• ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ

  Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

  Η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, γεννήθηκε το 1941 στην Αγγλία. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε σπουδές μόδας και κοσμήματος στο Harrow School of Art στο Λονδίνo. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της ενώ άρχισε να πουλάει κοσμήματα που δημιουργούσε μόνη της σε πάγκο στην οδό Portobello. To 1963 δημιούργησε την πρώτη της συλλογή ρούχων.Το 1971 τα ρούχα της φιλοξενήθηκαν στην πρωτοποριακή για την εποχή μπουτίκ του Μάλκομ Μακ Λάρεν στο Λονδίνο. Ο Μακ Λάρεν υπήρξε μάνατζερ πανκ συγκροτημάτων και εκ των πρωτεργατών του κινήματος punk και new wave. Η αισθητική της Γουέστγουντ βρήκε μεγάλη αποδοχή ανάμεσα στους οπαδούς του νέου μουσικού ρεύματος και η αισθητική των πάνκ συγκροτημάτων επηρέασε σε τέτοιο βαθμό της συλλογές της ώστε πήρε τον τίτλο της ιέρειας του πάνκ.
  Η Βίβιαν Γουέστγουντ είναι σήμερα από τα πιό σεβαστά πρόσωπα της Βρεταννικής βιομηχανίας μόδας και έχει επηρεράσει μία σειρά καθιερωμένους σήμερα σχεδιαστές. Οι προτάσεις της σε όλο το φάσμα της μόδας βρίσκονται αμέσως στο κέντρο της διεθνούς προσοχής.
  Η σχεδιάστρια σε κάθε της συλλογή δεν κρύβει την αγάπη της για τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως στην εβδομάδα μόδας που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο θα παρουσιάσει μία αυτόνομη συλλογή κοσμημάτων που θα έχει τίτλο The Vivienne Westwood Get A Life Palladium Collection. Η σχεδιάστρια αφιερώνει αυτή την συλλογή της στον μεγάλο αγώνα όλων των ανθρώπων εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

    Επέλεξε να χρησιμοποιήσει το παλλάδιο ένα πολύτιμο μέταλλο άγνωστο στο ευρύ κοινό που όμως έχει μία ιστορία δεκαετιών στην κοσμηματοποιία. Στη συλλογή εμφανίζονται αρχαία παγανιστικά σύμβολα όπως το βελανίδι, η δρυς, η καρδιά κ.λ.π.

  Η ίδια είπε σχετικά με τη νέα συλλογή: H Get a Life έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής., και συνεπώς την προστασία του φαινομένου της ζωής γιά χάρη των επόμενων γενεών, ενώ συγχρόνως βελτιώνεται η ζωή της σημερινής γενιάς. Αυτό που νομίζω είναι το σημαντικό είναι αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς. Σταματήστε την κλιματικλή αλλαγή. Προστατέψτε τον πλανήτη. Το βελανίδι είναι το σύμβολο της βροχής του δάσους, και πρέπει να υπογραμίσουμε τη σπουδαιότητά της και την ανάγκη να την προστατεύσουμε.

  Καρδιά από παλλάδιο με μηνύματα αγάπης και οικολογίας από την σειρά Get a Life.

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...