• Κοσμήματα από την Σοφία Κοκοσαλάκη

  Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016

  Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από τότε που αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική σειρά νυφικών και πλέον έχει έρθει η ώρα να δείξει σε όλο τον κόσμο και την πρώτη της σειρά κοσμημάτων. Ο λόγος για την Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, η οποία έχει ως έδρα της το Λονδίνο, από όπου και μας κάνει πάντα περήφανους με τη δουλειά της.

  Τα κομμάτια της συλλογής δεν μπορούσαν φυσικά να μην είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα, με αναφορές στην Ελληνική μυθολογία και το αρχιτεκτονικό τοπίο της χώρας μας. Οι γραμμές τους είναι απλές και καθαρές, αλλά όπως πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Χρυσές άρπες, πέρλες και το λιοντάρι της Νεμέας κοσμούν τις υπέροχες δημιουργίες. Στη συλλογή υπάρχουν σκουλαρίκια, βραχιόλια για το χέρι ή το μπράτσο, κρεμαστά κολιέ και δαχτυλίδια, όλα φτιαγμένα από Ελληνικό χρυσό.

  «Αγαπούσα πάντα τα κοσμήματα και έχω σχεδιάσει αρκετά κομμάτια και για τις επιδείξεις μου σε συνεργασία με τον Έλληνα χρυσοχόο Λαλαούνη και μου άρεσε πάρα πολύ η διαδικασία,» δήλωσε σχετικά στην αμερικανική Vogue. «Πήρα τον χρόνο μου για να αξιολογήσω τις πιθανότητες καθώς η τεχνική είναι διαφορετική σε σύγκριση με τα ρούχα. Παρουσιάζω τη σειρά τώρα καθώς βρήκα επιτέλους τον χρόνο για να την ολοκληρώσω».

  Το κόστος των κοσμημάτων ήταν ένα σημαντικό ζήτημα για την Κοκοσαλάκη, καθώς ήθελα να είναι προσιτό, χωρίς όμως να θυσιάσει κάτι από την ποιότητα ή την μοναδικότητά τους. «Χρειάστηκε αρκετός χρόνος και δουλειά έτσι ώστε να καταλήξουμε σε αυτές τις τιμές σε συγκεκριμένα κομμάτια,» εξήγησε στην ίδια συνέντευξη. «Υπάρχουν κομμάτια που κοστίζουν 350 δολάρια και φτάνουμε μέχρι και τα 1.500 δολάρια για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από χρυσό 9 καρατίων. Όλα δημιουργούνται σε εργαστήρια στην Αθήνα τα οποία έχουν μεγάλη παράδοση στα κοσμήματα και εξαιρετικούς τεχνίτες,» συμπλήρωσε.

  Η σειρά κοσμημάτων Sophia Kokosalaki θα είναι επίσημα διαθέσιμη από τον Ιούλιο, αλλά όπως λέει η ίδια, τα φοράει ήδη συνέχεια: «Φοράω πολύ συχνά μαύρα και έτσι δίνουν λάμψη και ιδιαιτερότητα στα ρούχα μου».

 • Πρόσφατα
  10-05-2018
  Το μουσείο Victoria and Albert κατέχει ήδη μια απαράμιλλη συλλογή από μοναδικές δημιουργίες μόδας, α...
  28-03-2018
  Ο Elie Top είναι Γάλλος σχεδιαστής κοσμημάτων. Εργάστηκε για χρόνια στους οίκους Dior και Lacroix πρ...
  22-02-2018
  Οι παλιοί χρυσοχόοι θυμούνται πως η αξία των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων ήταν σχεδόν απαγορευτι...
  29-01-2018
  Η μωσαική και μικρομωσαική είναι μία τέχνη που ανακαλύφθηκε και εξελίχθηκε στο Βυζάντιο και στη Ρώμη...
  14-01-2018
  Ο οίκος κοσμημάτων Buccellati με έδρα το Μιλάνο, ειδικεύεται στις λεπτεπίλεπτες κατεργασίες των μετά...