• ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2011

    Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010


    “Η μόδα είναι κάτι εξαιρετικά βαρετό. Για να μπορέσουμε να την ανεχθούμε πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες. “ Πρόκειται για ένα ακόμη ευφυολόγημα του Όσκαρ Ουάιλντ, και όχι για την πραγματικότητα όπως την βιώνουν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Γι αυτούς η μόδα απεικονίζει την εξέλιξη των πραγμάτων στην αισθητική και την αμφίεση. Η μονοτονία η επανάληψη και η στασιμότητα δεν ταιριάζουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς νέα ερεθίσματα στο περιβάλον τους. Αναζητούν επίσης τους τρόπους και τους όρους που οι ίδιοι θα συμπλεύσουν με την εξέλιξη και τη νέα πραγματικότητα.
    Δεν πρέπει ακόμη να μας διαφεύγει , ότι η μόδα έχει μία σημαντική παγκόσμια οικονομική διάσταση. Οι αιώνιοι επικριτές της καταναλωτικής καινωνίας και της μόδας πρέπει να αισθάνονται πολύ αμήχανοι από το γεγονός ότι η μείωση της κατανάλωσης των τελευταίων χρόνων επέφερε ύφεση με όσα δυσάρεστα αυτή συνεπάγεται για το επίπεδο ζωής του καθενός. 
    Μόδα μαζί με όλα τα άλλα σημαίνει τάσεις και προβλέψεις για την επόμενη σεζόν. Οι οιωνοσκόποι της μόδας των κοσμημάτων παρακολουθούν τις επιδείξεις των οίκων υψηλής ραπτικής και τα κοσμήματα που αυτοί προτείνουν μαζί με τα ρούχα τους. Οι νέες δημιουργίες των οίκων υψηλής κοσμηματοποιίας και ειδικά όσων εξ αυτών θεωρούνται διαμορφωτές τάσεων είναι επίσης στο κέντρο της προσοχής. Τέλος να υπενθυμίσουμε πως αυτά που φορούν οι κάθε λογής σελέμπριτις (οι επιλογές αυτές σπάνια είναι αυθόρμητες) αποτελούν συχνά παράδειγμα μόδας γιά όλους εμάς τους υπόλοιπους. Έχει συμβει όμως πολλές φορές κάποιο στυλ ή κάποια λεπτομέρεια που θα συγκινήσει τον κόσμο και θα αποτελέσει το χιτ της μόδας να ξεφύγει τελείως από τους μάντεις της μόδας, για να αποδειχθεί ότι η μόδα και το συλλογικό ανθρώπινο υποσυνείδητο είναι κάτι ζωντανό, και όπως η ζωή η ίδια είναι γεμάτα εκπλήξεις.
    Μεταξύ αυτών που κάνουν προβλέψεις για την επερχόμενη μόδα μπορεί να είναι και οι οίκοι κοσμημάτων. Θα δούμε τι λένε οι οιωνοί για την αμερικανική εταιρία κοσμημάτων Le Vian.
    1) Η ανατριχιαστική γοητεία των ερπετών. Όλο και περισσότερες κυρίες θα ξεπεράσουν την αποστροφή που τους προκαλούν τα φίδια και θα αποτολμήσουν να φορέσουν ένα κόσμημα με αυτό το θέμα.
    2) Ιππικά κοσμήματα. Το ζωικό βασίλειο ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς.
    3) Διάτρητα. Τα διάτρητα ανάλαφρα κοσμήματα θα συνεχίσουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον. Σε πατιναρισμένο (μαυρισμένο) ή κίτρινο χρυσό. Τα διαμάντια όταν χρησιμοποιούνται είναι διάφανα ή στις αποχρώσεις του καφέ.
    4) Το πατιναρισμένο ασήμι. Το ασήμι που έτσι και αλλιώς έχει επανέλθει πανηγυρικά θα χρησιμοποιηθεί στο φυσικό του χρώμα αλλά και στο μαύρο χρώμα
    5) Γήινοι τόνοι. Οι μπεζ καφέ αποχρώσεις θα κυριαρχήσουν στα κοσμήματα κατά τον επόμενο χρόνο. Θα δούμε επίσης στα κοσμήματα μοβ, γαλάζιο και ροζ.
    6) Οι σκαλισμένοι πολύτιμοι λίθοι θα βρούν τη θέση τους στις νέες συλλογές των κοσμηματοποιών.
    7) Η άγρια φύση που πάντα ήταν πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς κοσμημάτων θα συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο με την ανεξάντλητη ομορφιά της

    Μενταγιόν από χρυσό και διαμάντια  Δαχτυλίδι από σκαλισμένη ημιπολύτιμη πέτρα

      Διάτρητο μενταγιόν από πατιναρισμένο χρυσό με διάφανα και καφέ διαμάντια. Δεξιά δαχτυλίδι με ένα εντυπωσιακό λουλούδι σκαλισμένο σε καπνία.

     

    https://www.levian.com/trends/2011/trends.cfm?ss=1

     https://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=226485

     

     

  • Πρόσφατα
    28-01-2022
    Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
    22-01-2022
    Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
    17-01-2022
    Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
    17-01-2022
    Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...