• ΡΟΛΟΓΙΑ BELLE EPOQUE ΑΠΟ ΤΗΝ DAMIANI

  Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

     Η ιστορία του ιταλικού οίκου κοσμημάτων Damiani ξεκινάει από την πόλη Valenza το 1924. Την εποχή εκείνη ο παππούς Enrico Damiani ανοίγει το εργαστήριό του παραγωγής κοσμημάτων. Ο Enrico ήταν πολύ ικανός χρυσοχόος και γρήγορα γίνεται ο αγαπημένος τεχνίτης των εύπορων οικογενειών της Valenza. Την επιχείρηση αναλαμβάνει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο Damiano Damiani γιός του Enrico ο οποίος στρέφει αποφασιστικά την παραγωγή στην χρήση βιομηχανικών μεθόδων, πάντα όμως στην κατηγορία των πολυτελών κοσμημάτων.

     Ο οίκος χτίζει συστηματικά ένα προφίλ κύρους στην Ιταλία και στο εξωτερικό που σταδιακά εξαπλώνεται, κερδίζοντας βραβεία για τα κοσμήματά του και ισχυροποιώντας διαρκώς το brand name Damiani. Ήταν από τους πρώτους που συνόδευαν τα κοσμήματα τους με πιστοποιητικά γνησιότητας. Τις δεκαετίες 1980 και 1890 η εταιρία έκανε πολύ σημαντικά βήματα για την διεθνή καθιέρωση του ονόματός της. Στις διαφημιστικές της καμπάνιες εμφανίζονταν διάσημα πρόσωπα της show biz και ηθοποιοί, μία πρακτική που την εποχή εκείνη δεν ήταν πολύ διαδεδομένη, ήταν όμως εξαιρετικά αποτελεσματική.

     Κατά τη διάρκεια  των επόμενων χρόνων η Damiani εξαγόρασε άλλες εταιρίες κοσμημάτων ή ίδρυσε νέες εταιρίες  και έτσι δημιουργήθηκε ο όμιλος εταιριών Damiani. To 1986 εξαγόρασε τον οίκο Salvini, το 1998 τον οίκο Alfieri & St. John. Συγχρόνως ίδρυσε τις εταιρίες Bliss και New Mood S.p.A., και το 2006 ενσωμάτωσε στον όμιλο την ιστορική ιταλική εταιρία κοσμημάτων Calderoni. Το 2008 εξαγόρασε την καδενοποιία Rocca. Εν τω μεταξύ η Damiani έχει ανοίξει γραφεία για την χονδρική πώληση των κοσμημάτων της σε πολλές χώρες όπως στις Η.Π.Α. στην Ελβετία, στην Ιαπωνία και αλλού. Το 2007 η εταιρία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Μιλάνου.
    Πρόσφατα η Damiani κυκλοφόρησε μία σειρά κοσμημάτων με την ονομασία Belle Epoque. Η σειρά αυτή είναι εμπνευσμένη από την αισθητική την γεωμετρία των αντικειμένων και το στυλ των κοσμημάτων της εποχής των αρχών του 20ου αι. που ονομαζόταν Μπελ Επόκ ( Belle Epoque).

  Η σειρά αυτή των κοσμημάτων εμπλουτίστηκε εσχάτως με μία πρωτότυπη αισθητικά και τεχνικά συλλογή ρολογιών. Τα χειροποίητα αυτά ρολόγια που κατασκευάζονται στην Ελβετία εμφανίζουν μία εντυπωσιακή αντίθεση στο καντράν ανάμεσα στα ρουμπίνια ή ζαφείρια και στα διάφανα διαμάντια. Οι πέτρες είναι κομμένες σε παραλληλόγραμμα ή τραπέζια σχήματα. Η κάσα του ρολογιού περιβάλλεται από μία περιστρεφόμενη στεφάνη που μπορεί ο ιδιοκτήτης του ρολογιού να το τοποθετεί στη θέση που επιθυμεί. Το βάρος των διαμαντιών είναι 1,1 καράτι, και απαιτούνται 270 ώρες ενός ειδικευμένου καρφωτή για να τις τοποθετήσει. Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από λευκό χρυσό και αποτελείται από 26 ξεχωριστά μεταλλικά κομμάτια που συναρμολογήθηκαν. 
   

  Ρολόι Μποελ Επόκ από την Damiani Ρολόι Μπελ Επόκ από την Damiani

   

  https://www.europastar.com/news/1004082518-damiani-the-new-belle-epoque-watch.html

   

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...