• ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ. Η ΝΕΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

  Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010

  Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που τώρα ολοκληρώνεται αυτό που χαρακτήρισε την μόδα γενικά και την κοσμηματοποιία ειδικά μπορεί να συνοψιστεί στη λέξη υπερβολή. Τα κοσμήματα που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες στα περιοδικά μόδας και στις βιτρίνες σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φανταχτερά, επιδειξιομανή και συχνά υπερτιμημένα.
  Η υπερβολή που χαρακτήριζε πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε τελικά και στην οικονομική κρίση που ήρθε για να εγκατασταθεί στις δυτικές κοινωνίες για τα επόμενα χρόνια. Οι καταναλωτές οι δημιουργοί και οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να στρέψουν το εκκρεμές της κατανάλωσης προς την άλλη κατεύθυνση τη μετριοπάθεια. Τα προιόντα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θά χαρακτηρίζονται από αποφυγή της υπερβολής, αντοχή στο χρόνο, και προσοχή στη σχέση ανάμεσα στην τιμή του προιόντος και την ποιότητα. Ακόμη και όταν έλθει η πολυπόθητη ανάκαμψη τα μαθήματα που πήραμε τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίζουν να μας επηρεάζουν. 
  Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες και οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν τον οικολογικό κίνδυνο και ανέπτυξαν οικολογική συνείδηση. Οι σχεδιαστές κοσμημάτων που ασφαλώς έχουν τις ίδιες αγωνίες θα σεβαστούν τη νέα πραγματικότητα και θα χρησιμοποιήσουν στις δημιουργίες τους πολύτιμα μέταλλα και πέτρες που παρήχθησαν με οικολογικό τρόπο, θα σεβαστούν τους κανόνες του Έντιμου Εμπορίου, και οι επιχειρηματίες θα εκδηλώσουν μέσα από τρις καμπάνιες τους τις οικολογικές τους ευαισθησίες. 
  Την εποχή της μετρημένης κατανάλωσης το κόσμημα είναι ένα κεντρικό στοιχείο της γυναικείας αμφίεσης. Με μία πετυχημένη αλλαγή κοσμήματος μπορεί να δοθεί μία ουσιαστική ανανέωση δίνοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εμφάνιση χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν τα υπόλοιπα στοιχεία.
  Όσον αφορά την χειμωνιάτικη σεζόν που ακολουθεί, η βασικές τάσεις στα κοσμήματα είναι: λεπτοκαμωμένα και αέρινα κομμάτια, κρίκοι, νέα μέταλλα και επεξεργασίες, και οικολογικό στυλ.

  Σκουλαρίκια φυσικά

  https://www.cijintl.com/Magazine-1709-Article%20du%20num%E9ro%20Mars/Avril%202010.html

   

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...