• ΖΩΔΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΛΙΘΟΙ

  Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

  Οι αστρολόγοι ισχυρίζονται πως τα άστρα και οι πλανήτες ασκούν μία σοβαρή επίδραση πάνω στον άνθρωπο και στην μοίρα του. Η επίδραση αυτή μπορεί να ενισχυθεί, με την βοήθεια των λίθων που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο ζώδιο. Ο λίθος είναι ένα μέσον, δια του οποίου μεταβιβάζονται οι αστρικές επιρροές στον άνθρωπο. Οι αρχαίες πίστεις, περιγράφουν τους λίθους σαν δώρα της κοσμικής ζωής, που έχουν αποθηκευμένη την ενέργεια των άστρων και των πλανητών. Η ενέργεια αυτή εισχωρεί στην ύλη των λίθων, και κάθε λίθος είναι ιδιαίτερα δεκτικός στις εκπορεύσεις από ένα συγκεκριμένο πλανήτη, άστρο ή αστερισμό.

    Ο Dr. Kunz που μελέτησε τα παλαιά χειρόγραφα, πρότεινε ένα κατάλογο αστρικών λίθων με Ινδουιστική προέλευση. Ισχυριζόταν ότι ο κατάλογος αυτός συμπεριλάμβανε και τις απόψεις των πρώτων διδαξάντων τα αστρολογικά, Χαλδαίων και Βαβυλωνίων. Ο Dr. Kunz, πρότεινε και ένα δεύτερο κατάλογο με Ισπανική προέλευσή, που πίστευε πως απηχούσε και τις αστρολογικές απόψεις των Αράβων. Οι δύο αυτοί κατάλογοι, είναι ενσωματωμένοι στον παρακάτω πίνακα.

  Ζωδιακοί πολύτιμοι λίθοι

    Ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι το εξής. Ο πίνακας με τους γενέθλιους λίθους είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό σεβαστός από τους ασχολούμενους με τα μεταφυσικά, και όλοι αναφέρονται στον ίδιο πίνακα. Όσον αφορά τον πίνακα με τους ζωδιακούς λίθους, ενώ φαίνεται πως όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, οι διάφοροι πίνακες μεταξύ τους είναι πολύ διαφορετικοί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους ενδιαφερόμενους.

   

  Τέλος να αναφέρουμε πως στην παράδοση των Χαλδαίων, οι λίθοι που ευνοούνταν από τους επτά πλανήτες ήταν: Κρόνος – Ζαφείρι, Δίας – Υάκινθος, Ήλιος – Διαμάντι, ʼρης – Ρουμπίνι, Αφροδίτη – Σμαράγδι, Ερμής – Αχάτης, Σελήνη – Φεγγαρόπετρα
  .
   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...