• Για δεύτερη χρονιά A Jewel Made in Greece

    Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015

    Με τη συμμετοχή 35 δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος, η έκθεση εικαστικού κοσμήματος “A Jewel Made in Greece” επανέρχεται για δεύτερη φορά στην Τεχνόπολη, στις 8 Φεβρουαρίου.

    Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Νέοι Φούρνοι», θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ντουμπάι (από τις 23 έως τις 26 Απριλίου), στο Grand Resort Lagonisi για δεύτερη χρονιά (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο), για να καταλήξει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

    Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Enterprise Greece, του Νομισματικού Μουσείου & του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριο ζητούμενο να εξαχθεί και να παρουσιαστεί σε ακόμα περισσότερες χώρες του κόσμου.

    Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Δημιουργικό Κόσμημα.

     

     

     Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι εξής:

    Αναστασοπούλου Μυρτώ: Η Μυρτώ σχεδιάζει κοσμήματα υιoθετώντας μια γλυπτική προσέγγιση. Χειροτεχνεί η ίδια τα πρωτότυπα μοντέλα, με μια πειραματική διάθεση, που αποσκοπεί στην διεξοδική εξευρεύνηση του σχήματος και της μορφής καθώς αυτό μεταλλάσσεται μέσα στην δημιουργική του ιδιότητα αναζητώντας την αισθητική αρμονία και την μορφική ακεραιότητα. Tα κοσμήματα της εμπεριέχουν έναν ανατρεπτικό δυναμισμό μαζί με μια θυληκότητα, σχεδιασμένα για να προβάλλουν την μοναδικότητα της κάθε γυνάικας.

    Τα κοσμήματα κατασκευάζονται από ασήμι , χρυσό 18Κ , ή σε συνδυασμό των δύο πολύτιμων μετάλλων . Πολύτιμοι λίθοι , σε ένα παιχνίδι με τα μεγέθη και χρώματα , μεταμορφώνουν φαντασμαγορικά κάποια σχέδια. Τα κοσμήματα κατασκευάζονται με προσοχή στην λεπτομέρεια και με υψηλής ποιότητας δεξιοτεχνία που προβάλλει τη δυναμική των μορφών και αναδεικνύει τις εγγενείς ιδιότητες του μετάλλου και των πολύτιμων λίθων .

    Δημιουργίες σχεδιασμένες για να προσελκύσουν το μάτι, και για να προκαλέσουν το μυαλό, αλλά πάνω απ 'όλα, δημιουργίες που καλούνται να παραμείνουν πιστές στην φύση του κοσμήματος, ως μία τέχνη εξωστρεφή, μια γιορτή της ανθρώπινης επιθυμίας να διακοσμήσει το σώμα προκειμένου να εκφράσει τις προσωπικές προτιμήσεις και την μοναδικότητα του χαρακτήρα.

     Βαλέντε Δάφνη: Η Δάφνη Βαλέντε γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο μόδας στο F.I.T. της Νέας Υόρκης και στο St Martin's School of Art του Λονδίνου. Η διπλωματική της εργασία, με τυπωμένες οπτικές απάτες, 'Trompe L' oeil ' πάνω σε φορέματα, πωλήθηκε στο Browns.

    Με πηγή έμπνευσης, τα αρχαιοελληνικά αγάλματα, δημιούργησε τα διαχρονικά, γλυπτά, πλισέ φορέματα της και με το ιδιαίτερο, προσωπικό της στυλ, είχε μία μακρόχρονη καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Το 1999, προσέθεσε στην συλλογή της χειροποίητα κοσμήματα και ξαναβρήκε την δημιουργική έκφραση που αγαπούσε απο παιδί.
    Παρουσίασε τα κοσμήματα της σε χώρους τέχνης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και το 2003 είχε την πρώτη της ατομική έκθεση στην 'Galerie 3', με τα μοναδικά κοσμήματα, mobile, χρησιμοποιώντας σαν έμπνευση τα έργα αγαπημένων ζωγράφων, των: Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο, Κλιμτ και ʼλμα Ταντέμα.
    Απο την θέση της προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, εργάστηκε απο το 2004 επί 4 χρόνια στην εδραίωση και οργάνωση της Ελληνικής εβδομάδας μόδας.
    Το 2010, για την επέτειο των 25 χρόνων της στο χώρο της μόδας, παρουσίασε τα κοσμήματα της στο Ι.Ε.Τ.Τ. της Κηφισιάς και προσκάλεσε 25 φωτογράφους τέχνης και μόδας να φωτογραφήσουν την πλισέ εσάρπα της, εκφράζοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το θέμα της έκθεσης την 'Ελαφρότητα του είναι'.
    Στην δημιουργική διαδικασία των κοσμημάτων της, αφήνει ελεύθερο το εσωτερικό της παιδί, που συνθέτει, αποδομεί, σπάει τις ευθείες, μετακινεί, πάντα με αγάπη, σε μια τρυφερή ισορροπία μεταξύ των αναμνήσεων του παρελθόντος και των σύγχρονων τάσεων.
    Ζει στην Αθήνα και το Σούνιο με τον άντρα της, τον σκύλο και τις δυο γάτες τους.

