• ΑΙΘΕΡΑΣ

    Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

    Ο Κηφεύς και η σύζυγός του η Κασσιόπη ήταν βασιλείς του Φοινικικού βασιλείου της Αιθιοπίας. Κόρη του Κηφέα και της Κασσιόπης ήταν η Ανδρομέδα. Η Κασσιόπη περιέπεσε στην ύβρη να νομίζει ότι η ομορφιά της ήταν ισάξια με των Νηρηίδων. Ο Ποσειδώνας που είχε για γυναίκα του μία από τις Νηρηίδες, την Αμφιτρίτη, εξοργίστηκε από την ύβρη και αποφάσισε να τιμωρήσει το βασιλικό ζεύγος. Έστειλε ένα θαλάσσιο Δράκοντα που είχε σαν αποστολή την θυσία της κόρης τους της Ανδρομέδας. Ο ήρωας Περσέας ήταν γιός του Δία και της Δανάης. Μετά το κατόρθωμα του να σκοτώσει την Γοργόνα Μέδουσα, βρέθηκε στην Αιθιοπία. Εκεί ερωτεύτηκε την Ανδρομέδα, και αφού σκότωσε τον Δράκοντα την παντρεύτηκε. Ο Περσέας έγινε βασιλιάς της Τίρυνθας και έκανε έξι γιούς με την Ανδρομέδα. Μετά το θάνατο του Κηφέα της Κασσιόπης της Ανδρομέδας και του Περσέα, η θεά Αθηνά τους έκανε αστερισμούς και τους τοποθέτησε μαζί στο βόρειο τμήμα του ουρανού, κοντά στον Πολικό Αστέρα.
    Ο Christophe Golay γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γενεύη της Ελβετίας, Η οικογένειά του από πολλές γενιές είναι ωρολογοποιοί, και ο ίδιος ακολούθησε αυτό το επάγγελμα. Αφού εργάστηκε επί πολλά χρόνια στις εταιρίες υψηλής ωρολογοποιίας της Γενεύης, αποφάσισε πρόσφατα να δημιουργήσει την δική του εταιρία. Το όνομα της νέας αυτής εταιρίας είναι Cephee (Κηφεύς). Ο Goilay εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία, και εκτός από τηγν εταιρία του, βάφτισε τις δύο σειρές ρολογιών που δημιούργησε μα τα ελληνικά ονόματα Cosmos και Ether (Αιθήρ)
    Ο Αιθέρας είναι μία πανταχού παρούσα πραγματικότητα στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Σε πάμπολλα κείμενα, όπως τη Θεογονία του Ησίοδου, στον Όμηρο, στον Αριστοτέλη, στους τραγικούς κ. λ. π., αναφέρεται με διαφορετικό κάθε φορά ορισμό και σημασία. Ο ναοπλατωνικός φιλόσοφος Πλωτίνος ανακεφαλαιώνει τις αντιλήψεις περί αιθέρα και διδάσκει πως εκτός από τις τέσσερις ουσίες που θεωρείτο ότι δημιουργήθηκε ο υλικός κόσμος Γη, Αέρας, Πυρ και Ύδωρ, υπάρχει και μία πέμπτη ουσία (η Πεμπτουσία) που διαπερνά τα πάντα και ερμηνεύει τα ανεξήγητα. Ο Αιθέρας.
    Το μοντέλο “Ether” κατασκευάζεται εξολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της Cephee. Ακολουθεί την παράδοση των γυναικείων ρολογιών της υψηλής ωρολογοποιίας που είναι εξίσου ένα σωστό ρολόι και συγχρόνως ένα σπάνιο κόσμημα. Με περισσότερα από 150 διαμάντια σε σχήμα baquette καρφωμένα στην κάσα στη στεφάνη και στο καντράν,  πουλιέται στην τιμή των 350.000 $

     

    Ελβετικό ρολόι με διαμάνια

     Το ρολόι Ether της Cephee.

     

    Εξαρτήματα Ρολογιού

      Μία “τολμηρή” φωτό. Τα επιμέρους εξαρτήματα του ρολογιού  Ether όπου μόλις έχουν καρφωθεί τα διαμάντια, και πριν τη συναρμολόγηση του..

     

    https://www.cephee.ch/

  • Πρόσφατα
    28-01-2022
    Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
    22-01-2022
    Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
    17-01-2022
    Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
    17-01-2022
    Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...