• Κοσμήματα με Χάντρες - Θηλιά ασφαλείας σε σύρμα

  Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

    

  Η πράσινη πέρλα με τη συρμάτινη θηλιά είναι το στοιχείο που θα κατασκευάσουμε

  Η κατασκευή της θηλειάς είναι μία πολύ χρήσιμη τεχνική για να αρχίσει κάποιος να ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων με χάντρες. Κάνοντας αυτή τη θηλιά σε μία μεταλλική χάντρα η σε μία πέρλα όπως στη φωτογραφία, δημιουργούμε ένα στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κάτω μέρος ενός σκουλαρικιού, σαν κρεμαστό για βραχιόλι ή κολιέ κ.λ.π.

  Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι ένα στρογγυλό μυτοτσίμπιδο, μία οδοντωτή πένσα, και ένα κοφτάκι

  Και από υλικά χρειαζόμαστε την πέρλα και ένα κομμάτι μαλακό σύρμα περίπου 0,6 του χιλιοστού πάχος, που στην άκρη του έχει μία γράνα. Η γράνα αυτή λειτουργεί σαν στοπ για την πέρλα. Το σύρμα αυτό με την γράνα στην άκρη, πουλιέται στην αγορά έτοιμο, ασημένιο ή χάλκινο η επιχρυσωμένο και το ονομάζουν γράνα.

   

  1) Σαν πρώτη κίνηση περνάμε την γράνα μέσα από την πέρλα, μέχρι το τέλος, και πιάνουμε το σύρμα με το μυτοτσίμπιδο μισό εκατοστό πάνω από την πέρλα.
  2) Πιάνουμε με το χέρι μας την άλλη άκρη του σύρματος και το στρίβουμε γύρω από τη μία σιαγόνα του μυτοτσίμπιδου, μέχρι να σχηματίσει ένα πλήρη κύκλο
  3) Συνεχίζοντας να κρατάμε με το μυτοτσίμπιδο, το σύρμα με την πέρλα, πιάνουμε το άλλο άκρο του σύρματος με το οδοντωτό πενσάκι. Ξεκινάμε να περιστρέφουμε προσεκτικά την ελεύθερη άκρη του σύρματος γύρω από το κενό το οποίο υπάρχει ανάμεσα στο κρικάκι που σχηματίσαμε και στην πέρλα.
  4) Μόλις ολοκληρωθεί η περιστροφή και καλυφθεί ολόκληρο το κενό με ένα διακοσμητικό ελατήριο που δημιουργήσαμε, κόβουμε το σύρμα που περισσεύει με ένα κοφτάκι
    5)Τέλος πιέζουμε με το οδοντωτό πενσάκι μία μικρή ουρίτσα σύρματος που περίσσεψε ώστε να μην αγκυλώνει, και η θηλιά ασφαλείας είναι έτοιμη.

   

  Η θηλιά αυτή είναι πολύ χρήσιμη. Μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην τοποθέτηση ενός κουμπώματος με ασφάλεια χωρίς την χρησιμοποίηση συνδετικού κρίκου

   

  Η θηλιά αυτή επίσης πολύ συχνά γίνεται διπλή (δύο θηλιές εκατέρωθεν της μπίλιας) όπου χρησιμοποιούμε ένα απλό κομμάτι σύρμα χωρίς γράνα (που είναι και φθηνότερο). Η διπλή θηλιά χρησιμοποιείται σε πολλές κατασκευές κοσμημάτων.

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...