• ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ FAWAZ GRUOSI

    Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

    Ο Fawaz Gruosi γεννήθηκε το 1952 στη Φλωρεντία. Από μικρός εργάστηκε σαν πωλητής σε ένα τοπικό κατάστημα κοσμημάτων στη Φλωρεντία. Όταν ο Fawaz ήταν 25 ετών η επιχείρηση που εργαζόταν άνοιξε μία μπουτίκ στο Λονδίνο. Οι ιδιοκτήτες της μικρής αυτής εταιρίας που είχαν διαπιστώσει τις ικανότητες του, του πρότειναν να πάρει  την θέση του υπεύθυνου στο νέο κατάστημα και αυτός δέχτηκε.  Σε ηλικία 30 ετών η εταιρία Harry Winston του προσφέρει την αντιπροσώπευση των κοσμημάτων της στη Σαουδική Αραβία, και αυτός αποδέχτηκε τη νέα πρόκληση. Εργάστηκε 3 χρόνια σε αυτή την θέση, και στη συνέχεια βρέθηκε πάλι στην Ευρώπη. Εκεί γνωρίστηκε με τον τότε ισχυρό άνδρα της εταιρίας Bulgari τον Gianni Bulgari, ο οποίος τον περιέβαλλε με απεριόριστη εμπιστοσύνη, και του ανέθεσε την πώληση των κοσμημάτων του οίκου σε όλο τον κόσμο εκτός των boutique Boulgari. Η ατζέντα με τις διευθύνσεις του Faraz αξιοποιήθηκε και η συνεργασία αυτή πήγαινε πολύ καλά, μέχρι που αιφνιδίως ο Gianni βρέθηκε εκτός της εταιρίας Boulgari. Μαζί με τον Gianni βρέθηκε εκτός Bulgari και ο προστατευόμενος του Fawaz Gruosi.

       Ήταν ήδη 1993 και ο Faraz ένοιωσε ότι είχε φθάσει η στιγμή να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση στην οποία έδωσε το όνομα De Grisogono, και η έδρα της ήταν η Γενεύη. Ο Faraz δεν είχε καμία στρατηγική για το μέλλον της επιχείρησής του, αποδείχθηκε όμως και τα επόμενα 15 χρόνια ότι έχει ένα καταπληκτική ενόραση να κατασκευάζει τα αντικείμενα που σημαδεύουν κατευθείαν στα άδυτα της ψυχοσύνθεσης των καταναλωτών. Η πρώτη του μεγάλη «ανακάλυψη» ήταν τα μαύρα διαμάντια που χρησιμοποίησε πρώτος το 1996, και σύντομα έγιναν το χιτ της ζήτησης στις δημιουργίες υψηλής κοσμηματοποιίας. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη και το 2000 η Grisogono επεκτείνεται στην κατασκευή των ρολογιών. Σε ένα χώρο που συνωστίζονται δεκάδες παλιές και νεότερες εταιρίες με πολλά εξαιρετικά μοντέλα κάθε χρόνο η διείσδυση της Grisogono φάνταζε ακατόρθωτη. Ο Faraz διέψευσε και πάλι τις προβλέψεις, και πολλά από τα ρολόγια που κατασκεύασε η εταιρία του τα 9 προηγούμενα χρόνια είχαν πολύ καλές πωλήσεις. Η εταιρία De Grisogono σημείωσε μία καταπληκτική ανάπτυξη, και 15 χρόνια μετά την δημιουργία της, σήμερα διαθέτει 17 καταστήματα σε ισάριθμες πόλεις του κόσμου και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.
       ΄Το νέο ρολόι De Grisogono Instrumento Tondo RMS58 είναι η σύνοψη της νέας εμμονής του Faraz Gruosi, που είναι το καφέ χρώμα. 94 καφέ διαμάντια ανάμικτα με πορτοκαλί ζαφείρια συνολικού βάρους 7.5 καράτια. Οι πέτρες είναι δεμένες με ροζ χρυσό και σε συνδυασμό με το καφετί καντράν δίνουν την χρωματική αίσθηση που δίνει ένα κουτί πολύχρωμες καφέ – πορτοκαλί καραμέλες. Ο μηχανισμός είναι αυτόματος μηχανικός, και στο καντράν υπάρχει μικρότερο ένθετο καντράν που δείχνει την ώρα σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου. 

     

    https://www.luxist.com/2009/11/15/de-grisogono-instrumento-tondo-rm-s58-watch/

  • Πρόσφατα
    28-01-2022
    Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
    22-01-2022
    Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
    17-01-2022
    Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
    17-01-2022
    Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...