• ΤΟ ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ TIFFANY'S

  Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010


  Η εταιρία Tiffany &Co είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας κοσμημάτων παγκοσμίως. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1837 από τον Charles Lewis Tiffany. Μία από τις πολλές πρωτοποριακές ιδέες που είχε ο ιδρυτής της εταιρίας ήταν το Μπλε Βιβλίο (Blue Book). Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1845 και από τότε εκδίδεται κάθε χρόνο. Η Tiffany's προμηθεύει με αυτό τους πελάτες της με σκοπό να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες συλλογές της αλλά και γι αυτές που θα εμφανιστούν το προσεχές διάστημα στις βιτρίνες των καταστημάτων της.

  Το Μπλε Βιβλίο είναι βεβαίως μία διαφημιστική έκδοση υψηλού επιπέδου που σκοπό έχει να δελεάσει τους πελάτες να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τα νέα κοσμήματα της εταιρίας. Η σειρά όμως των Μπλε Βιβλίων αποτελεί μία πολύτιμη συμβολή στην ιστορία του κοσμήματος των τελευταίων 150 χρόνων. Στα Μπλε Βιβλία των προηγούμενων χρόνων περιλαμβάνονται κοσμήματα που σήμερα βρίσκονται σε μουσεία και στις συλλογές των κοσμημάτων του στέματος πολλών βασιλικών οίκων. Σε αυτά μπορεί κάποιος να δεί την αλληλουχία των αισθητικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων των προηγούμενων δεκαετιών, στα οποία βεβαίως η εταιρία Tiffany's έπαιζε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο φετεινό Μπλε Βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησε περιλαμβάνονται κάποια πολύ ιδιαίτερα κοσμήματα, που θα παρουσιαστούν την περίοδο των Χριστουγέννων που ακολουθεί και τον επόμενο χρόνο.

   

  Το κολιέ της φωτογραφίας που περιλαμβάνεται στο μπλε βιβλίο έχει την ονομασία Majestic. Σύμφωνα με την εταιρία για την κατασκευή του απαιτήθηκαν 700 ώρες εξειδικευμένης εργασίας. Η κατασκευή διήρκεσε ένα χρόνο. Το κολιέ περιέχει περισσότερα από 300 αμυγδαλόσχημα και στρογγυλά μπριγιάν, Στο κέντρο υπάρχει μία διαμαντένια σταγόνα βάρους 30 καρατίων. Το μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε είναι πλατίνα.

  Η καρφίτσα δεξιά έχει την ονομασία Πουλί στον Βράχο. Έχει χρησιμοποιηθεί ένας μεγάλος κουνζίτης σε σχήμα κούσιον (μαξιλάρι), διαμάντια και ένα κίτρινο ζαφείρι. Το μέταλλο είναι κίτρινος χρυσός και θα πωλείται 65.000$

     Δαχτυλίδια από το Μπλε Βιβλίο. Τα τρία αριστερά  έχουν σαν κεντρική πέτρα ζαφείρι σε μοβ, ροζ και κίτρινο χρώμα.  Το δεύτερο από δεξιά είναι τανζανίτης και το δεξί είναι ροζ σπινέλιος. Οι τιμές πώλησης είναι κατά σειρά από αριστερα, 45.000 $, 105.000 $, 40.000 $, 15.000 $, και 70. 000 $

   

  https://www.nationaljeweler.com/nj/majors/market-developments/article_detail?id=20568

   

  Tags : - Tiffany’s -
 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...