• ΕΝΑ VACHERON CONSTANTIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010

  Πριν λίγες μέρες η ελβετική εταιρία Vacheron Constantin κυκλοφόρησε ένα ρολόι με Ελληνικό θέμα και απευθυνόμενο στην Ελληνική αγορά. Το ρολόι αυτό είναι ένας αδιάβροχος χρονογράφος με ατσάλινη κάσα. Τα χρώματα του ρολογιού είναι τα χρώματα της Ελλάδας. Το καντράν είναι σε χρώμα σκούρο μπλε διάστικτο με λευκά σχήματα ώστε να μοιάζει με θαλάσσιο κυματισμό. Το λουράκι που βγαίνει σε δύο παραλλαγές δερμάτινο και καουτσούκ, είναι πάλι σε μπλε χρώμα. Ο μηχανισμός είναι αυτόματος κατασκευασμένος στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Γενεύη. Στο καπάκι του ρολογιού είναι χαραγμένη μία αρχαία ελληνική τριήρης. Γενικά είναι ένα πολύ όμορφο ανδρικό ρολόι που θα κυκλο0φορήσει σε 100 αντίτυπα που θα πουλιούνται προς 14.600 ευρώ.

  Κατά τα άλλα είναι πραγματικά έκπληξη που η Vacheron Constantin κυκλοφόρησε ένα ρολόι ας το πούμε Ελληνικό. Η έκπληξη έχει να κάνει με το εξής. Όταν ένα προιόν συνδέεται με ένα γεγονός, ένα πρόσωπο, μία χώρα κ.λ.π. είναι δεδομένο ότι αυτά προκαλούν θετικά συναισθήματα στους υποψήφιους καταναλωτές. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όμως μόνο θετικά δεν μιλάνε για την Ελλάδα. Σε πολλούς κάνει εντύπωση επίσης, πως ένα τόσο ακριβό προιόν απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους μιας χώρας που είναι σε κακή οικονομική κατάσταση. Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους. 
      Να σημειώσουμε ότι η κυκλοφορία αυτού του ρολογιού έγινε κατ αρχήν δεκτή με καζούρα. Στο επίσημο site της Vacheron Constantin οι επισκέπτες κάνουν πλακίτσες του τύπου :” Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε ρολόγια για την Πορτογαλία και την Ισπανία?” Σε ένα site με τεράστια επισκεψιμότητα το luxist η δημοσιογράφος Ariel Adams γράφει μεταξύ άλλων τα εξής : Ένα ρολόι για την Ελλάδα! Ας καγχάσω. Πως θα το ονομάσουν? Το Ξελάσπωμα. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει μία. Ποιοί θα το αγοράσουν? Οι υπουργοί και οι υπόλοιποι που αρπάξανε το δημόσιο χρήμα και την κοπάνησαν?
  Εδώ ταιριάζουν δύο παροιμίες. Μία αρχαία που λέει : Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, και μία παροιμία του νεότερου ελληνικού έθνους που λέει : Μάθανε πως ....όμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι. Και δεν λέμε ακριβώς πως η Κα Adams είναι γύφτος, αλλά να την πούμε επιεικώς κακεντρεχή.  Αν ρωτούσε την εταιρία θα μάθαινε ( προφανώς) ότι τα 100 αυτά τεμάχια θα πουληθούν σα ζεστά κουλουράκια στους Έλληνες εφοπλιστές και πλοιοκτήτες που όχι μόνο δεν ξέρουν τι θα πει κρίση, αλλά έχουν φορτώσει τα ναυπηγεία της Κορέας και της Κίνας με παραγγελίες νέων πλοίων. Ελλάδα δεν είναι μόνο το μίζερο Ελλαδιστάν με τα κλεφτρόνια- πολιτικούς και τους χαβαλέδες – κατοίκους όπως επαναλαμβάνουν συνεχώς οι διεθνείς και ντόπιοι παπαγάλοι.

  Ρολόι Vacheron Constantin Ρολόι Vacheron Constantin

  https://www.thehourlounge.com/index.php?module=Thread&action=view&threadid=47314&id=47314&h=af1f24deed1947981bbcea9606c16690&u=37349136e292aa72274ea27527ca3999

   

  Tags : - Vacheron Constantin -
 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...