• Ο ΝΤΙΕΓΚΙΤΟ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ

  Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010

  Είναι αυτονόητο πλέον για τις διαφημιστικές εταιρίες να περιλαμβάνουν στις καμπάνιες τους δράσεις και μυνήματα σχετικές με φιλανθρωπία και οικολογία. Είναι δράσεις που αγγίζουν όλους τους ανθρώπους γιατί όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την ανάγκη να δράσουμε για τη γη, και την ανάγκη να κάνουμε κάτι γι αυτούς που υποφέρουν. Η εποχή που ανέτειλλε μετά την εκδήλωση της κρίσης ωθεί τους ανθρώπους να σκέφτονται λιγότερο εγωκεντρικά. Οι διαφημιστές συμβουλεύουν τους πελάτες τους να διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπικές και οικολογικές δράσεις, ώστε οι καταναλωτές να συνδέουν τη φίρμα τους με θετικό έργο για τον πλανήτη και τους πάσχοντες ανθρώπους. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να στραφεί η εφήμερη, συνειδητά παραπλανητική και αντιπαραγωγική βιομηχανία της διαφήμισης σε δραστηριότητες με μεγαλύτερη χρησιμότητα για την κοινωνία.
  Η ελβετική εταιρία πολυτελών ρολογιών Hublot επέλεξε την αντιφατική προσωπικότητα του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, του Ντιέγκο Μαραντόνα, για να προωθήσει τη νέα της διαφημιστική – φιλανθρωπική εκδήλωση.
  Ο Μαραντόνα έχει δηλώσει εδώ και χρόνια φίλος της Hublot και κυκλοφορεί φορώντας δύο ρολόγια, ένα σε κάθε χέρι. Σχετική εικόνα είχαμε και στο πρόσφατο Μουντιάλ ποδοσφαίρου όπου ο Μαραντόνα ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του, της Αργεντινής.
  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Μόσχα και αποσκοπούσε στην ενίσχυση μίας τοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Υπήρχαν δέκα στόχοι διαφερετικών μεγεθών τους οποίους σημάδεψε με την μπάλλα ο Ντιέγκο από 10 μέτρα απόσταση. Ανάλογα με τις εύστοχες βολές του, θα ήταν και τα ποσά της χορηγίας της Hublot προς την φιλανθρωπική οργάνωση. Ο Μαραντόνα σκόραρε στους μισούς στόχους και η χορηγία ήταν 500.000 $. Ο Μαραντόνα ονόμασε αυτή του την προσπάθεια Russian Challenge (Ρωσική Πρόκληση). Η Hublot θα κυκλοφορήσει 100 αριθμημένα ρολόγια με αυτό το όνομα λοξοκοιτώντας την ανερχόμενη αγορά πολυτελών ειδών της Ρωσίας. Το νέο ρολόι θα είναι κατασκευασμένο από κόκκινο χρυσό και μαύρο κεραμικό και θα φέρει την υπογραφή του Μαραντόνα.
  Ανάλογη εκδήλωση με επίσης μεγάλη επιτυχία είχε γίνει πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Αυτοί που σημάδευαν στόχους με την μπάλλα ήταν οι ποσοσφαιριστές της Αγγλικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 
     Μία διαφημιστική εκδήλωση μιας εταιρίας δεν είναι πιά ένα κοκτέιλ πάρτι και μία συνέντευξη τύπου για τους ίδιους και τους ίδιους ειδικευμένους δημοσιογράφους. Είναι μία καλοστημένη θεατρική υπερπαραγωγή με διάσημους συμμετέχοντες, που εξαναγκάζει τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί της.

  Διαφημιστική καμπάνια Hublot με Μαραντόνα

   

  https://www.luxist.com/2010/09/30/maradona-scores-500-000-for-charity-with-hublot/

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...