• Βραβεία καινοτομίας

  Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

  Η MJSA είναι ένας οργανισμός με έδρα τις Η.Π.Α. που έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας κατασκευής κοσμημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών και κανόνων εμπορίας των κοσμημάτων. Η MJSA ιδρύθηκε το 1903 και σήμερα αριθμεί 1400 μέλη με περισσότερους από 60.000 εργαζόμενους.
  Ανάμεσα στις δραστηριότητες της MJSA είναι η διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων, έκδοση περιοδικών και βιβλίων, και η διενέργεια διαγωνισμών σχεδίασης κοσμημάτων και μάρκετινκ.
  Ένας σημαντικός διαγωνισμός που διοργανώνει η MJSA τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει την ονομασία Thinking Ahead. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά προιόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στην εξέλιξη στον τομέα του design και της κατασκευής των κοσμημάτων, καθώς και στους τομείς πιστοποίησης και εμπορίας των κοσμημάτων. Πρόκειται δηλαδή για διαγωνισμό που βραβεύει τις πιό καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές στην κατασκευή και τη διακίνηση των κοσμημάτων. Όπως περιγράφει και ο τίτλος του διαγωνισμού (Thinking Ahead- Προχωρημένη Σκέψη), τα προιόντα που βραβεύονται προτείνουν ένα νέο τρόπο για να κατασκευάζονται και να πωλούνται τα κοσμήματα.
  Κριτές στον διαγωνισμό είναι ειδικοί από το χώρο του design και του marketing του κοσμήματος με πολύχρονη εμπειρία και διεθνή φήμη.

  Το πρώτο βραβείο κέρδισε ένα προιόν της ιταλικής εταιρίας Kliar. Η εταιρία αυτή ειδικεύεται σε κράματα, εργαλεία και εξοπλισμό για τη βιομηχανία του κοσμήματος.Το προιόν που βραβεύτηκε είναι ένα είδος επιμετάλλωσης που δίνει διάφορα χρώματα στα μέταλλα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύτιμα και σε βασικά μέταλλα, έχει ισχυρή πρόσφυση, διάρκεια, και προστατεύει την επιφάνεια των μετάλλων από οξειδώσεις. Διατίθεται σε 17 αποχρώσεις και σε διαφόρων βαθμών διαφάνεια, και η εφαρμογή του μπορεί να γίνει με μία απλή συσκευή επιμετάλλωσης. Όπως λέει και ο κριτής Andrea Hill το προιόν αυτό έρχεται την κατάλληλη στιγμή, όπου οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για μέταλλα με διάφορες καινούργιες αποχρώσεις, και οι κατασκευαστές είναι προβληματισμένοι από την συνεχή αύξηση των τιμών των πολύτιμων μετάλλων. Για το λόγο αυτό προσπαθούν να βρούν έξυπνους τρόπους να κατασκευάζουν κοσμήματα με φθηνότερα μέταλλα. Η ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία που παρέχει το νέο υλικό, μπορεί να προσδώσει νέα ώθηση σε μέταλλα που έχουν πρόβλημα με τις οξειδώσεις όπως το ασήμι.
  Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ένα προιόν της εταιρίας Castel Technologies από το Ισραήλ. Πρόκειται για μία κεριέρα, ένα μηχάνημα που υπάρχει σε όλα τα παραγωγικά εργαστήρια κοσμήματος. Το μηχάνημα αυτό δουλεύει αυτοματοποιημένα με καλούπια που έχουν σημανθεί με bar code. Η καινοτομία αυτή είναι σημαντική γιατί επιτρέπει σε μέγάλα εργαστήρια να αντικαταστήσουν πολλούς τεχνικούς από ένα, και επιτέπει σε μικρά εργαστήρια που δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν πολλά άτομα, να κάνουν πιό εξειδικευμένες κατασκευές.
  Τα βραβευμένα προιόντα θα τιμηθούν σε ειδικές εκδηλώσεις της MJSA που θα γίνουν μέσα στις εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνει.

  Τα αντίστοιχα περσινά βραβεία του ίδιου διαγωνισμού ήταν ένα μικρό ηλεκτρονικό μηχάνημα με την ονομασία SpeckFinderHD το οποίο μπορeεί να υποκαταστήσει πλήρως ένα γεμολογικό εργαστήριο και να πιστοποιήσει μία πολύτιμη πέτρα. Το δεύτερο βραβείο ήταν ένα μηχάνημα που κάνει εξειδικευμένες εργασίες συγκόλλησης μετάλλων με laser.

  https://www.nationaljeweler.com/nj/fashion/a/~27423-MJSA-honors-products-with-Thinking

   

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...