     Βουράκη Λιάνα: Η Λιάνα Βουράκη κατάγεται από Κρητική οικογένεια κοσμηματοπωλών που από το 1926 δεσπόζει στην ελληνική αγορά.. Τρίτη τώρα πλέον γενιά ,συνεχίζει γαλουχημένη με τις αρχές του απόλυτου σεβασμού στη ποιότητα των υλικών και της κατασκευής ,πιστή στο δόγμα της άψογης και προσωπικής εξυπηρέτησης του πελάτη ,δημιουργεί τις συλλογές της αντλώντας έμπνευση από τη πλούσια ελληνική παράδοση ,τη φύση και το μαγικό κόσμο των συμβολισμών.

    Με βαθειά γνώση του κόσμου και της ιστορίας του κλασικού κοσμήματος ,μεταφέρει στις συλλογές της εικόνες και εμπειρίες από μακρινά ταξίδια ,πολύτιμες αναμνήσεις και συνδυασμούς μιας νοσταλγίας και μιας πολύ ποικίλης δημιουργικής φαντασίας .Στην δουλειά που παρουσιάζει συχνά βρίσκεται μια εσωτερική αναζήτηση μύθων και παραμυθιών , στολισμένη με πολύχρωμες πέτρες και διαλεγμένα υλικά ,καθώς και μια διάχυτη αναφορά στη καλοτυχία ,την προστασία και την δύναμη των συμβόλων .

     

    Βουτσινάς Μάριος: Ο Μάριος ʼγγελος Βουτσινάς γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων ενώ παράλληλα ασχολείται από το 1972 με το κόσμημα και τη μικρογλυπτική. Έργα του ανήκουν σε διεθνείς ιδιωτικές συλλογές (Συλλογή Πιερίδη, Συλλογή Claude & Sydney Picasso, Συλλογή της Karen Burke Goulandris κ.ά.) ενώ δουλειά του παρουσιάζεται στα Arts Shops του Mουσείου Mπενάκη και της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ. Το 2004 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA ένα λεύκωμα με αναδρομική παρουσίαση 30 χρόνων του δημιουργικού του έργου. Από το 1978 έχει πραγματοποιήσει 15 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα (με πιο πρόσφατες το «Τσάι στης Κυρίας Κατακουζηνού» στο Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού τον Δεκέμβριο του 2009 και τον «Γυάλινο Κόσμο» στη Genesis Gallery τον Δεκέμβριο του 2013), την Ευρώπη και την Αμερική και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Ενσκύπτοντας με πάθος τόσο στο κόσμημα, όσο και στο αντικείμενο ο Μάριος Βουτσινάς, εξακολουθεί ως σήμερα να ακροβατεί με επιμονή και γνώση ανάμεσα στους δύο αυτούς δημιουργικούς κόσμους, διατηρώντας ποιητικές ισορροπίες που σε καμία περίπτωση δεν είναι προκαθορισμένες. Διατηρώντας εκλεκτικές αναμνήσεις των κινημάτων της Art Nouveau και της Art Deco και ακόμη, αγαπημένων ξένων καλλιτεχνών όπως οι Alphonse Mucha, Rene Lalique, Fulco di Verdura και Jean Schlumberger ή προσφιλών του εκπροσώπων της Ελληνικής γενιάς του ’30, προτείνει μοναδικά ως προς την τελετουργία της γραμμής και της ύλης τους κοσμήματα που συνθέτουν ένα ξεχωριστό σύμπαν, ένα τρυφερό χειροποίητο κέλυφος που καλεί τον επισκέπτη να το αποκαλύψει σταδιακά, ανταμοίβοντάς τον με μια συναρπαστική καταβύθιση σε μια διαδικασία αέναης ταχυδακτυλουργικής μεταποίησης και μεταμόρφωσης των πιο ετερόκλητων υλικών: δαντέλες που με την τεχνική του κεριού τρέπονται σε ένα αβάσταχτης ελαφρότητας βαρύτιμο μεταλλικό πλέγμα, ασημένιοι και μπρούτζινοι φιόγκοι που διατηρούν ακέραιη την ανάμνηση του υφασμάτινού τους θροΐσματος, ημιπολύτιμοι λίθοι, φιλντισένια κουμπιά και εύθραυστες πορσελάνες, περίτεχνα ξυλόγλυπτα μέλη από φρουτόδεντρο και θαμπά θραύσματα και εξαρτήματα από παλιό κρύσταλλο, συνθέτουν τον αναγνωρίσιμο δημιουργικό κόσμο του Βουτσινά με την ιδιότυπη θεατρική αύρα.

