• Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ JACOBS &Co

  Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

  O Jacob Arabov γενήθηκε στο Ουζμπεκιστάν την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Εβραίος στην καταγωγή μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στις Η,Π,Α, Ξεκίνησε την καριέρα του σαν κοσμηματοπώλης πουλώντας τις δημιουργίες του σε πάγκο στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η επαγγελματική του πορεία ήταν θεαματική. Την δεκαετία του 2000 η εταιρία Jacob & Co είχε γίνει γνωστή σαν προμηθευτής των πανάκριβων και ενίοτε αμφιλεγόμενων αισθητικά ρολογιών και κοσμημάτων του στους αστέρες της αμερικανικής ραπ σκηνής στον 50 Cent, Jay Z, την Μπιγιονσέ Νόουλς. και πολλούς άλλους. Σε πολλούς στίχους χιπ χοπ και ραπ τραγουδιών αναφερόταν συχνά σαν “Jacob the jeweller”.
  Η μεγαλειώδης επιχειρηματική πορεία του Arabov φάνηκε πως τελείωσε πρόωρα. Μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών που ξεκίνησε το 2006 ο επιχειρηματίας βρέθηκε στη φυλακή για ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών τον Ιούνιο του 2008. Όπως ομολόγησε ο Arabov η μαφιόζικη οργάνωση Black Mafia Family που δρούσε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Ντιτρόιντ ξέπλυνε μέσα από την επιχείρησή του 270 εκ. δολάρια με αγοραπωλησίες πολύτιμων πετρών.
  Έτσι κι αλλιώς η εποχή που τα επιδεικτικά σχέδια του Arabov ήταν στη μόδα έχει περάσει, και με τον ίδιο στη φυλακή, η αγορά είχε μάλλον ξεγράψει την επιχείρησή του. Όμως ο άνθρωπος που ξεκίνησε από το δρόμο και πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να φτάσει εκεί που έφτασε ξέρει να επιβιώνει και να επιπλέει.
  Ανακοινώθηκε πρόσφατα η πρόσληψη του Yvan Arpa σαν διευθυντή παραγωγής της εταιρίας του Arabov. Ο ελβετός σχεδιαστής ρολογιών στον οποίο είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερα σημειώματα, είχε αναλάβει ουσιαστικά να συστήσει την εταιρία Romain Jerome στο παγκόσμιο κοινό με τις πρωτοποριακές δημιουργίες του. Η παρουσία του στην Jacob & Co μπορεί να αντιστρέψει την καθοδική πορεία της.

   Ο Yvan Arpa και ο Arabov.

    
  Το νέο αυτόματο ρολόι της εταιρίας φαίνεται να προσαρμόζει στις νέες συνθήκες την αισθητική του Arabov και συγχρόνως να κατευθύνει τις σχεδιαστικές ανησυχίες του Arpa σε πιό αμερικάνικη γραμμή. 


   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...