• Σπουδές κοσμήματος - F.A.Q.


  -Υπάρχει περίπτωση να έχω αλλεργία στα μαργαριτάρια;

  -Όχι, τέτοια περίπτωση δεν έχει αναφερθεί. Τα φυσικά και τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια δεν δημιουργούν αλλεργίες. Αν όμως φορώντας το μαργαριταρένιο σας κολιέ εμφανίζονται κοκκινίλες και φαγούρες ή οποιαδήποτε άλλη αλλεργική αντίδραση, αυτό μάλλον οφείλεται στα μεταλλικά στοιχεία του κολιέ. Τα κουμπώματα ή οι μεταλλικές μπίλιες που μπορεί να περιέχει είναι η πιό πιθανή αιτία της αλλεργίας σας. Τα μεταλλικά αυτά στοιχεία ακόμη και αν είναι χρυσά ή ασημένια, δεν αποτελούνται εξ ολοκλήρου από πολύτιμα μέταλλα. Είναι κράματα δηλαδή τα οποία περιέχουν και άλλα μέταλλα κάποιο από τα οποία σας προκαλεί αλλεργία. Πιθανότερος ύποπτος είναι το νικέλιο.

  -Γιατί να προτιμήσω ένα χρυσό κόσμημα από το ίδιο επίχρυσο κόσμημα που θα είναι φτηνότερο.

  Όταν λέμε ότι ένα κόσμημα είναι χρυσό (ή ασημένιο αντίστοιχα) εννοούμε ότι το μέταλλο από το οποίο αποτελείται αυτό το κόσμημα είναι ένα κράμα χρυσού ορισμένων καρατίων, δηλαδή ορισμένης περιεκτικότητας (αναλογίας) σε καθαρό χρυσό. Όταν λέμε ότι ένα κόσμημα είναι επίχρυσο εννοούμε ότι είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα που δεν προσδιορίζουμε π.χ. μπρούτζο, ή αλπακά κ.ο.κ. το οποίο κράμα έχει επιχρυσαθεί, δηλαδή έχει επικαλυφθεί με λεπτό στρώμα χρυσού.
  Με πρώτη ματιά δεν μπορεί κάποις να ξεχωρίσει ένα χρυσό από ένα επίχρυσο κόσμημα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο αγοραστής είναι να ελέγχει τις σφραγίδες του κοσμήματος και να το προμηθεύεται από αξιόπιστο έμπορο.
  Οι διαφορές ανάμεσα σε ένα χρυσό και ένα επίχρυσο κόσμημα σε γενικές γραμμές είναι οι εξής: Το χρυσό κόσμημα περνώντας τα χρόνια δεν θα έχει κάποια σημαντική μεταβολη στην εμφάνισή του, ενώ το επίχρυσο με τα χρόνια ξεθωριάζει διότι με την χρήση φεύγει το επιφανειακό στρώμα χρυσού. Η επισκευή σε περίπτωση ζημιάς ενός χρυσού κοσμήματος είναι πιό εύκολη, ενώ τα επίχρυσα πολλές φορές δεν επισκευάζονται κάν.  Στο επίχρυσο κόσμημα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε αλλεργία ενώ το φοράτε λόγω της παρουσίας νικελίου σε πολλά φθηνά φο μπιζού. Τέλος αγοράζοντας χρυσό κόσμημα ένα μέρος του κόστους αντιστοιχεί στην αξία του χρυσού, την οποία μπορείτε να πάρετε πίσω πουλώντας το κόσμημα, αν δεν το φοράτε πιά ή αν έχετε κάποια ανάγκη.,
   

 • Πρόσφατα
  25-05-2017
  Η Sybille Umlauf γεννήθηκε στο Stettin της Πολωνίας και ζει στο Βερολίνο. Τα υλικά που χρησιμοποιεί...
  19-05-2017
  Η Ming Lampson επί 30 χρόνια κατασκευάζει κοσμήματα επί παραγγελία στο εργαστήριό της που βρίσκεται ...
  16-05-2017
  Ο ετήσιος διαγωνισμός κοσμήματος Saul Bell που γίνεται στις ΗΠΑ προσελκύει επίλεκτα έργα από σημαντι...
  02-12-2016
  Η συνεργασία του δανέζικου οίκου Georg Jensen με την Ιρανή αρχιτέκτονα Zaza Hadid διακόπηκε από τον ...
  17-10-2016
  Τα ορυκτά έχουν χρώμα, λάμψη και αρμονία ώστε κάθε επεξεργασία να είναι περιττή. Δαχτυλίδι ασημένιο ...