     

    Δασκαλάκη Ελένη: Η Ελένη Δασκαλάκη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως εικαστικός καλλιτέχνης με εξειδίκευση στο εικαστικό κόσμημα. Αρχική πηγή έμπνευσης του καλλιτεχνικού της έργου ήταν η ανάγκη να δημιουργήσει κάτι ανθεκτικό και άφθαρτο στο χρόνο. Έτσι διάλεξε το μέταλλο και του έδωσε εικαστικό περιεχόμενο και αξία. Οι φόρμες ισορροπούν σε μέγεθος και σχήμα και οι δημιουργίες προσδίδουν αυθεντικότητα και γοητεία. Οι τυχαίοι σχηματισμοί συνιστούν δημιουργικές προκλήσεις που υλοποιούνται με αφετηρία την αναζήτηση του ωραίου.

    Αφετηρία των σπουδών της ήταν το τμήμα εικαστικού κοσμήματος και το τμήμα αργυροχοΐας του College of fine Arts I. Βοργίας. Παρακολούθησε σεμινάρια 3D κατασκευών, σχεδίου κοσμήματος και χρώματος καθώς και σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας με τους αργυροχρυσοχόους Απόστολο Κωσταντινίδη και Γεώργιο Φραγκουλάκη. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια felting και P.M.C. (μεταλλικός πηλός).

    Έχει διδάξει εικαστικό κόσμημα κατασκευές και αργυροχοΐα στο College of fine Arts I. Βοργίας, στο πνευματικό κέντρο δήμου Μοσχάτου, στη Χ.Ε.Ν. Αθηνών και Πειραιά, στο ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη . Επίσης έχει διδάξει εξειδικευμένες τεχνικές εικαστικού κοσμήματος σε ιδιωτικά εργαστήρια.

    Παράλληλα με την διδασκαλία πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο Δημοτικό Νεοκλασσικό Κτίριο Κανθάρου Δήμου Πειραιά, στο ίδρυμα εικαστικών τεχνών και μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκης και στη γκαλερί Κόντη. Επίσης συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις εικαστικού κοσμήματος στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

    Ανήκει στην ομάδα’’ Α Jewel Made In Greece’’ και είναι η δεύτερη χρονιά που παίρνει μέρος στην ομαδική έκθεση εικαστικού κοσμήματος στην Τεχνόπολη.

    Για την δουλειά της έχει διακριθεί δύο φορές με έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εικαστικών τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Ανήκει στο σύλλογο καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου. Κοσμήματα και γυναικεία αξεσουάρ δικής της κατασκευής έχουν παρουσιαστεί σε εκπομπές στα social media. Επίσης παρουσίαση της δουλειάς της έχει γίνει από τον έντυπο τύπο.

    Έργα της βρίσκονται στα ιδρύματα εικαστικών τεχνών Β. και Μ. Θεοχαράκη, Μείζονος ελληνισμού,στη Gallery Pandora Artshop και στην Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου.

