• Κοσμήματα με χάντρες - Τρεις εύκολες κατασκευές

  Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2009

  1)   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΟΥ

   

  Για να κατασκευάσουμε αυτό το σκουλαρίκι, η μόνη τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το μάθημα  «Θηλιά ασφαλείας σε σύρμα». Η θηλιά αυτή θα είναι διπλή στα σημεία (2). Στο σημείο (1) υπάρχει απλό γατζάκι που προμηθευόμαστε από την αγορά, ή το κατασκευάζουμε μόνοι μας, μάθημα (3). Τις χάντρες, σημείο (3) και το φυλλαράκι, σημείο (4) τα προμηθευόμαστε από την αγορά.
   

  Στο ίδιο μοτίβο και με την ίδια τεχνική μπορούμε να κάνουμε δεκάδες άλλους συνδυασμούς όπως αυτό το σκουλαρίκι σε σχήμα «χιονάνθρωπος».

   

   

  2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΛΟΥ ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΠΕΡΑΣΤΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ

   


    Για να κατασκευάσουμε αυτό το κολιέ κάνουμε τα εξής βήματα.

  Α) Προμηθευόμαστε τις πέτρες και συγκεκριμένα ένα κορδόνι rose quqrtz σημείο (4), ένα κορδόνι smoky quartz σημείο (5), ένα κορδόνι μαργαριτάρια σημείο (3) και μερικές ασημένιες χάντρες σημείο (2). Επίσης προμηθευόμαστε μία μεγάλη πλακέ οβάλ χάντρα από Βραζιλιάνικο αχάτη σημείο (1). Εννοείται ότι κάποιο από αυτά τα υλικά μπορεί να είναι σε έλλειψη όταν εσείς ψάχνετε. Αντικαταστήσετέ το με κάτι άλλο που θα βρείτε και θα ταιριάζει.

  Β) Αρχίζουμε εφαρμόζοντας στον αχάτη τη θηλιά ασφαλείας σε σύρμα, μάθημα 4.

  Γ) Κόβουμε ένα κομμάτι μεταξοκλωστή περίπου 60 cm. Ξεκινάμε κάνοντας στη μία άκρη της κλωστής ένα κόμπο, και πάνω του κλείνουμε μία καρλότα. (μάθημα 2). Στη συνέχεια περνάμε τις χάντρες εναλλάξ όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Μόλις φτάσουμε στη μέση του κολιέ περνάμε τον αχάτη από τον κρίκο της θηλιάς, στο ατσαλόσυρμα. Συνεχίζουμε μέχρι να περάσουμε και τις υπόλοιπες χάντρες που φαίνονται στη φωτογραφία.

  Δ) Μόλις περάσουμε την τελευταία χάντρα, περνάμε μία ακόμη καρλότα και την κλείνουμε. Τελειώνουμε την κατασκευή βάζοντας ένα κούμπωμα παπαγαλάκι (μάθημα 2)

   

  3) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΛΑΙΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  

   

   

  Αριστερά  είναι το κολιέ που θα κατασκευάσουμε φορεμένο στο λαιμό, και δεξιά  βλέπουμε το κέντρο του κολιέ σε λεπτομέρεια.

  Α) Προμηθευόμαστε από την αγορά τα εξής πράγματα;
  Ένα διάφανο εύκαμπτο κορδόνι (σημείο (1)) από το οποίο θα κρεμάσουμε τα εξαρτήματά μας. Το εύκαμπτο αυτό κορδόνι είναι κούφιο εσωτερικά.
  Τετράγωνα μεταλλικά στοιχεία τα οποία έχουν από δύο τρύπες.(σημείο (2)).
  Κορδόνια από χάντρες κυβικού σχήματος σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. (σημείο (3))
  Θα εξηγήσουμε πως φτιάχνουμε την μία από τις τρεις κατακόρυφες στήλες. Οι άλλες θα γίνονται όμοια.

  Β) Για να προετοιμάσουμε το κάτω μεταλλικό στοιχείο, περνάμε μέσα από τις δύο τρύπες του μία γράνα. Ανάμεσα στις δύο τρύπες του στοιχείου αυτού, παρεμβάλλουμε τα κυβάκια, και μικρά κομματάκια από το εύκαμπτο διάφανο κορδόνι. Τα κομματάκια αυτά τα κόβουμε στα επιθυμητά μήκη με ένα ξυραφάκι.
  Αφού περάσουμε την γράνα από τις τρύπες, κάνουμε πάνω της μία θηλιά ασφαλείας ( μάθημα (4))

  Γ) Για να προετοιμάσουμε το πάνω μεταλλικό στοιχείο κάνουμε μία διπλή θηλιά ασφαλείας (μάθημα (4)) χρησιμοποιώντας σύρμα πάχους 0,6 του χιλιοστού.

  Δ) Το μικρό συνδετικό στοιχείο που συνδέει το εύκαμπτο κορδόνι με τα τετράγωνα μεταλλικά στοιχεία γίνεται πάλι με ένα μικρό κομμάτι σύρμα στο οποίο κάνουμε πάλι μία διπλή θηλιά ασφαλείας (μάθημα (4)). Στο σύρμα αυτό περνάμε πάλι ένα μικρό κομματάκι από το εύκαμπτο διάφανο κορδόνι.
   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...