• Η ψηφιακή ευφυΐα των εταιριών κοσμημάτων

  Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011

  Μία επιχείρηση ονομάζεται ψηφιακά ευφυής εν έχει ενσωματώσει τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής στη λειτουργία της. Η “Ψηφιακή Ευφυία” βαθμολογεί την ικανοποίηση που παρέχει η εταιρία μέσω των ιντερνετικών της εφαρμογών (Το site της, τη σελίδα στο facebook κ.λ.π.) στους επισκέπτες της. Στις ΗΠΑ λειτουργεί η εταιρία L2 που ασχολείται με τη μέτρηση της ψηφιακής ευφυίας των επιχειρήσεων, και εκδίδει μία ετήσια κατάταξη. Τα κριτήρια με βάση τα οποία η L2 κρίνει τις επιχειρήσεις και η βαρύτητά τους είναι η εξής:

  • Η λειτουργικότητα του website της εταιρίας, το περιεχόμενό του και το κύρος που προσδίδει στην εταιρία 30%
  • Ψηφιακό μάρκετινκ 30%
  • Διείσδηση στα κοινωνικά δίκτυα 20%
  • Ιντερνετ κινητών συσκευών 20%

  Η αξιολόγηση της φετινής χρονιάς έδωσε μεγαλύτερο βάρος στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce). Επίσης βαρύτητα δόθηκε στην παρουσία της εταιρίας στο facebook σαν μέσω κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σαν μέσο ηλεκτρονικού εμπορίου (f-commerce).

  Βάσει των παραπάνω κριτηρίων οι εταιρίες κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Genius, 140 μονάδες και πάνω
  • Gifted, 110 – 139
  • Average, 90 - 109
  • Challenged, 70 -89
  • Feeble, 70 και κάτω.

  Καμμία εταιρία από τον χώρο των κοσμημάτων δεν κατάφερε να μπει στην κατηγορία Genius και μόνο η εταιρία Tiffany's συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία Gifted και βαθμολογήθηκε με 118 μονάδες για τις εφαρμογές της στις κινητές συσκευές.. Τo BlueNile ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διαμαντιών βαθμολογήθηκε με 98. Οι υπόλοιπες εταιρίες Cartier, Swarovski, Swatch, κ.λ.π.είχαν χαμηλότερη κατάταξη με διάφορα σχόλια για την καθεμιά, όπως μειωμένη λειτουργικότητα του site, ξεπερασμένη αισθητική κ.λ.π.

  Η ουσία αυτής της κατάταξης είναι να κρίνει την συνολική ιντερνετική παρουσία της κάθε εταιρίας. Το site της εταιρίας, η σελίδα στο facebook και οι αναρτήσεις στο twitter και το you tube δημιουργούν ένα νέο κοινό φίλων της εταιρίας που παρακολουθούν τις κινήσεις της και ενδιαφέρονται για τα νέα της προιόντα.. Η Tiffany's έχει περισσότερα από 1.500.000 “like” στη σελίδα της στο facebook και η Swarovski περισσότερα από 1.400.000. Η Cartie έχει ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο λογαριασμό twitter και ικανοποιητική παρουσία στο you tube. Για παράδειγμα το βίντεο Mechanics of Passion  έχει περισσότερες από 1.300.000 θεάσεις.

  Συνολικά οι εταιρίες κοσμημάτων έχουν χαμηλή κατάταξη σε σχέση με άλλους κλάδους, αλλά η θέση τους βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.


   

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...