Στην ελληνική αγορά είναι αναλογικά πολύ λίγες οι στατιστικές που μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες και ειδικά τους μικρότερους. Στην αγορά του κοσμήματος οι στατιστικές και τα στοιχεία είναι παντελώς ανύπαρκτα. Η μόνη λύση που απομένει στους επαγγελματίες (εκτός από το ένστικτό τους) είναι να ενημερώνονται για αντίστοιχα στοιχεία από άλλες χώρες και να κάνουν τις ανάλογες προσαρμογές. Η χώρα όπου οι επαγγελματικές οργανώσεις παρέχουν άφθονα στοιχεία στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες είναι οι Η.Π.Α.
Στο διάγραμμα που παραθέτουμε ενσωματώνονται κάποια στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις κοσμημάτων σε μαγαζιά και στο ίντερνετ.
Οι ιντερνετικές πωλήσεις την προηγούμενη χρονιά στις ΗΠΑ είχαν την εξής αναλογία. Το 50% αφορούσε κοσμήματα με διαμάντια. Το 18% αφορούσε κοσμήματα με πολύτιμα μέταλλα, το 12% αφορούσε ρολόγια, το 12% κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, και 8% τα υπόλοιπα. Ο συνολικός τζίρος των κοσμημάτων που θα πουληθούν φέτος στις ΗΠΑ υπολογίζεται να υπερβεί τα 3 δις $, και η αναλογία στις συνολικές πωλήσεις κοσμημάτων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση των καταναλωτών για αγορά κοσμημάτων είναι οι ακόλουθοι: Εντιμότητα του πωλητή, ποιότητα του προιόντος, φήμη του καταστήματος, γνώσεις του πωλητή, service, βιτρίνα, brand name, πόστο του καταστήματος, συστάσεις, διαφήμιση, ωράριο λειτουργίας.
https://www.theweddingringblog.com/2012/03/online-jewelry-buying.html