• ROLEX ΚΑΙ ΑΝΤΙ - ROLEX

  Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

  Κάθε τι πετυχημένο σε αυτό τον κόσμο έχει τους φανατικούς φίλους του και τους ορκισμένους του εχθρούς. Όταν εμείς οι ενδιάμεσοι ακούμε τα επιχειρήματα δύο εκπροσώπων των οπαδών και των εχθρών, θα βοηθηθούμε να καταλάβουμε καλύτερα το θέμα. Η Ariel Adams και ο Dwayne Smith επιχειρηματολογούν υπέρ και κατά των πιό περιζήτητων ρολογιών στον κόσμο.

  ΖΗΤΩ Η ROLEX

  Η Rolex είναι αναμφισβήτητα η πλέον δημοφιλής μάρκα ρολογιών παγκοσμίως, ειδικά στην πολυτελή κατηγορία. Κλασσικά ελβετική εταιρία από το 1915 παράγει ρολόγια σχεδιασμένα για καλή λειτουργία πολυτέλεια και στυλ. Είναι από τις πιο ισχυρές μάρκες στα είδη πολυτελείας στον κόσμο και εργάζεται συνεχώς για να διατηρήσει την φήμη της. Η Rolex εστιάζεται σε λίγες σειρές ρολογιών εύκολα αναγνωρίσιμες και με και με τεράστιο πρεστίζ ανάμεσα στους καταναλωτές. Όλοι οι κάτοχοι Rolex γνωρίζουν ότι τα ρολόγια αυτά λειτουργούν σωστά επί δεκαετίες με ελάχιστη συντήρηση.

  Τα Rolex είναι κλασσικά

    Τα περισσότερα μοντέλα της Rolex είναι αρχετυπικά μοντέλα για την παγκόσμια ωρολογοποιία. Το Submariner είναι το απόλυτο καταδυτικό ρολόι και το Datejust είναι το απόλυτο κλασσικό ανδρικό πολυτελές ρολόι των τελευταίων 50 χρόνων. Το Daytona είναι το σημείο αναφοράς για τους σπορ χρονογράφους. Είναι επιλογή της Rolex να κρατάει μία σταθερή σχεδιαστική γραμμή επί χρόνια. Αντί να εμφανίζει συνεχώς αμφίβολες καινοτομίες προτιμάει να επενδύει στην εξέλιξη των πετυχημένων σχεδίων της. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί κάθε νέο μοντέλο ενσωματώνει την εμπειρία που προκύπτει από τους χιλιάδες ανθρώπους που φόρεσαν το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο. Η απόλυτη επιδίωξη της Rolex είναι τα μοντέλα της να ικανοποιούν αισθητικά τους ανθρώπους και να λειτουργούν σωστά.

  Για παράδειγμα το Rolex Submariner είναι βασισμένο στην κλασσική αδιάβροχη κάσα του Oyster. Είναι σχεδιασμένο να είναι ευανάγνωστο κάτω από πολλές περιβαλλοντικές συνθήκες, να είναι ανθεκτικό, αξιόπιστο και ευκολοφόρετο. Το Submariner έχει πετύχει το σχεδόν ακατόρθωτο, να είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας και εμφάνισης. Και τα υπόλοιπα μοντέλα της Rolex έχουν σε γενικές γραμμές αυτά τα χαρακτηριστικά. Και αν αναρωτηθούμε γιατί αυτά τα ρολόγια μας φαίνονται τόσο ελκυστικά, αυτό οφείλεται και στο design τους, αλλά και σο ότι τα βλέπουμε για χρόνια και χρόνια να φοριούνται από σημαντικούς ανθρώπους.
   

  Το ρολόι του James Bond

  Ο δημιουργός του James Bond o Ian Fleming έγραψε ότι ο Bond φορούσε αυτό το ρολόι, έτσι και ο Σον Κόνερι το φορούσε υπερήφανος. Αμέτρητοι ηθοποιοί διασημότητες και πολιτικοί, είναι φανατικοί οπαδοί της φίρμας Rolex. Για παράδειγμα το μοντέλο Daytona έχει την προσωνυμία President γιατί το φορούσαν πολλοί αμερικανοί πρόεδροι κατά την διάρκεια του 20ου αι.  Πως μπορεί κανείς να σνομπάρει ένα ρολόι που επιλέγουν τόσες αξιόλογες προσωπικότητες?
   

