150 ΧΡΟΝΙΑ TAG HEUER

Σάββατο, 03 Απριλίου 2010

Η ιστορία της Tag Heuer ξεκινάει στα 1860 από στο Saint-Imier της Ελβετίας. Τη χρονιά εκείνη ο Eduard Heuer γιός υποδηματοποιού, αποφασίζει να αλλάξει ρότα στη ζωή του και να υπηρετήσει την παλιά του εμμονή που ήταν το μέτρημα του χρόνου. Από μικρό παιδί ο Eduard ονειρευόταν να κατασκευάσει μηχανισμούς που να βελτιώσουν την ακρίβεια και τις δυνατότητες των μηχανικών ρολογιών.

Πράγματι το 1882 ο Eduard Heuer ανέβασε κατά πολύ τον πήχη στη διεθνή αγορά της ωρολογοποιίας με τον χρονογράφο που δημιούργησε. Ο τρόπος λειτουργίας και η εξαιρετική ακρίβεια αυτού του μηχανισμού αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο χρονογράφος αυτός μετακινήθηκε από τα ρολόγια τσέπης στα πρωτοποριακά για την εποχή ρολόγια για τον καρπό. Ήδη από την μακρινή δεκαετία του 1920 η Tag Heuer ήταν η αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος στο μέτρημα του χρόνου που απαιτούσε μεγάλη ακρίβεια. Ήταν επίσημη προμηθευτής των ρολογιών στους Ολυμπιακούς του 1920, και από την εποχή εκείνη αρχίζει η αδιάλειπτη σχέση της εταιρίας με τα σπορ. Στη συνείδηση του κόσμου αυτή η σχέση εδραιώθηκε με την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία Le Mans με τον Στηβ Μακ Κουίν. Η εταιρία συνεχίζει να χορηγεί σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1, όπου η Tag Heur είναι ο μόνιμος χορηγός της ομάδας Mac Laren – Mercendes. 
  Επ' ευκαιρία των 150 χρόνων της Tag Heuer ο εκδοτικός οίκος Assouline κυκλοφόρησε ένα λεύκωμα (το οποίο πωλείται 145$). Στο λεύκωμα είναι καταχωρημένες όλες οι σημαντικές στιγμές της σημαντικής Ελβετικής εταιρίας.

  

 Αριστερά. Η διαφήμιση του χρονογράφου Monaco της Tag Heuer από τον Στηβ Μακ Κουίν την δεκαετία του 1960. Δεξιά. Το εξώφυλλο του λευκώματος για την Tag Heuer

 

Πρόσφατα
02-05-2012
Όταν πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε την έκθεση ασημουργίας του Schoonhoven είχαμε επισημάνει την συμμε...
13-04-2012
Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, ο παρών ιστότοπος έχει παγιωθεί σαν τον μοναδικό προορισμό στο ελλ...
14-03-2012
Μία επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το μέλλον χρειάζεται στατισ...
18-02-2012
Οι δύο μεγάλες εκθέσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας κοσμημάτων που γίνονται στην αρχή κάθε χρονιάς ε...
20-01-2012
Είναι αυτονόητη για τον κάθε άνθρωπο που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, η μεγάλη βοήθεια που προσφέρε...
Αρχική Επικοινωνία Οροι Χρήσης Νέα Λεξικό Κατάλογος επιχειρήσεων Αρθρα
Created by DiNet