• ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

  Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010

   Η σύλληψη του φωτός

     Η Chanel με τα νέα της μοντέλα κεραμικών ρολογιών φέρνει το κεραμικό στην πρωτοπορία των υλικών που χρησιμοποιούνται στα υψηλή ωρολογοποιία. Τα κεραμικά στοιχεία εμφανίζονται με ταγιάρισμα baguettes και συνδυάζονται με πολύτιμες πέτρες. Και όσον αφορά το κομμάτι της ωρολογοποιίας το ρολόι φοράει ένα εξαιρετικό αυτόματο μηχανισμό της Audemars Piguet. Το κεραμικό σαν υλικό ωρολογοποίας εμφανίστηκε πριν δέκα χρόνια σε μοντέλα της Chanel με πρωτοβαυλία του Jacques Helleu σχεδιαστή της εταιρίας, με το εμβληματικό κεραμικό μοντέλο J 12 Calibre 3125. Η ιδέα είχε εξαιρετική απήχηση και βρήκε συνεχιστές μέσα στη δεκαετία που πέρασε από την Chanel και όχι μόνο από αυτήν. Τη σκυτάλη παρέλαβε φέτος J12 Noir Intense και to J12 Haute Joaillerie
   Κεραμικό ρολόι ChannelJ12 Calibre 3125

    Διακριτική κομψότητα

    Το κεραμικό σαν υλικό έχει μία μοναδική συμπεριφορά απέναντι στο φως. Δεν έχει έντονη λάμψη όπως π.χ. το διαμάντι, αλλά δημιουργεί μία απαλή αντανάκλαση. Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά στο καινούργιο J12 Noir Intense το οποίο έχει 724 μαύρα κεραμικά στοιχεία, που οι έδρες τους δίνουν μία διακριτική φίνα αντανάκλση, και συγχρόνως τονίζουν τη δύναμη του μαύρου.
  Μία διαφορετική εκδοχή του μοντέλου δίνεται από το J12 Haute Joaillerie. 580 κεραμικά στοιχεία αντικαθίστανται από ισάριθμα διάφανα διαμάντια, συνολικού βάρους 33 καράτια. Η αγαπημένη πέτρα της mademoiselle Chanel το διαμάντι, συνυπάρχει με το αγαπημένο της χρώμα το μαύρο. Η λάμψη των διαμαντιών συνυπάρχει με την θαμπάδα του κεραμικού σε ένα δημιουργικό ανταγωνισμό, χωρίς ίχνος υπερβολής.

   Κεραμικό ρολόι Channel Rολόι Chanel με κεραμικό και διαμάντια

  Αριστερά το J12 Noir Intense και δεξιά το J12 Haute Joaillerie.

  Το κεραμικό είναι τάση στην ωρολογοποιία

  Το κεραμικό είχε χρησιμοποιηθεί στην ωρολογοποιία πριν η Chanel αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει το 2000. Όμως η Chanel το χρησιμοποίησε με πεποίθηση και έπεισε. Και κάτι ακόμη. Η Channel δημιουργεί και επεξεργάζεται την κεραμική ύλη στα δικά της εργαστήρια, και η ποιότητα του κεραμικού είναι πολύ υψηλή στην αφή και στη φωτεινότητα.

  Στην κορυφή της μόδας και στην κορυφή της ωρολογοποιίας.

  Η επιτυχία των ρολογιών Chanel οφείλεται στην επιλογή της να συνδυαστεί σε ένα ρολόι η εμπειρία μίας από τις κορυφαίες εταιρίες μόδας με μία από τις κορυφαίες εταιρίες ωρολογοποιίας. Τα καλύτερα υλικά, η πληρέστερη τεχνογνωσία, οι πλέον χαρισματικοί designers. Ιδού η συνταγή της επιτυχίας.


     Κλασσικό εναντίον μοντέρνου

     Παρότι το όνομα Channel είναι συνώνυμο της μόδας και η μόδα είναι συνώνυμο της αλλαγής, στο ρολόγια η Channel παραμένει πολύ κλασσική. Οι περισσότερες εταιρίες ρολογιών παρουσιάζουν κατά μέσο όρο μία νέα σειρά τον χρόνο. Η Chanel κινείται πολύ πιο αργά. Εκτός από το J12 που έχει ιστορία 10 χρόνων εξαιρετικά μακρόβια αποδείχτηκε και η σειρά Première που εμφανίστηκε το 1987, με το κλασσικό παραλληλόγραμμο γυναικείο μοντέλο της να πουλιέται ακόμη. Η άποψη της εταιρίας είναι πως αν κάποιος δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για ένα ρολόι, θα δυσαρεστηθεί αν σε ένα χρόνο αυτό το ρολόι είναι ήδη εκτός μόδας. 

  Ρολόι Premiere της Chan nel

  Το κλασσικό γυναικείο Premier με 52 διαμάντια στην ατσάλινη κάσα, και ασπρόμαυρο λουράκι


  https://www.europastar.com/europastar/magazine/article_display.jsp?vnu_content_id=1004054913

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...