• ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ.

  Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

  Η Richard Mille είναι μία ελβετική εταιρία υψηλής ωρολογοποιίας που ιδρύθηκε μόλις πριν 10 χρόνια. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα η εταιρία αυτή κατάφερε να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης για την τεχνική και αισθητική καινοτομία στα μηχανικά ρολόγια. Το design των ρολογιών Richard Mille είναι πλέον σαφώς αναγνωρίσιμο στην αγορά των ρολογιών και βεβαίως έχει ήδη από πολλούς αντιγραφεί.

  Το πρόσφατο επίτευγμα της εταιρίας άφησε κατάπληκτη και πάλι την αγορά των ρολογιών. Το νέο ανδρικό ρολόι της εταιρίας ονομάζεται RM027 και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Βασιλείας. Σχεδιαστικά το μοντέλο αυτό βρίσκεται στην γνωστή γραμμή της εταιρίας. Το χαρακτηριστικό που καταπλήσσει στο νέο ρολόι είναι το βάρος του που είναι 20 γραμμάρια συνολικά μαζί με το λουράκι. Ένα εξωπραγματικά χαμηλό βάρος για ένα πολύπλοκο μηχανικό ρολόι. Ο μηχανισμός από μόνος του ζυγίζει μόνο 3,83 γραμμάρια. Το υλικό κατασκευής του μηχανισμού ανακοινώθηκε πως είναι τιτάνιο επιστρωμένο με ένα κράμα αλουμινίου – λιθίου – μαγνησίου και ζιρκονίου που ονομάζεται Lital. Το Lital έχει ειδικό βάρος μόλις 2,55 και έχει χρησιμοποιηθεί σε ειδικές εφαρμογές της αεροναυπηγικής. Όσον αφορά την κάσα του ρολογιού δεν αποκαλύφθηκε η ακριβής της σύσταση αλλά είναι ένα υλικό με βάση τον άνθρακα. Τέλος για το κρύσταλλο δεν χρησιμοποιήθηκε το σύνηθες σε αυτή την κατηγορία ρολογιών που είναι κρύσταλλο συνθετικού ζαφειριού, αλλά για λόγους βάρους επελέγη ένα άλλο υλικό που δεν γνωστοποιήθηκε η σύστασή του.

     Δεν είναι βέβαιο ότι όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα του επιστημονικού πρωταθλητισμού στον οποίο έχουν επιδοθεί τα εργαστήρια των εταιριών και των πανεπιστημίων. Είναι όμως βέβαιο ότι οι εταιρίες με παρόμοια φουτουριστικά κατασκευάσματα που είναι πραγματικά τεχνικά επιτεύγματα κερδίζουν τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό των φίλων των ρολογιών. Είναι επίσης βέβαιο ότι εκτοξεύεται το κύρος των εταιριών που  χρηματοδοτούν και κατασκευάζουν  παρόμοια προιόντα.
    Για κάποιους που ενδεχομένως ισχυριστούν ότι μία τέτοια κατασκευή μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη, το διαφημιστικό τμήμα της εταιρίας έκανε μία πολύ σωστή επιλογή. Αυτός που επελέγη για την προώθηση του ρολογιού είναι ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος θα το φαράει στους αγώνες του. Αν ένα ρολόι βγαίνει αλώβητο από τον καρπό ενός πρωταθλητή τένις μετά από αγώνα, είναι σίγουρο ότι αντέχει σε πολύ μεγάλες καταπονήσεις. Το ρολόι αυτό θα φορούν μόνο 50 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αν θέλετε να είστε ένας από αυτούς πρέπει να εξασφαλίστε τα 525.000 $ που κοστίζει.

   Ανδρικό ρολόι Richrd Mille

   

  https://thewatchlounge.com/richard-mille-rm-027-tourbillon-coming-to-a-court-near-you/

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...