• Οι Δρόμοι της Έμπνευσης

  Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

  International Talent Support είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει σαν σκοπό την υποστήριξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν κατάγονται. Η ανάδειξη των καλλιτεχνών που θα υποστηριχτούν από τον ITS γίνεται μέσω ενός διεθνούς ετήσιου διαγωνισμού, η κριτική επιτροπή του οποίου αποτελείται από έμπειρους δημιουργούς.. Οι τομείς για τους οποίους ενδιαφέρεται και δραστηριοποιείται είναι η μόδα, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα. Ο IST διοργανώνει ξεχωριστό διαγωνισμό για καθένα από τους τομείς δραστηριότητάς του. Η φετινή διοργάνωση και η παρουσίαση των φιναλίστ σε κάθε τομέα έγινε στις 12 και 13 Ιουλίου στην Τεργέστη της Ιταλίας. Οι νικητές κερδίζουν σημαντικά χρηματικά βραβεία και παράλληλα μεγάλες ευκαιρίες παρουσίασης και προώθησης της δουλειάς τους. Είναι προφανές ότι κερδίζουν επίσης την προσοχή σημαντικών εταιριών στο χώρο που φιλοδοξούν να εργαστούν.
  Η προκήρυξη του διαγωνισμού κοσμήματος αφορούσε σπουδαστές σχολών κοσμήματος και νέους καλλιτέχνες, για να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες δημιουργίες τους.
  Μετά την ανακήρυξη των φιναλίστ του 2013 για το κόσμημα, οι διοργανωτές ζήτησαν από αυτούς να περιγράψουν με συντομία τον τρόπο που εμπνέονται και εργάζονται αλλά και τον ορισμό της έννοιας της δημιουργικότητας όπως αυτοί τον αντιλαμβάνονται. Ιδού λοιπόν ο καθένας από αυτούς πως βλέπει την δημιουργική του εργασία.
  Milko Boyarov
  Μου αρέσει να είμαι μόνος μου στο στούντιο. Οι καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί ή γύρω στα μεσάνυχτα. Με βοηθάει η πίεση από τις καταληκτικές ημερομηνίες. Εμπνέομαι από τα σχήματα της φύσης και των πλασμάτων της θάλασσας. Παρακολουθώ τη μόδα και όλα τα πεδία του design. Όσο για τον ορισμό της δημιουργικότητας, για μένα είναι ένα είδος γέφυρας ανάμεσα στο κόσμημα το γλυπτό τη μόδα όπως όλα αυτά μαζί απευθύνονται στο γυναικείο σώμα.

  Marie Cabirou
  Ο τρόπος που δουλεύω είναι ο εξής. Σχεδιάζω και συγχρόνως φτιάχνω το μοντέλο σε πραγματική διάσταση, ώστε συνεχώς να ελέγχω την εξέλιξη του έργου. Συγκεντρώνομαι ακούγοντας μουσική και εμπνέομαι από τα πάντα. Φύση, ζώα, αρχιτεκτονική.

  Anabela Chan
  Είμαι μονίμως γοητευμένη από την ομορφιά της φύσης.. Από την έκρηξη της ανθοφορίας μέχρι την ωρίμανση του αμπελιού. Τα χρώματα τα σχήματα οι υφές τα μοτίβα οι γεωμετρία και οι αναλογίες, είναι η αιώνια πηγή έμπνευσης Μέσω της αλχημίας της φύσης, χρησιμοποιώντας φυσικά ή τεχνητά υλικά, θέλω να δημιουργήσω ένα εξωτικό γένος πληθωρικών κοσμημάτων. Τα κοσμήματα αυτά θέλω να προκαλούν μία ερεθιστική αίσθηση όμορφου και αλλόκοτου. Μου αρέσει να συγκεντρώνομαι στο χώρο εργασίας μου.
  Δημιουργικότητα για μένα είναι να λέω ιστορίες για επινοημένα όνειρα, συγχρόνως παράξενα και οικεία. Ιστορίες για ένα φανταστικό κόσμο φτιαγμένο από θραύσματα του παρελθόντος που θα παρακινούν το θεατή να κάνει ένα συναρπαστικό ταξίδι.

