• ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

     Για κάθε ιστορικό γεγονός, υπάρχει ένα πρόσωπο που συμπυκνώνει στο μυαλό των ανθρώπων τα γεγονότα εκείνης της ιστορικής στιγμής. Για παράδειγμα το πρόσωπο του 2ου παγκόσμιου πολέμου είναι ο Χίτλερ. Την παρούσα κρίση προσωποποιεί καλύτερα από τον καθένα ο Μπέρναρντ Μέιντοφ. Συμβολίζει την απληστία, τον αριβισμό, τα ανήθικα χρηματιστηριακά παιχνίδια, την ανικανότητα ή συνενοχή των ελεγκτικών αρχών. Ένας ικανός και αδίστακτος άνθρωπος, που έστησε την μεγαλύτερη κομπίνα στην ανθρώπινη ιστορία  η οποία εξελισσόταν χωρίς να αποκαλυφθεί επί 20 και πλέον χρόνια. Η κλοπή του απίστευτου ποσού των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου του Μπέρναντ Μέιντοφ.
     Ο Μέιντοφ εβραίος στην καταγωγή, κέρδισε από νωρίς την εμπιστοσύνη των πλούσιων εβραϊκών οικογενειών της Αμερικής που του εμπιστεύτηκαν τις περιουσίες τους για τις υπέρογκες αποδόσεις που τους υποσχόταν. Το μυστικό των υπεραποδόσεων είναι μία πυραμίδα Πόνζι όπως λέγεται, ή στα απλά ελληνικά αεροπλανάκι. Το κεφάλαιο των νεοεισερχόμενων επενδυτών – θυμάτων πλήρωνε τους τόκους των παλιότερων. Μέχρι που με την εμφάνιση της κρίσης πολλοί άρχισαν αν ζητούν τα χρήματά τους και αποκαλύφθηκε η κομπίνα. ( Ο μόνος που αντιλήφθηκε εγκαίρως την απάτη  ήταν ο έλληνας οικονομολόγος Harry Markopoulos). Ο τύπος και τα blogs που ασχολούνται με τον Μέιντοφ φροντίζουν να τον στολίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Για παράδειγμα το σοβαρό blog Jewelry Insider (στον δεσμό μας) στις δύο γραμμές που αφιερώνει σε αυτόν προλαβαίνει και τον χαρακτηρίζει disgraced (ξεφτίλας) και scumbag (λεχρίτης)

      Τα τεράστια ποσά που περνούσαν από το χέρι του Μέιντοφ, προκάλεσαν σε αυτόν και την γυναίκα του εθισμό σε πολύ ακριβές συνήθειες. Μία από αυτές ήταν η αγορά κοσμημάτων. Τα κοσμήματα αυτά μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία του Μέιντοφ, βγήκαν σε δημοπρασία στις 11 Νοεμβρίου. Τον ποσό που συγκεντρώθηκε από τα ρολόγια του Μέιντοφ και τα κοσμήματα της συζύγου του, ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια. Κι αν σας φαίνεται ότι αυτό είναι ένα ικανοποιητικό ποσό για να μοιραστεί στα θύματά του σκεφθείτε ότι αναλογικά τα χρήματα της δημοπρασίας αντιστοιχούν σε ένα δολάριο από τα 65.000 δολάρια που καταχράστηκε


   Διαμαντένια σκουλαρίκια σε δημοπρασία

   

   Βραχιόλι με διαμάντια και σμαράγδια σε δημοπρασία

  Ένα ζευγάρι βικτωριανά διαμαντένια σκουλαρίκια, και ένα βραχιόλι με διαμάντια και σμαράγδια από την μπιζουτιέρα της Κας Μάντοφ στο σφυρί της δημοπρασίας.. 

  https://jewelry01.blogspot.com/2009/11/bernie-madoff-jewelry-on-block.html

   

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...