• ΜΟΔΑ ΣΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑ 2011

  Δευτέρα, 23 Μαϊου 2011

  Στο ερώτημα αν η μόδα έχει αξία, έχουν απαντήσει οι γυναίκες από αιώνες. Οι εναλλαγές που μιά γυναίκα επιδιώκει στην εμφάνισή της, συμπορεύονται με τις αλλαγές που συμβαίνουν παντού γύρω μας. Στο σώμα μας, στις εποχές στην κοινωνία. Η μόδα βοηθάει την γυναίκα να βρεί την αρμονία που αντιστοιχεί στις νέες συνθήκες. Όσον αφορά τα κοσμήματα, αυτά μας βοηθούν να πετύχουμε μία εμφανισιακή ανανέωση χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε συνολικά την γκαρνταρόμπα. Κάποιες φορές μία γυναίκα καταφεύγει στα κλασσικά κομμάτια που έχει στην μπιζουτιέρα της. Πολλές φορές όμως αναζητάει τις νέες προτάσεις των σχεδιαστών κοσμημάτων και την ειδημόνων της μόδας για να ανανεωθεί και να συμβαδίσει με την εποχή της. Για την επερχόμενη σεζόν του φθινόπωρου 2011 και χειμώνα, αυτές οι προτάσεις και τα στυλ συνοψίζονται στα εξής.


  Εντυπωσιακά.
  Μεγάλα, πολύχρωμα, πρωτότυπα είναι πολλά από τα νέα σχέδια των δημιουργών. Κομμάτια που θα εντυπωθούν και δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Φαρδειά βραχιόλια, μακριά σκουλαρίκια, και υπερβολικά κολιέ έκαναν την εμφάνισή τους στις επιδείξεις μόδας, για την επερχόμενη περίοδο.


  Μοτίφ.
  Κοσμήματα που στηρίζονται σε ένα δυνατό κέντρο. Έντομα, λουλούδια, φύλλα, φίδια, είναι κάποια από τα εντυπωσιακά μοτίφ. Μένει να συνδυαστούν αρμονικά με την υπόλοιπη αμφίεση.


  Κρόσια
  Τα κρόσια επανεμφανίζονται δυναμικά, όχι μόνο στα ρούχα τα παπούτσια και τις τσάντες αλλά με ευφάνταστους τρόπους τα συναντάμε στα κοσμήματα.


  Λάκες
  Κοσμήματα με χρωματιστά στοιχεία χρησιμοποιούνται και πάλι συτηματικά. Κατάλληλα συνδυασμένα με τα ρούχα δίνουν πολύ αρμονικά αποτελέσματα.


  Τετράγωνα βραχιόλια.
  Πρωτοεμφανίστηκαν φέτος οπότε μάλλον θα τα συναντήσουμε και στις επόμενες σεζόν. Φορεμένα πολλά μαζί, δημιουργούν ένα πολύ δυναμικό στολισμό για το χέρι.


  Μεγάλα δαχτυλίδια
  Το μέγεθος των δαχτυλιδιών έχει μεγαλώσει τόσο ώστε ενίοτε καλύπτει τα τέσσερα δάχτυλα.

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...