  Lili Colley
  Εμπνέομαι από την φύση την κίνηση και το φως. Σχεδιάζω την ιδέα μου στο κομπιούτερ και την εκτυπώνω για να μπορώ να κάνω τους απαραίτητους μετασχηματισμούς. Για την τελευταία μου συλλογή χρειάστηκε να μελετήσω το φως. Τον τρόπο που κινείται πάνω στις επιφάνειες και στα διάκενα, πως δημιουργεί σκιές, πως αντανακλάται και διαχέεται.
  Φιλοδοξώ τα κομμάτια μου να έχουν όψεις που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Αυτό επιτυγχάνεται όταν αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο κάθε κομμάτι

  Sarah Ysabel Dyne Narici
  Ο καλύτερος τρόπος για να αποδώσω στη δουλειά μου είναι να απομονωθώ πλήρως στο χώρο μου. Σε αυτό με βοηθάει η μουσική hip hop, rap, αλλά και όπερα. Τελευταία ακούω σταθερά τον γαλλικό σταθμό Radio Flip.
  Εμπνέομαι από τα πάντα γύρω μου, μου αρέσει να μελετάω πολύ πριν αρχίσω να ασχολούμαι με κάποιο project. Με συναρπάζει η σχέση μεταξύ τέχνης και επιστήμης. Τελευταία ανακάλυψα το site Edge του John Brockman στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα επιστημόνων και καλλιτεχνών. Και αποτελεί μία μόνιμη πηγή έμπνευσης για μένα. Η τελευταία μου δουλειά ήταν εμπνευσμένη από την εργασία του πατέρα μου στη NASA και η επίγνωσή μου ότι η τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για το μέλλον.

  Yun Chin Hsu
  Συγκεντρώνομαι πολύ καλά όταν δουλεύω με τα ακουστικά μου και αποκόβομαι από το περιβάλλον. Εμπνέομαι από ιστορίες, ταινίες και όνειρα. Η δημιουργικότητα μου καθοδηγείται από τα αισθήματά μου και την ανάγκη για ομορφιά στις φόρμες και τα υλικά.

   Rayya Valerie Morcos

  Συνήθως δουλεύω στο εργαστήριό μου, αλλά όχι μόνον εκεί. Εμπνέομαι από βιβλία που διαβάζω και ιστορίες για νέες ανακαλύψεις. Στη συνέχεια συγκεντρώνω εικόνες για το θέμα που με ενδιαφέρει και προσπαθώ να δημιουργήσω φόρμες στον πηλό ή άλλα υλικά. Τότε αρχίζω να ερευνώ για το κατάλληλο υλικό που θα εφαρμόσω το σχέδιο. Επισκέπτομαι εργοστάσια και άλλα μέρη για να μάθω να χειραγωγώ υλικά και τεχνικές. Έτσι μπορώ να πω ότι η δημιουργικότητα είναι μία αλληλουχία εφαρμοσμένων γνώσεων.

  Marilena Siamptani

  Δημιουργικότητα είναι η επινοητικότητα του καλλιτέχνη να ενσωματώνει σε ένα έργο νέες ιδέες, φόρμες και τεχνικές.
  Αντλώ έμπνευση από τη φύση. Με ενδιαφέρει η βιολογία, και μελετώ μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, μύκητες, καρκινικά κύτταρα. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω όμορφα αντικείμενα ξεκινώντας από το αντίθετό τους. Προσπαθώ να προσελκύσω το ενδιαφέρον των θεατών ώστε να προσέξουν τη λειτουργία και τα εικαστικά χαρακτηριστικά των δομών, που σε άλλη περίπτωση θα ήταν απωθητικά λόγω της κακοήθους δράσης τους.

  Takahiro Ueno

  Συγκεντρώνομαι καλύτερα στη σιωπή.
  Συνήθως εμπνέομαι από κάτι όμορφο και συγχρόνως χαοτικό.
  Θα όριζα τη δημιουργικότητα σαν οξύνοια, ζωή, ομορφιά.

  Shimrit Zagorsky

  Μου αρέσει να ξεκινάω τη μέρα μου στα εργαστήρια της σχολής μου. Έφτιαξα τα καλύτερα έργα μου δουλεύοντας όλη μέρα μαζί με φίλους μου. Η μόδα είναι το πάθος μου και με εμπνέει να δημιουργώ καινοτόμα κοσμήματα. Εμπνέομαι από τα ταξίδια, την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, εξερευνώντας καινούργιες πόλεις και νέους δρόμους.

  Καρφίτσα από ρεζίν με την τεχνική της στερεολιθογραφίας SLA της Dorry Hsu

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...