• ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

    Στις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μονακό η φιλανθρωπική δημοπρασία μοναδικών ρολογιών One Watch, στην οποία είχαμε αναφερθεί σε πολλά σημειώματα μας στο παρελθόν όπου σας παρουσιάσαμε αρκετά από τα ρολόγια που εκτέθηκαν. Η δημοπρασία αυτή είναι στην πραγματικότητα ένας διαγωνισμός κύρους των εταιριών υψηλής ωρολογοποιίας, και αφορά τους συλλέκτες των πρωτότυπων και μοναδικών αυτών δημιουργημάτων.

  Το ρολόι που έκοψε το νήμα ήταν ένα Patek Philippe 5106 στο οποίο είχαμε αναφερθεί. Οι συλλέκτες ρολογιών έχουν μία εμμονή με αυτή την εταιρία που ασφαλώς οφείλεται και στις υψηλές υπεραξίες που απολαμβάνουν όσοι επενδύουν σε ρολόγια Patek Phillipe. Το συγκεκριμένο μοντέλο πουλήθηκε στην τιμή των 535.000 €, και οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην προ κρίσης εποχή, η τιμή του πιθανόν να υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο. Συνεπώς το υψηλότερο τίμημα που εξασφάλισε το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν απολύτως αναμενόμενο.

  Η έκπληξη ήρθε από το ρολόι που πέτυχε το δεύτερο ψηλότερο τίμημα που ήταν 285.000 €. Έχει την ονομασία La Clef du Temps (Το Κλειδί του Χρόνου) και το υπογράφει η εταιρία Confrerie Horlogerie η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2008. Ένα σχεδιαστικό και τεχνικό επίτευγμα που δείχνει ένα πιθανό δρόμο για τα ρολόγια του μέλλοντος. Πίσω από την σχεδίαση του ρολογιού και του μηχανισμού βρίσκεται η ομάδα ταλαντούχων μηχανικών και designer, που ονομάζεται BNB Concept. .
    Η αφετηρία για την κατασκευή αυτού του ρολογιού είναι μία σκέψη του Mathias Buttet ιδρυτή της Confrerie Horlogerie. Οι θεοί όντας αθάνατοι περιγελούν τους θνητούς παίζοντάς τους ένα κακόγουστο παιχνίδι. Σε στιγμές ευχαρίστησης ο χρόνος μας κυλάει πολύ γρήγορα και σε στιγμές ρουτίνας ή δυστυχίας η ροή του χρόνου είναι απελπιστικά αργή. Το ρολόι αυτό έρχεται να απαντήσει σε αυτή την αδικία της φύσης με ένα πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο. Όταν ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ευχάριστες και ενδιαφέρουσες ώρες το ρολόι ρυθμίζεται στο επίπεδο 1 όπου ο χρόνος κυλάει αργά. Στο επίπεδο 2 υπάρχει ο χρόνος των υπόλοιπων ρολογιών, και το επίπεδο 3 χρησιμοποιείται όταν είμαστε σε κατάσταση που δεν περνάει η ώρα με τίποτα. Μία έξυπνη λειτουργία που θα μας προκαλέσει να αυξήσουμε τις ώρες του επιπέδου 1. Όπως λέει ο Κος Buttet η πραγματική πολυτέλεια στις μέρες μας έχει να κάνει πάνω απ’ όλα με την διαχείριση του χρόνου.

   Το ρολόι που έχει μία φουτουριστική κάσα σε σχήμα διαστημοπολοίου περιέχει ένα κουρδιστό μηχανισμό κατασκευής της BNB και λουράκι από καουτσούκ.  Πέρα από το πρωτότυπο ρολόι που πουλήθηκε στην One Watch, η Confrerie Horlogerie θα κατασκευάσει ακόμη 24 κομμάτια,  που θα πουληθούν σε  24 προνομιούχους πελάτες που κατοικούν σε μία από τις 24 Ζώνες Ώρας που βρίσκονται γύρω από τη γη.
   

   ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΌ ΡΟΛΟΙ LE CLE DU TEMPS

  https://horomundi.com/forums/main/read.php?2,6828

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...