    Rolex το απόλυτο Status Symbol

  Είναι κοινός τόπος ότι τα Rolex είναι η μόνη εταιρία πολυτελών ρολογιών που είναι πασίγνωστη σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού. Από τα απλά ατσάλινα μοντέλα μέχρι τα υψηλού πρεστίζ χρυσά ρολόγια διακοσμημένα με διαμάντια, απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν απλά ρολόγια. Φορώντας Rolex είναι ένας άμεσος τρόπος να δηλώσετε τον τρόπο ζωής σας και το καλό σας γούστο.
  Η Rolex είναι η εταιρία που έχει αντιγραφεί περισσότερο από κάθε άλλη. Λένε πως η αντιγραφή είναι η πιο έμπρακτη μορφή αναγνώρισης. Υπάρχουν ρολόγια που μοιάζουν με Rolex αλλά γράφουν κάτι άλλο στο καντράν, υπάρχουν οι ξεδιάντροποι που γράφουν Rolex στο καντράν και υπάρχουν ένα σωρό ακόμη εταιρίες που συνεχώς αντιγράφουν στοιχεία από τη Rolex.
   

   Τα Rolex έχουν εξαιρετικές μηχανές.

  Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Rolex αντίθετα από τις περισσότερες εταιρίες ρολογιών κατασκευάζει ολόκληρη την μηχανή και το κάθε εξάρτημά της στο δικό της εργοστάσιο και ενίοτε προμηθεύει με εξαρτήματα και άλλους κατασκευαστές.  Είναι φανερό πόσο πλεονεκτεί ένα προιόν που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από ένα εργοστάσιο σε σχέση με κάποιο άλλο που δημιουργήθηκε από τμήματα που κατασκευάστηκαν σε άλλα εργστάσια. Η εταιρία έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιεί τις υπερπολύπλοκες λειτουργίες γιατί δίνει βαρύτητα στην αξιοπιστία και την εύκολη επιδιόρθωση και όχι στις εντυπώσεις.

   

    Τα Rolex διατηρούν την αξία τους.

  Τα περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα όπως π.χ. τα αυτοκίνητα και τα ρολόγια έχουν χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της αξίας τους μόλις απομακρυνθούμε από το κατάστημα που τα αγοράσαμε. Δεν συμβαίνει το ίδιο για κάποιες ελάχιστες φίρμες της αγοράς που τα προιόντα τους θεωρούνται συλλεκτικά, και με τα χρόνια διατηρούν μεγάλο μέρος της αξίας τους η την αυξάνουν. Στα αποτελέσματα των δημοπρασιών αποτυπώνεται ξεκάθαρα το πάθος που έχουν οι συλλέκτες ρολογιών σε όλο τον κόσμο για τα Rolex. Η καλή φήμη έχει χτιστεί επί δεκαετίες και η εταιρία την προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού.
   

   

    ΚΑΤΩ Η  ROLEX

   Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα Rolex είναι καλά για τους ανθρώπους που ξέρουν από φίρμες αλλά δεν έχουν ιδέα από ρολόγια. Με τα χρήματα που δίνεις για ένα Rolex μπορείς να αγοράσεις δεκάδες από άλλα ρολόγια που είναι πιο όμορφα, πιο ακριβή αλλά λιγότερο αναγνωρίσιμα. Με αυτά (τα άλλα) βέβαια δεν θα μοιάζεις σαν ένα καλοζωισμένο υπέρβαρο κύριο που επιστρέφει από μία παρτίδα γκολφ. Μην ξεχνάτε και τη πρώτη κίνηση που έκανε η Κάρλα Μπρούνι όταν εγκαταστάθηκε στο πλευρό του Σαρκοζί. Εξαφάνισε το Rolex που φορούσε στο χέρι του για το πιο εκλεπτυσμένο Patek Philippe.

  Θα σας εξηγήσουμε αμέσως γιατί είναι ανοησία να ξοδέψετε τα ωραία σας λεφτουδάκια (που σας βγήκε το λάδι για να αποκτήσετε) για να αγοράσετε ένα καινούργιο Rolex.

   

    Η μηχανή της Rolex είναι υπερτιμημένη.

  Υπάρχουν ένα σωρό ακόμη Ελβετικά ρολόγια πολύ φτηνότερα από τα Rolex με μηχανές εξίσου αξιόπιστες με την μηχανή Rolex. Και για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα υπάρχουν μηχανές ιαπωνικές ρώσικες και κινέζικες εξίσου ακριβείς αν όχι ακριβέστερες από την συνήθη μηχανή που χρησιμοποιούν τα Rolex, και μπορείτε να αποκτήσετε τα αντίστοιχα ρολόγια με ελάχιστα χρήματα.

