• Κοσμήματα με χάντρες - Γατζάκια για σκουλαρίκια

   

  Αυτό είναι το γατζάκι που θα φτιάξουμε

  Για την κατασκευή αυτή όσον αφορά τα  εργαλεία χρειαζόμαστε, ένα στρογγυλό μυτοτσίμπιδο, ένα κοφτάκι, και ένα ψιλό λιμαράκι ή ένα κομμάτι γυαλόχαρτο.

  Από υλικά χρειαζόμαστε ένα κομμάτι ασημένιο σύρμα περίπου 16 cm μήκος και πάχος 0.9 του χιλιοστού, και δύο μπίλιες με τρύπα τουλάχιστον 1 mm, για να περνάει το σύρμα.

   

   

  1) Κόβουμε το σύρμα σε δύο κομμάτια 8 εκατοστών περίπου το καθένα. Στο ένα από τα δύο κομμάτια από το οποίο ξεκινάμε, λιμάρουμε λίγο τη μία του άκρη για να μη γρατζουνάει. Την άκρη που λιμάραμε την στριφογυρίζουμε γύρω από το στρογγυλό μυτοτσίμπιδο μέχρι να κάνει ένα πλήρη κύκλο όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

   

  2) Περνάμε μέσα στο σύρμα την μπίλια. Η μπίλια βέβαια είναι προαιρετική.( μπορούμε να κατασκευάσουμε γατζάκι σκέτο ασημένιο χωρίς μπίλια). Τοποθετούμε το μυτοτσίμπιδο 2 mm πάνω από την μπίλια και κάμπτουμε το σύρμα κατά 45ο όπως φαίνεται στη φωτογραφία

   

  3) Χρησιμοποιώντας ένα στυλό ή κάποιο άλλο κυλινδρικό αντικείμενο με διάμετρο περίπου 12 mm περιστρέφουμε το σύρμα κατά τα ¾ μιας πλήρους στροφής όπως φαίνεται στη φωτογραφία

   

  Το γατζάκι είναι έτοιμο. Προσοχή να γίνει πολύ καλό φινίρισμα (λίμα και γυαλόχαρτο) στην άκρη του σύρματος που θα περάσει από την τρύπα του αυτιού για να μην πληγώσει το αυτί.
   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...