• Αρχική ΣελίδαΛεξικό → Ζωδιακοί Λίθοι (Zodiac Stones)
  Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

  Ζωδιακοί Λίθοι (Zodiac Stones)

  Με τον όρο Ζωδιακοί Λϊθοι αναφερόμαστε στους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους που ταιριάζουν σε κάθε ζωδιακό τύπο ανθρώπου.  Πολλοί πιστεύουν πως τα άστρα και οι πλανήτες ασκούν μία σοβαρή επίδραση πάνω στον άνθρωπο και στην μοίρα του. Η επίδραση αυτή μπορεί να ενισχυθεί, με την βοήθεια των λίθων που είναι κατάλληλοι για το συγκεκριμένο ζώδιο. Ο λίθος είναι ένα μέσον, δια του οποίου μεταβιβάζονται οι αστρικές επιρροές στον άνθρωπο. Οι αρχαίες πίστεις, περιγράφουν τους λίθους σαν δώρα της κοσμικής ζωής, που έχουν αποθηκευμένη την ενέργεια των άστρων και των πλανητών. Η ενέργεια αυτή εισχωρεί στην ύλη των λίθων, και κάθε λίθος είναι ιδιαίτερα δεκτικός στις εκπορεύσεις από ένα συγκεκριμένο πλανήτη, άστρο ή αστερισμό.

      Ο Dr. Kunz (1856-1932) ο μεγαλύτερος ίσως μελετητής της επίδρασης των κοσμημάτων και των πολύτιμων λίθων στην ανθρώπινη ιστορία (βλ. κουνζίτης), μελέτησε τα παλαιά χειρόγραφα, και πρότεινε ένα κατάλογο αστρικών λίθων με Ινδουιστική προέλευση. Ισχυριζόταν ότι ο κατάλογος αυτός συμπεριλάμβανε και τις απόψεις των πρώτων διδαξάντων τα αστρολογικά, Χαλδαίων και Βαβυλωνίων. Ο Dr. Kunz, πρότεινε και ένα δεύτερο κατάλογο με Ισπανική προέλευσή, που πίστευε πως απηχούσε και τις αστρολογικές απόψεις των Αράβων. Οι δύο αυτοί κατάλογοι, είναι ενσωματωμένοι στον παρακάτω πίνακα.


    Από αυτές τις μελέτες εκπορεύονται οι απειράριθμοι κατάλογοι ζωδιακών λίθων που υπάρχουν σε βιβλία και στο διαδίκτυο. Ο κάθε συντάκτης τέτοιου καταλόγου, προσθέτει και αφαιρεί, αναλόγως με τα συμφέροντα και τις πεποιθήσεις του. Ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι το εξής. Ο πίνακας με τους γενέθλιους λίθους(βλ. γενέθλιοι λίθοι) είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό σεβαστός από τους ασχολούμενους με τα μεταφυσικά. Όσον αφορά τον πίνακα με τους αστρικούς λίθους, ενώ φαίνεται πως όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, οι διάφοροι πίνακες μεταξύ τους είναι πολύ διαφορετικοί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους ενδιαφερόμενους. Τέλος να αναφέρουμε πως στην παράδοση των Χαλδαίων, οι λίθοι που ευνοούνταν από τους επτά πλανήτες ήταν: Κρόνος – Ζαφείρι, Δίας – Υάκινθος, Ήλιος – Διαμάντι, ʼρης – Ρουμπίνι, Αφροδίτη – Σμαράγδι, Ερμής – Αχάτης, Σελήνη – Φεγγαρόπετρα

 • Πρόσφατα
  28-01-2022
  Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσίασε τη νέα συλλογή κοσμημάτων με την ονομα...
  22-01-2022
  Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνεχίζει δυναμικά με νέες συλλογές κοσμημάτων. Στη...
  19-01-2022
  Από τον 3D σχεδιασμό στη 3D εκτύπωση και την υλοποίηση Εφαρμογή στο κόσμημα και στη μικρογλυπτική. ...
  17-01-2022
  Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μαλικούτη αναλύουν την ιστορική πορεία του κο...
  17-01-2022
  Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας Lauren Harwell Godfrey, ζωντανεύει ...