Πρόσφατα
02-12-2016
Η συνεργασία του δανέζικου οίκου Georg Jensen με την Ιρανή αρχιτέκτονα Zaza Hadid διακόπηκε από τον ...
17-10-2016
Τα ορυκτά έχουν χρώμα, λάμψη και αρμονία ώστε κάθε επεξεργασία να είναι περιττή. Δαχτυλίδι ασημένιο ...
13-10-2016
Η νέα συλλογή κοσμημάτων της Γαλλίδας Lydia Courteille έχει επιρροές από την Οθωμανική αυτοκρατορία ...
11-10-2016
Ένα πλήρες βιβλίο 323 σελίδων στην Ελληνική γλώσσα για τους πολύτιμους λίθους γραμμένο το 1995 από μ...
01-10-2016
Η Συμβολή στη μελέτη του Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος είναι η διδακτορική μελέτη της Κας Φωτεινής ...

JEWELPEDIA-ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009

  1) ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Είμαστε μόλις στον τέταρτο μήνα λειτουργίας του site και μπορούμε να πούμε ότι η επισκεψιμότητα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και πρόβλεψη. Το site αυτό δεν έχει διαφημιστεί πουθενά, και κανένα άλλο site δεν μας έχει προτείνει σαν link. Παρόλο που το αντικείμενο που ασχολούμαστε είναι ειδικού ενδιαφέροντος και τα κείμενα είναι μόνο στην ελληνική γλώσσα, τον δεύτερο μήνα λειτουργίας είχαμε 1.868 επισκέψεις, και τον τρίτο μήνα λειτουργίας είχαμε 4.037 επισκέψεις . Την τρέχουσα περίοδο η επισκεψιμότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

  2) Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Μία πρώτη εξήγηση της αποδοχής που είχε αυτή η προσπάθεια είναι ότι υπήρχε και υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και πληροφόρησης στον τομέα του κοσμήματος. Λείπουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, τεχνικές γνώσεις, ειδήσεις και πληροφορίες για τη σημερινή πραγματικότητα σε αυτό τον χώρο. Περισσότερες ερμηνείες αλλά και σημεία που υστερούμε ελπίζουμε να μας δώσουν οι επισκέπτες μας σε ένα ερωτηματολόγιο που θα αναρτήσουμε σύντομα.
  
3) ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Οι 27.465 σελίδες του site που διαβάστηκαν από τους επισκέπτες μας τον προηγούμενο μήνα μας δίνουν το μήνυμα να συνεχίσουμε την ροή πληροφοριών, άρθρων και ειδήσεων με τον ίδιο ρυθμό. Θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί ο συνεχής εμπλουτισμός του site με πρωτότυπα άρθρα και σημειώματα, με μεταφρασμένα κείμενα αλλά και πολλούς συνδέσμους (links) για να πάρετε και άλλες εκδοχές για τα θέματα.
Συγχρόνως όμως συγκεντρώνουμε όλα τα αξιόλογα βιβλία που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα σχετικά με τα κοσμήματα και τους πολύτιμους λίθους και θα τα διαθέτουμε μέσα από το site για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία θεματική βιβλιοθήκη και να ανατρέχουν στα δικά τους βιβλία. Η πρόσβαση στη γνώση μέσω του internet είναι ασφαλώς πάρα πολύ σημαντική αλλά η σχέση των ανθρώπων με το βιβλίο είναι βαθιά, ουσιαστική και για κάποιους αναντικατάστατη.