• Athens Jewelry Week 2018

  Κυριακή, 20 Μαϊου 2018

  Για τρίτη συνεχή χρονιά το ATHENS JEWELRY WEEK ανοίγει τις πόρτες για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Mε εκθέσεις, δράσεις και διαλέξεις καλύπτει μια εβδομάδα αφιερωμένη στους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις πρωτότυπες δουλειές τους.

  Η κεντρική έκθεση με τίτλο «Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι» φιλοξενείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 52 επιλεγμένων καλλιτεχνών σύγχρονου κοσμήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, αυτή τη χρονιά τη διοργάνωση τιμά ως guest artist, η σημαντική Ελληνίδα εικαστικός Μαρία Μιλίτση, εκθέτοντας έργα της στην κεντρική έκθεση και παρουσιάζοντας τη γραμμή σκέψης της τις ημέρες των διαλέξεων.

  Εκτός της κεντρικής έκθεσης, η διοργάνωση περιλαμβάνει ακόμη 9 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορους χώρους της πόλης, διαλέξεις και σεμινάρια, ενώ το AJW 2018 θα ολοκληρωθεί με τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.

  Στόχος της διοργάνωσης ATHENS JEWELRY WEEK είναι να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό τις ιδιαιτερότητες, την ποικιλομορφία και την καλλιτεχνική διάσταση του σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα.

  Ειδικότερα, αποσκοπεί:
  – στην ενημέρωση και την εξοικείωση του κοινού με το κόσμημα, ως φορέσιμη ή μη φορέσιμη εκδήλωση καλλιτεχνικής/δημιουργικής έκφρασης
  – στην υποστήριξη των μεμονωμένων δημιουργών αλλά και των δημιουργικών ομάδων του χώρου
  – στη δημιουργία δικτύων και δεσμών επικοινωνίας μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων: καλλιτεχνών, γκαλερί, συλλεκτών, μουσείων και άλλων ιδρυμάτων που προωθούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

  Την ATHENS JEWELRY WEEK οργανώνουν οι Αnticlastics.

  Η ομάδα διοργάνωσης Anticlastics αποτελείται από την Αναστασία Κανδαράκη, την Ερατώ Κουλουμπή και τη Νίκη Στυλιανού. Και οι τρεις δραστηριοποιούνται στο χώρο του σύγχρονου κοσμήματος έχοντας παράλληλες πορείες. Η δουλειά τους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης: από την έρευνα και το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή και τη διδασκαλία.

  Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συστάθηκε με στόχο, μέσα από τη συλλογική δράση, να αναδείξει και να προβάλλει το σύγχρονο κόσμημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενισχύοντας την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων.

  Κριτές στη φετινή διοργάνωση είναι:

  Ομάδα Anticlastics 
  Charon Kransen – Charon Kransen Arts NY.
  Δέσποινα Γερουλάνου – Member of the Benaki Museum Board of Trustees.
  Jorge Manilla – Artist / Professor / Head of Metal and Art Jewelry Department , Oslo National Academy of Arts.
  Lucia Massei – Jewelry artist & Director Alchimia Contemporary Jewellery School.
  Μαρία Μιλίτση – Jewellery & Useless Objects / Visiting Lecturer Central Saint Martin’s College of Art and Design, University of the Arts, London/UK.
  Sofia Bjorkman – Jewelry Artist / Gallery Platina, Stockholm.

  Κολιέ από ψευδάργυρο, LUCY SARNEEL

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...