     Η Rolex δεν καινοτομεί

     Το design είναι εντελώς παλιομοδίτικο. Η εταιρία έχει να παρουσιάσει ένα πραγματικά καινούργιο μοντέλο πάνω από δέκα χρόνια. Η πλειοψηφία των ρολογιών που κατασκευάζει η εταιρία είναι αντιγραφή των ρολογιών που κατασκεύαζε πριν από 50 χρόνια. Η μεγαλύτερη καινοτομία που παρουσίασε και διαφήμισε η Rolex τα τελευταία χρόνια, είναι το νέο μέταλλο που χρησιμοποιεί σε κάποια μοντέλα και ονομάζει Rolesor. Το κράμα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ατσάλι και χρυσό.

   

     Οι ιστορίες γύρω από τα Rolex συχνά είναι μυθεύματα

  Η Rolex πλασάρει τα ρολόγια της, σαν το μόνο ρολόι κατάλληλο για μεγάλες περιπέτειες. Για παράδειγμα η εταιρία λέει ότι το Explorer ήταν το ρολόι που φορούσε ο E. Hillary όταν κατέλαβε την κορυφή του Έβερεστ. Στην πραγματικότητα υπήρχε ένα Explorer στην αποστολή αλλά αυτός φορούσε ένα ρολόι της άγνωστης αγγλικής εταιρίας Smiths.H Rolex προσπάθησε να προωθήσει τα ρολόγια της στη NASA στις αρχές του 1960 για να χρησιμοποιηθούν στις αποστολές στη σελήνη. Τα Rolex όμως δεν επελέγησαν
   

    Τα Rolex είναι κατάλληλα για μεσόκοπους και για Rappers

    Είναι πραγματικά αλλόκοτο αυτό που έχει πετύχει η Rolex. Να είναι συγχρόνως η αγαπημένη εταιρία για επιδειξιμανείς χλιδάτους κυρίους, και την ίδια ώρα να είναι περιζήτητη στα γκέτο. Αν ρωτήσεις κάποιον στο δρόμο τη γνώμη του για τα Rolex υπάρχουν δύο πιθανές απαντήσεις. Η μία απάντηση είναι ότι αυτό το ρολόι φοράει ο πλούσιος παππούς του όταν πηγαίνει για γκολφ. Και η δεύτερη απάντηση που μπορεί να πάρετε είναι ότι το ρολόι αυτό φορούν οι αθλητές και οι Rappers. Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκετε? Στους καλοζωισμένους υπερήλικες ή στους νεαρούς που προσπαθούν απεγνωσμένα να προσδώσουν αξία στην ύπαρξή τους?

   

     Ένα ρολόι για φιγουρατζήδες.

   Είναι γεγονός ότι η Rolex είναι η πιο αναγνωρίσιμη μάρκα ρολογιών παγκοσμίως. Αυτό άραγε είναι καλό? Νομίζουμε ότι είναι καλύτερο για σας να νοιώσετε αυτοπεποίθηση και να εμπιστευτείτε το προσωπικό σας γούστο, και να μην κρύβεστε πίσω από μία ταμπέλα που γράφει πως είστε νεόπλουτος. Με τα χρήματα που θα δώσετε για ένα καινούργιο Rolex μπορείτε να αποκτήσετε για παράδειγμα το συλλεκτικό Tag Hauer που φορούσε ο Στηβ Μακ Κουιν, ή ακόμη ένα σωρό εξαιρετικής ποιότητας ελβετικά ρολόγια. Η Rolex είναι η ηγέτης στο μάρκετινκ, αλλά υποδεέστερη στην ωρολογοποιία. Μην αφήσετε την τεράστια μηχανή που λέγεται μάρκετινκ Rolex να σας παρασύρει.

   Ο Σον Κόνερι στο Δόκτωρ Νο Ρότζερ Μουρ, Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν

     Ο Σον Κόνερυ στο "Δόκτωρ  Νο" και δεξιά ο Ρότζερ Μουρ, "Ζήσε και άσε τους ʼλλους να Πεθάνουν". Και οι δύο James Bond με τα Rolex ανα χείρας.

   

  https://www.askmen.com/fashion/trends_500/514_the-argument-for-rolex-watches.html

  https://www.askmen.com/fashion/trends_500/515_the-argument-against-rolex-watches.html

   

   

  Tags : - Rolex - Mάρκετινκ -
 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...