![]() |
|
Ο Stephen Webster είναι ένας βρεταννός κοσμηματοποιός που οι δημιουργίες του δεν περνάνε απαρατήρητες. Αυτό συμβαίνει βεβαίως γιατί τα κοσμήματα που προτείνει έχουν πάντα κάτι να πουν. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως ότι ο ίδιος κάνει ένα αντισυμβατικό και ενδιαφέρον μάρκετινκ.
Σε αντίθεση με τους γάλλους και τους ιταλούς δημιουργούς υψηλής κοσμηματοποιίας οι οποίοι εκπέμπουν έναν έντονο καθωσπρεπισμό, ο Stephen Webster είναι πάντα μια μποεμ και ροκ παρουσία. Η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του δείχνει πως στους κύκλους του χρήματος που κινείται η πελατεία του, αυτού του είδους η αισθητική έχει απήχηση.
Η νέα σειρά κοσμημάτων του αποτελείται από επτά δαχτυλίδια και επτά μενταγιόν και έχει τον τίτλο:¨Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα". Ιδιοφυής τίτλος για μία συλλογή κοσμημάτων πρέπει να σημειώσουμε.
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα που οι επίσκοποι της χριστιανικής θρησκείας καθόρισαν σαν την πηγή όλων των άλλων αμαρτημάτων είναι:η Οκνηρία, η Αλαζονεία, η Λαιμαργία, η Λαγνεία, η Απληστία, η Οργή, η Ζηλοφθονία.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αιώνων τα επτά αμαρτήματα ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους όπως ο πίνακας του Ιερώνυμου Μπος το 1485, η πρόσφατη αστυνομική ταινία Seven και πλήθος άλλων.
Ήρθε η στιγμή τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα να αποτελέσουν έμπνευση για ένα καλλιτέχνη κοσμηματοποιό.
Από την κάθε Αμαρτία ο Stephen Webster θα κατασκευάσει επτά μόνο αριθμημένα δαχτυλίδια και η τιμή τους θα κυμαίνεται από 15000 έως 98000 λίρες το καθένα.
Το πρόσωπο της (οποια πέτρα κι αν σηκώσεις) Madonna με τρία δαχτυλιδια, Λαγνεία, Αλαζονία, Οκνηρία.
Τα μενταγιόν της συλλογής είναι κατασκευασμένα από ασήμι και κοστίζουν όλα μαζί 650 λίρες