• ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

  Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010

   Η Houlden είναι μία εταιρία που ιδρύθηκε το 1976 στη Σκοτία. Η εταιρία αυτή είναι ένα είδος συνεταιρισμού ανάμεσα σε 70 ανεξάρτητους κοσμηματοπώλες που έχουν έδρα την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Σύνθημα της Houlden είναι “Jewellers of Excellence” Σκοπός της είναι να ισχυροποιήσει την διαπραγματευτική θέση των συνεταιρισμένων καταστηματαρχών ως προς τους προμηθευτές τους, και να τους παρέχει εργαλεία για να ενδυναμώσουν τη θέση τους στην αγορά. 
      Οφέλη των καταστημάτων από την συμμετοχή τους στην Houlden
  - Ομαδικές αγορές. Η ομαδική διαπραγμάτευση των εκπτώσεων και των όρων αποπληρωμής έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τα μέλη της Houlden. 
   - Προμηθευτές υψηλής ποιότητας. Τα μέλη του συνεταιρισμού έχουν πρόσβαση σε προμηθευτές υψηλού κύρους που δεν θα είχαν σα μεμονωμένοι αγοραστές
   - Μάρκετινκ. Σεμινάρια μάρκετινκ και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών ενδυναμώνουν τη θέση του καθενός στην αγορά. 
  - Δίκτυο Μελών. Η ανταλλαγή πληροφοριών και σκέψεων ανάμεσα στα μέλη είναι μία συνεχής πηγή γνώσης για τον κάθε επαγγελματία.
   - Πιστοποίηση. Η Houlden παρέχει τεχνική υποστήριξη σχετικά με την ποιότητα των κοσμημάτων.
  - Εκπαίδευση. Παρέχεται συνεχώς η δυνατότητα για συμμετοχή των μελών σε σεμινάρια μάρκετινκ, γεμολογίας, ωρολογοποιίας και άλλα. 
     Μαρκετινκ
  - Ετήσιος Κατάλογος. Είναι ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας των μελών της Houlden με τους πελάτες τους. Ο κατάλογος κυκλοφορεί κάθε Οκτώβρη και είναι διαφορετικός για κάθε κατάστημα μέλος του συνεταιρισμού. Το κάθε μέλος διαλέγει τι θα προβληθεί στις σελίδες του καταλόγου που θα μοιράσει στους πελάτες του. 
  - Περιοδικό. Το περιοδικό ταχυδρομείται στους πελάτες των καταστημάτων – μελών. Το περιοδικό τυπώνεται για κάθε μαγαζί ξεχωριστά με βάση συγκεκριμένα θέματα και προϊόντα που προωθεί, και έχει τον τίτλο του μαγαζιού.
     - Συμπληρωματικό υλικό όπως αφίσες, ημερολόγια stand βιτρινών κ.α. παρέχονται στα μέλη. 
  Τα μέλη της Houlden
     Τα 70 περίπου καταστήματα που συμμετέχουν στο συνεταιρισμό, έχουν κοινά στοιχεία όσον αφορά το μέγεθος της επιχείρησης και το ύφος. Ο τζίρος του κάθε καταστήματος είναι τουλάχιστον 750.000 λίρες (περίπου 1 εκ. €) και ως προς το εμπόρευμα απευθύνονται στο μέσο προς ανώτερο κομμάτι του αγοραστικού κοινού. Υπάρχει μέριμνα ώστε τα καταστήματα να μην έχουν γεωγραφική εγγύτητα. Τα καταστήματα των μελών της Houlden και τα web site που διατηρούν ελέγχονται συνεχώς από την Houlden ώστε να διατηρείται πάντα υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και να είναι εναρμονισμένο με τις αρχικές συμφωνίες. 
  Οι προμηθευτές
    Προφανώς είναι μεγάλο πλεονέκτημα για ένα προμηθευτή να μπει στη λίστα προτεινόμενων προμηθευτών της Houlden. Τον προηγούμενο χρόνο οι παραγγελίες από τα μέλη του συνεταιρισμού προς τους προτεινόμενους προμηθευτές ξεπέρασε τις 30 εκ. λίρες, Εκτός των πωλήσεων οι προμηθευτές επωφελούνται από την προβολή τους μέσω των εντύπων και των web sites των μελών της Houlden. Επίσης υπάρχει πολύ μικρότερο ρίσκο στη συνεργασία με ένα μέλος της Houlden.


     Επαγγελματικές ενώσεις αυτού του τύπου είναι συνηθισμένες σε χώρες του εξωτερικού. Από την δυσκολία με την οποία γίνεται δεκτός κάποιος σαν μέλος σε αυτές τις ενώσεις μπορούμε να συμπεράνουμε και τα πλεονεκτήματα που έχουν τα μέλη. Για να πετύχει μία επαγγελματική ένωση πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα πρέπει το κόστος συμμετοχής σε μία ένωση να είναι πολύ μικρότερο από τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή. Πρέπει τα μέλη της ένωσης να αντλούν κύρος από την συμμετοχή τους σε αυτήν. Πρέπει γενικώς να υπάρχει μία κουλτούρα συνεργασιών και όχι άκρατος ατομισμός. 
   

  Σελίδες από τον ετήσιο οδηλό των κοσμηματοπωλείων Houlden

  Από τον ετήσιο οδηγό της Houlden.

  https://www.houlden.biz/members.asp

   

  Στον παρακάτω δεσμό δείτε τα ενδιαφέροντα site των καταστημάτων μελών της Houlden

  https://www.houlden.biz/about_members.asp?reg=all

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...