• ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ DESIGN

  Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

    Στις 28 Νοεμβρίου 2009 θα δοθούν στο San Lorenzo Maggiore στη Νάπολη τα Ιταλικά βραβεία κοσμήματος για το 2009. Είναι τα πιο σημαντικά βραβεία για την Ιταλική βιομηχανία κοσμήματος, και ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος. Στην διοργάνωση συμμετέχει και η διεύθυνση της έκθεσης Spring fair Birmingham και θα δοθούν ειδικά βραβεία σε δημιουργούς από την Βρετανία όπως είχε γίνει και πέρυσι κατά την πρώτη διοργάνωση των βραβείων. Τα βραβεία που προκηρύχθηκαν για τη φετινή χρονιά είναι στις παρακάτω κατηγορίες.
  1. Ο καλύτερος νέος Ιταλός δημιουργός κοσμημάτων.
  Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 ετών. Πρέπει να έχουν εργαστεί σαν αυτόνομοι σχεδιαστές κοσμημάτων ή να δούλευαν σε θέση σχεδιαστή σε βιομηχανία κοσμημάτων. Τα κριτήρια της επιλογής επικεντρώνονται στην έρευνα και τον πειραματισμό από πλευράς του διαγωνιζόμενου. 
  2. Ο καλύτερος Ιταλός επαγγελματίας κοσμηματοποιός.
  Τα κριτήρια σε αυτή την περίπτωση είναι η αναγνώριση του κοινού, τα δημοσιεύματα που έχουν αφιερωθεί σε αυτόν, η διεθνής καταξίωση και πιθανόν οι βραβεύσεις του στο παρελθόν. 
  3. Ο καλύτερος νέος Βρετανός κοσμηματοποιός.
  Σημαντικά κριτήρια είναι η καινοτομία στο design και η ευφάνταστη χρήση των υλικών. 
  4. Ο καλύτερος νέος σχεδιαστής κοσμήματος από την Καμπανία
  Φέτος η τιμώμενη περιοχή είναι η Καμπανία και η επιτροπή θα βραβεύσει ένα σχεδιαστή που κατάγεται από αυτή την περιοχή.
  5. Το πιο πρωτοποριακό κεντρικό κατάστημα.
  Το κεντρικό κατάστημα κάθε εταιρίας κοσμημάτων αποτυπώνει την ταυτότητα της εταιρίας και την διάθεσή της να αναζητήσει νέους τρόπους ώστε να βελτιώσει την εμπειρία της κατανάλωσης για τους πελάτες της.
  6. Η πιο καινοτομική διαφημιστική καμπάνια Ιταλικής εταιρίας κοσμημάτων.
  Η διαφήμιση (ή επικοινωνία αν προτιμάτε) έχει τους δικούς της νόμους. Θα βραβευθεί η εταιρία που η διαφήμισή της είχε τα περισσότερα καινοτομικά χαρακτηριστικά.
  7. Η πιο καταρτισμένη τεχνικά εταιρία κοσμημάτων της Καμπανίας
  Οι διαγωνιζόμενοι είναι εταιρίες παραγωγής κοσμημάτων που έχουν έδρα την Καμπανία. Τα κριτήρια επιλογής είναι η εξοικίωσή τους με νέες τεχνικές και υλικά.
  8 Η πιο καινοτόμος Ιταλική εταιρία κοσμημάτων.
  Θα βραβευτεί η εταιρία που επενδύει στην έρευνα σε τεχνικές και προϊόντα, και στην καινοτομία. Θα συνεκτιμηθούν οι επιδόσεις της εταιρίας στο design και στην επικοινωνία.


     Αν μπορούμε να πούμε κάτι εμείς σαν ανακεφαλαίωση για την αξιολόγηση των ιταλικών εταιριών κοσμημάτων και όλων των ευρωπαϊκών εταιριών γενικά, είναι πως μία λέξη διαπερνά όλα τα κριτήρια βράβευσης. Η λέξη αυτή είναι ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Είναι το κλειδί για την επιβίωση όλων των ευρωπαϊκών εταιριών απέναντι στον ασιατικό ανταγωνισμό.
     Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η Alba Cappellieri καθηγήτρια στο πολυτεχνείο του Μιλάνου, ιστορικός και κριτικός τέχνης, Η Luisa Bocchietto αρχιτέκτων και designer, ο Riccardo Dalisi καθηγητής design στο πανεπιστήμιο της Νάπολης, η Ilaria Danieli υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού Vogue Gioiello, η Sarah Carpin υπέυθυνη έκδοσης του βρετανικού περιοδικού Retail Jeweller, η Maria Doulton αγγλίδα δημοσιογράφος αποκλειστικά για θέματα κοσμημάτων και ρολογιών, και ο David Metcalfe επί 40 χρόνια πρόεδρος της αγγλικής Ενωσης Κοσμηματοποιών. Με αυτή τη σύνθεση της επιτροπής, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που θα έχουν το ανάλογο κύρος. 

  Δαχτυλίδι από διαγωνισμό κοσμήματος Μενταγιόν από διαγωνισμό κοσμήματος Δαχτυλίδι από διαγωνισμό κοσμήματος

  Δημιουργίες διαγωνιζομένων στην Νάπολη.

   


   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...