• ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010

  Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί για τη βιομηχανία του κοσμήματος την εποιχή που γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου τζίρου. Οι εμπορικές εκθέσεις κοσμημάτων, ρολογιών και πολύτιμων λίθων που γίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη τον Σεπτέμβρη εφοδιάζουν με προιόντα τους χονδρεμπόρους και τα καταστήματα κοσμημάτων για την χειμωνιάτικη σεζόν και για την Χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο. Οι σπουδαιότερες εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την εποχή είναι:


  Hong Kong Jewellery & Gem Fair

  Η έκθεση αυτή που ξεκινάει στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κοσμημάτων παγκοσμίως. Τα περίπτερα των εκθετών καλύπτουν επιφάνεια 120.000 τ.μ. Εκθέτουν συνολικά 3200 επιχειρήσεις από 45 χώρες. Η HKJGF κάθε χρόνο θεωρείται βαρόμετρο της διεθνούς βιομηχανίας κοσμημάτων, αλλά αποτυπώνει και τον δυναμισμό της Κινεζικής βιομηχανίας κοσμήματος, η οποία διοργανώνει πολλές ακόμη εκθέσεις στη Σενζέν στη Σαγκάη κ.λ.π.


  46th Bangkok Gems and Jewelry Fair.

   Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η έκθεση πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων στη Μπαγκόνκ της Ταυλάνδης. Η έκθεση εκτείνεται σε ένα χώρο 80.000 τ.μ. και συμμετέχουν σε αυτή 1.200 εκθέτες από 35 χώρες. Επί δύο δεκαετίες η BGJF αποτελεί ένα μεγάλο διεθνές γεγονός για τη βιομηχανία του κοσμήματος.

   
  Vicenzaoro Choice

  Από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η μεγαλύτερη έκθεση κοσμημάτων επί Ευρωπαικού εδάφους. Η έκθεση αυτή θεωρείται ότι καθορίζει τις τάσεις στη μόδα του κοσμήματος για την επερχόμενη περίοδο. Για το σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της έκθεσης γίνονται παρουσιάσεις, σεμινάρια, ειδικές εκδόσεις κ.λ.π,.που παρακολουθούν επιχειρηματίοες και ειδικευμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.


  International Jewellery London (IJG)

   Μία πολύ αξιόλογη έκθεση που γίνεται μία φορά το χρόνο στο Λονδίνο η IJL έχει καθιερωθεί σαν έκθεση που προκρίνει την καινοτομία και τις καινούργιες ιδέες. Με αυτή την έννοια έχει κάποια αντιστοιχία με την Inhorgenta που γίνεται το Φεβρουάριο στο Μόναχο, αλλά η IJL δεν είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα.
  Στο τμήμα της Jewelpedia με τις εμπορικές εκθέσεις δείτε και τις υπόλοιπες εκθέσεις που γίνονται αυτή την περίοδο. Στην Ελλάδα αυτή την εποχή γίνονται δύο εκθέσεις οι Σύγχρονες Δημιουργίες στην Αθήνα και η Κόσμημα στη Θεσσαλονίκη.

  Η ελληνική κοσμηματοποιία έχει τις προυποθέσεις σχεδιαστικές και τεχνικές, να σταθεί αξιοπρεπώς στη διεθνή αγορά. Οι εκθέσεις που οργανώνονται επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς οι εκθέσεις αυτές παραμένουν τραγικά εσωστρεφείς, και αόρατες από τους διεθνείς dealers και χονδρεμπόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους καταλόγους των διεθνών εμπορικών εκθέσεων οι ελληνικές εκθέσεις είναι πάντα άφαντες. Εκτός αυτού καμμία από αυτές δεν υποστηρίζεται από κάποιο web site που θα έκανε μία παρουσίαση των εκθετών ώστε να πάρει μία ιδέα ο υποψήφιος επισκέπτης για το είδος των εμπορευμάυων που εκτίθενται. Δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες εκθέσεις κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο με άρτιες παρουσιάσεις στο διαδίκτυο, είναι λογικό ο υποψήφιος αγοραστής να κατευθυνθεί σε αυτές. ʼρα για μία ακόμη φορά και ίσως για πολύ ακόμη, οι ελληνικές εκθέσεις θα απευθύνονται στην εσωτερική αγορά η οποία δεν είναι και στα καλύτερά της.

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...