• ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

  Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

  Η γιορτή του αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και οι άνδρες βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα σχετικά με την επιλογή του δώρου. Να εντυπωσιάσει χωρίς να είναι υπερβολικό, να έχει υπονοούμενα αλλά να μην είναι ξεφωνημένο,  να είναι σύμφωνο με το γούστο της αλλά να δημιουργεί και την έκπληξη, να είναι σέξι αλλά μην είναι και πρόστυχο, να είναι πολύτιμο αλλά να μην ξετινάξουμε και την κάρτα. Το σταυρόλεξο είναι για προχωρημένους λύτες, αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε οδηγίες. Οι οδηγίες αυτές είχαν γραφτεί σε σημείωμά μας πριν ένα χρόνο, μόλις είχε βγει αυτό το site στον αέρα. Ελάχιστοι ασφαλώς το είχαν δει. Σήμερα με περισσότερες από 12.000 επισκέψεις τον μήνα είναι σίγουρο πως πολύ περισσότεροι θα βοηθηθούν να βρούν το μίτο της Αριάδνης στο λαβύρινθο που λέγεται «δώρο του αγίου Βαλαντίνου».
  Θα μιλήσουμε για την δύσκολη και άβολη στιγμή που ο φόβος φωλιάζει στις καρδιές όλων των ανδρών. Η στιγμή της αγοράς του δώρου. Τι της αρέσει?  Τι της ταιριάζει?  Πώς θα την καταπλήξω? Προτού πάρετε την μίζερη απόφαση για ένα ασφαλές δώρο (λουλούδια, σοκολατάκια, κάτι για το σπίτι,) οπλιστείτε με γενναιότητα, και τολμήστε τα δύσκολα. Ένα κόσμημα, το απόλυτο δώρο. Μόνο πρέπει να αποφύγετε τα συνήθη λάθη που κάνουν μικρά και μεγάλα αγοράκια σε ολόκληρο τον πλανήτη
    1ο λάθος, δεν ρωτάμε. Δεν είναι μυστικό ότι σιχαινόμαστε να ρωτάμε για οδηγίες πάσης φύσεως. Οι περισσότεροι άνδρες προτιμάνε να στριφογυρίζουν για ώρες παρά να ρωτήσουν πως θα πάνε σε κάποιο μέρος. Δεν ξέρω αν είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό ή επίκτητο, πάντως μας συμβαίνει από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Ο άντρας είναι οδηγητής, εξερευνητής, ξέρει να προσανατολίζεται και να διαβάζει χάρτες. Το αλάνθαστο ένστικτο του τον οδηγεί πάντα στο στόχο.
  Για λίγο ξεχάστε τα όλα αυτά. Αυτή η εμμονή μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική στην περίπτωση του δώρου για τη φίλη ή την σύντροφό μας. Το πρώτο που χρειάζεται είναι συστηματική έρευνα. Αρχίζουμε να προσέχουμε τα κοσμήματα που φοράει (που υπό κανονικές συνθήκες είναι αόρατα). Προσέχουμε τα ρούχα της και προσπαθούμε να φανταστούμε τι θα ταίριαζε. ( ένας τεράστιος γρίφος). Μια κατασκοπευτική ματιά στην κοσμηματοθήκη της δεν είναι κακή ιδέα. Βλέπουμε τα κομμάτια που φοράει με ενθουσιασμό, και προσπαθούμε να βρούμε κάτι παρόμοιο. Αποφεύγουμε το στυλ των κοσμημάτων που δεν φοράει ποτέ. Ακόμη αν δοθεί η ευκαιρία ανοίγουμε και μία δήθεν ξεκάρφωτη συζήτηση με τη φίλη της περί κοσμημάτων. 
     2ο λάθος, δεν ενημερωνόμαστε. Η αγορά του δώρου μπορεί να αποδειχθεί μία εξουθενωτική εμπειρία. Η αγορά ενός κοσμήματος είναι κάτι που τρομοκρατεί τους άνδρες. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τα κοσμήματα όσα γνωρίζουμε για τις συνομοταξίες των εντόμων. Η εικόνα του πωλητή που θα μας αραδιάζει διάφορες πληροφορίες μας προκαλεί πανικό.
  Γι αυτό, πριν μπείτε στο μαγαζί σαν χαμένος, ασχοληθείτε σοβαρά με την εκπαίδευσή σας σε αυτό τον άγνωστο κόσμο. Οι πολύτιμες πέτρες, οι συνθετικές πέτρες, τα μαργαριτάρια τα φω μπιζού, τα μέταλλα, τα καράτια. Για όλα αυτά σας έχουμε πολύτιμο σύμμαχο το λεξικό μας.
  Στρωθείτε στην μελέτη και μετά μπείτε στο κοσμηματοπωλείο πανέτοιμος και με ύφος ειδήμονα. Η αγορά από μαρτύριο που ήταν πάντα, μπορεί να γίνει ακόμη και ευχάριστη εμπειρία. Τώρα που μάθατε πως το ασήμι, η πλατίνα και ο λευκός χρυσός είναι τρία διαφορετικά πράγματα όλα είναι πιο εύκολα. Επιπλέον με τις γνώσεις που αποκτήσατε είναι πολύ πιθανό να θαμπώσετε το αντικείμενο του πόθου σας. 
     3ο λάθος, δεν κάνουμε έρευνα αγοράς. Είναι γνωστό ότι σιχαινόμαστε το shopping. Το να βάλεις έναν άνδρα να τριγυρνάει στα μαγαζιά, είναι η χειρότερη τιμωρία. Αφού όμως φροντίσαμε και μάθαμε τα γούστα της, αφού εκπαιδευτήκαμε γύρω από τα κοσμήματα, θα κάνουμε και αυτό το μεγάλο βήμα, να βρούμε ποιο μαγαζί έχει αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. 
     4ο λάθος, δεν αγοράζουμε κοσμήματα γιατί είναι ακριβά. Είναι μύθος. Δεν χρειάζεται να είστε Κροίσος για να κάνετε δώρο ένα αληθινό κόσμημα. Μπορεί να δώσετε γι αυτό λιγότερα χρήματα απ ότι σε μία μέτρια ανθοδέσμη. Εξ άλλου τα λουλούδια δεν είναι παντοτινά. Ένα κόσμημα θα διηγείται την ιστορία των αισθημάτων σας για πολλά χρόνια, ρομαντικό, πολύτιμο, όμορφο, η επιτομή του καλού γούστου και της γενναιοδωρίας σας.

   


 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...