• Επιφάνιος :«Περί των δώδεκα λίθων των όντων»

  Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

   Ο Επιφάνιος επίσκοπος Κύπρου γεννήθηκε στην Παλαιστίνη το 310 μ.Χ. Μεταξύ των θεολογικών συγγραμάτων του σώζεται και το κείμενό του «Περί των δώδεκα λίθων των όντων εν τοις στολισμοίς του Ααρών». Από τα παλαιότερα και πολυτιμότερα κείμενα που διασώζονται, και μας δείχνουν τις γνώσεις των ανθρώπων της εποχής για τα ορυκτά και τις πολύτιμες πέτρες.

  Οι περιγραφές των λίθων είναι πολύ γλαφυρές, και συχνά παρεμβάλλονται οι θρυλούμενες θεραπευτικές τους ιδιότητες.

  Τα βιβλία που περιέχονται σε αυτή την ενότητα του "Σχολείου" της Jewelpedia, είναι βιβλία που έχουν λήξει τα συγγραφικά τους δικαιώματα. Μπορείτε λοιπόν να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τα διαβάσετε, η να τα τυπώσετε χωρίς να έχετε (ή να έχουμε) προβλήματα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα βιβλία αυτά ψηφιοποιήθηκαν από πανεπιστήμια ή από μεγάλες εταιρίες όπως η Google, η Microsoft κ.λ.π και διατέθηκαν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Όσα βιβλία βρίσκουμε σχετικά με το αντικείμενο της Jewelpedia, δηλαδή τα κοσμήματα και τους πολύτιμους λίθους, σιγά σιγά θα τα φιλοξενούμε εδώ. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρούμε περισσότερο υλικό και στην ελληνική γλώσσα, από εξαντλημένες εκδόσεις εκδοτικών οίκων ή κρατικών φορέων (π.χ. ΕΟΜΜΕΧ) ώστε να είναι ψηφιοποιημένα και συγκεντρωμένα στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

  Μόλις πατήσετε τον σύνδεσμο παρακάτω θα μεταφερθείτε στον server της Jewelpedia. Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο για διάβασμα, ή μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας με ασφάλεια.

   

  Η παρούσα δημοσίευση καθώς και όλες οι αναρτήσεις της ενότητας Βιβλία σε Ηλεκτρονική Μορφή έχουν μόνο επιμορφωτικό σκοπό. Στην περίπτωση που υπάρχει παράβαση του νόμου περί Πνευματικής ιδιοκτησίας παρακαλείται ο θιγόμενος να μας ενημερώσει για να καταργήσουμε άμεσα τη δημοσίευση.

  Επιφάνιου : «Περί των δώδεκα λίθων των όντων εν τοις στολισμοίς του Ααρών»

   

   

 • Πρόσφατα
  03-11-2020
  Οι ζωτικές δυνάμεις της Φύσης αποδίδονται με νέους ενδιαφέροντες τρόπους στη νέα σειρά κοσμημάτων τη...
  19-10-2018
  Η Βραζιλία είναι μία χώρα με τεράστια κοιτάσματα ορυκτών και πολύτιμων λίθων. Στη χώρα αυτή επίσης υ...
  27-09-2018
  Tribute to Femininity’ ονομάζεται η έκθεση κοσμημάτων του ιταλικού οίκου Bulgari στο Μουσείο τ...
  04-07-2018
  Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σε...
  03-06-2018
  Στον πρόσφατο διαγωνισμό κοσμήματος Saul Bell Design Awards το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Ασημέν...