• ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΑΛΟΝΙ ΥΨΗΛΗΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑΣ

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

  Στις 21 Ιανουαρίου ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Διεθνές σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH) που έγινε στη Γενεύη της Ελβετίας. Η φετεινή διοργάνωση ήταν η 21η ετήσια έκθεση αυτού του θεσμού. Σε αυτήν παρουσίασαν τις τελευταίες δημιουργίες τους 19 ελβετικές εταιρίες σε 30.000 τ.μ εκθεσιακού χώρου. Την έκθεση αυτή επισκέφθηκαν 12.500 επαγγελματίες στο εμπόριο των ρολογιών, και ανάμεσα σε αυτούς 1200 ειδικευμένοι δημοσιογράφοι. Η έκθεση αυτή είναι μία εκδήλωση αυστηρά για επαγγελματίες και η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Η βιομηχανία των ρολογιών χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος και αθλητές για την προβολή των ρολογιών. Πιστοί στην παράδοση επισκέφθηκαν τη φετινή έκθεση η Κέιτ Μπλάνσετ ο Κέβιν Σπέισι, ο Μάθιου Φοξ, η Ελ Μακφέρσον η Γκουίνθ Πάλτροου και ο τενίστας Μπόρις Μπεικερ. Το πρώτο Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) έγινε το 1991 στη Γενεύη και είχαν λάβει μέρος σε αυτό μόλις 5 εταιρίες. Η έκθεση αυτή ήταν και παραμένει κάτω από την σκέπη του κολοσσού της βιομηχανίας πολυτελών είδών Richemont.
  Η έκθεση διεξήχθη μέσα στο αισιόδοξο κλίμα των θετικών προβλέψεων για την ελβετική ωρολογοβιομηχανία και για το 2011. Την άνοδο αναμένεται και παλι να οδηγήσουν οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού. Την περσινή χρονιά η κινεζική αγορά διψασμένη για προιόντα κύρους παρουσίασε άνοδο στα πολυτελή ελβετικά ρολόγια κατά 55%, αλλά και οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής είχαν ανάλογους ρυθμούς ανάπτυξης. Η κινεζική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πολυτελών προιόντων παγκοσμίως, μετά την Ιαπωνική και πάνω από την Αμερικανική. Ο Κριστιάν Μπαρμπιέρ της εταιρίας Parmigiani Fleurier λέει πως γιά κάθε εταιρία το βραχυπρόθεσμο εργαλείο γρήγορης ανάπτυξης είναι οι αγορά της Κίνας. Πριν μία δεκαετία  η Ρωσία ήταν η χώρα με αυτά τα χαρακτηριστικά.
  Όσον αφορά τη γενική εντύπωση από τα ρολόγια που εκτέθηκαν είναι : Επιστροφή στις ρίζες (Back to the Basics). Μικρότερα μεγέθη, λεπτότερες κάσες πιό κλασσική γραμμή. Φαινόμενα που είχαν εμφανιστεί σε προηγούμενα χρόνια συνεχίστηκαν και την φετεινή χρονιά. Οι εταιρίες προσπαθούν να παράγουν τους μηχανισμούς στο δικό τους χώρο παραγωγής και όχι να το δίνουν υπεργολαβία. Συνεχίζεται επίσης η παρουσίαση νέων υλικών στις κάσες όπως για παράδειγμα το υλικό Panerai Composite που είναι ένα είδος κεραμικού με αλουμίνιο και χρησιμοποιήθηκε σε 3 νέα μοντέλα της Panerai.

  Ρολόι Bugatti Parmigiani Fleurier

  Το μοντέλο Bugatti Super Sport της εταιρίας Parmigiani Fleurier σίγουρα ξεφεύγει από την γραμμή του κλασσικού που κυριαρχούσε στην έκθεση

   

   Ρολόγια Panerai

     Τρία ανδρικά ρολόγια της Panerai

  https://www.sihh.org/2011/index.php?page=sihh_2011_en

   

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...