• Ο Τζιανφράνκο Φερρέ αγαπούσε τα κοσμήματα

  Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

  Η αναδρομική έκθεση «Gianfranco Ferré. Under Another Light: Jewels and Ornaments» (Ο Τζιανφράνκο Φερρέ κάτω από ένα άλλο φως: Κοσμήματα και Στολίδια) φωτίζει μία λιγότερο γνωστή πλευρά του «αρχιτέκτονα της μόδας» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του.

  Στην έκθεση παρουσιάζονται 200 από τα κοσμήματα που δημιούργησε για τις επιδείξεις μόδας από το 1980 έως το 2007.

  Η έκθεση είναι συνεργασία του Ιδρύματος Τζιανφράνκο Φερρέ με έδρα το Μιλάνο και του Ιδρύματος Μουσείων του Τορίνο και αναδεικνύει το μακροχρόνιο πάθος του για τα κοσμήματα, το οποίο ήταν εξίσου ισχυρό με αυτό που είχε για τον σχεδιασμό ενδυμάτων υψηλής ραπτικής.

   Τα εκθέματα που συγκεντρώθηκαν από την επιμελήτρια της έκθεσης, Φραντσέσκα Αλφάνο Μιλιέτι μαρτυρούν την αριστοτεχνία του Φερρέ στη δημιουργία κοσμημάτων από διάφορα υλικά και πολύτιμους λίθους, μέταλλο και κεραμικά μέχρι μαργαριτάρια, κοράλλια, κρύσταλλα και γυαλί Murano, ακόμη και δέρμα και ξύλο.
   Στην έκθεση παρουσιάζονται ζώνες, δαχτυλίδια, περιδέραια, καρφίτσες και βραχιόλια σχεδιασμένα από τον Φερρέ με ένα άγγιγμα avant-garde.

  Ένα από τα σχέδια, από ορείχαλκο, θα αναπαραχθεί επίσης σε τρισδιάστατο αντίγραφο που θα διατίθεται προς πώληση στο Μουσείο.

  Έξι μοναδικά φορέματα φτιαγμένα από αλυσίδες, πέτρες, πέρλες και κοράλλια εκτίθενται σε βιτρίνες θολώνοντας τα όρια μεταξύ μόδας και κοσμημάτων.

  Η αναδρομική έκθεση φιλοξενείται στη μεγάλη αίθουσα της Γερουσίας του Palazzo Madama στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 12 Οκτωβρίου 2017 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2018.

   


   
 • Πρόσφατα
  04-07-2018
  Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σε...
  03-06-2018
  Στον πρόσφατο διαγωνισμό κοσμήματος Saul Bell Design Awards το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Ασημέν...
  10-05-2018
  Το μουσείο Victoria and Albert κατέχει ήδη μια απαράμιλλη συλλογή από μοναδικές δημιουργίες μόδας, α...
  28-03-2018
  Ο Elie Top είναι Γάλλος σχεδιαστής κοσμημάτων. Εργάστηκε για χρόνια στους οίκους Dior και Lacroix πρ...
  22-02-2018
  Οι παλιοί χρυσοχόοι θυμούνται πως η αξία των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων ήταν σχεδόν απαγορευτι...