     

     Δεληγιαννοπούλου Μαριλίνα –Ukkalelle: H Μαριλίνα έζησε τα πρώτα χρόνια της μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε μια εποχή που τα πρωτοποριακά ερεθίσματα γύρω της και μια οικογένεια με ιδιαίτερη κλίση προς τις τέχνες, επηρέασαν και προκάλεσαν ενώ ενεθάρρυναν ενεργά την εκκολαπτόμενη νεαρή σχεδιάστρια.

    Ανήσυχο πνεύμα που αναζητά πάντα τρόπους να βάζει την σφραγίδα της προσωπικότητας της στην δουλειά της, στράφηκε με επιτυχία στον χώρο των πωλήσεων πολυτελών ειδών, επί μία 20ετία, ικανοποιώντας συγχρόνως την ανάγκη της για επαφή με πολύτιμα υλικά και μέταλλα, επαφή που "μετέφραζε" σε σχέδιο και δημιουργία για την αιωνία αγάπη της, το Κόσμημα. Παράλληλα μαθήτευε και βελτίωνε ακούραστα την τέχνη και το ταλέντο της.

    Το Μουσείο Μπενάκη, όπου γνωρίζει το μέταλλο και την ιδιότητα του να παίρνει μορφή και σχήμα γίνεται ο "ιερός" της χώρος. Ακολουθεί το Μουσείο Κοσμήματος Λαλαούνη όπου βάζει τις επόμενες αστραφτερές πινελιές στον τρόπους που εμπνέεται και δημιουργεί τα σχέδια της.

    Συνεχίζει τη σπουδή της δίπλα σε μεγάλους δασκάλους στο Παρίσι και στο Μιλάνο ενώ, μαθητεύοντας δίπλα σε Ευρωπαίους σχεδιαστές αναπτύσσει το μοναδικό ύφος της και εξελίσσει την τέχνη και την τεχνική της.

    Το πάθος της για τον σχεδιασμό καλαίσθητων, με ιδιαίτερο χαρακτήρα κοσμημάτων και η ανάγκη να έχει τον απόλυτο έλεγχο της δημιουργίας της την ώθησαν στο επόμενο στάδιο της κατασκευής με αποκορύφωμα το 2008 όταν το όραμα της γίνεται πραγματικότητα με τη δημιουργία του δικού της ατελιέ με το όνομα "Ukka Lelle" όπου με το ιδιαίτερο ύφος της συνεχίζει να συνθέτει τις "μελωδίες" της που παίρνουν μορφή σε ευγενή μέταλλα και υλικά που αγαπά.
     

    Ζαχαριάδης Μάξιμος: Ο Μάξιμος Ζαχαριάδης, γεννημένος στην Ελλάδα και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τέχνης της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, με σπουδές στα Κοσμήματα και την Αργυροχρυσοχοΐα, ξεκίνησε να πειραματίζεται αρκετά νωρίς με την ιδέα των κοσμημάτων ως έργα τέχνης. Πριν αφιερωθεί στη δημιουργία κοσμημάτων, ο Μάξιμος είχε ήδη εξάψει το ενδιαφέρον των επιμελητών τέχνης με τα μοναδικά του αντικείμενα και τις συνθέσεις που παρουσίασε σε εκθέσεις στη Φιλαδέλφεια, στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

    Αντλώντας έμπνευση από καθαρές, γεωμετρικές φόρμες, ο Μάξιμος χειρίζεται κάθε σχέδιο ως έργο τέχνης, μία απόλυτη αντανάκλαση της ευγενικής του προσέγγισης και της μη εξεζητημένης του φιλοσοφίας. Όλα αρχίζουν με μία απλή, ωστόσο περίπλοκη ιδέα σχεδιασμού. Η πρόκληση είναι να μεταφράσει κανείς το κόσμημα σε μικρό έργο τέχνης που μπορεί να φορεθεί και να εκτιμηθεί κάθε μέρα.

    Ο Μάξιμος σχεδιάζει κοσμήματα από το 1989 και έχει αναλάβει τη δημιουργία αποκλειστικών κοσμημάτων και συλλογών για ιδιώτες, επώνυμους οίκους μόδας και κοσμηματοπωλεία, ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία και πολυεθνικές εταιρίες, όπως Lakis Gavalas, Vourakis, Harvey Nichols, British Museum, Korres, L’Oreal, Coca Cola. Εργάστηκε στο Λονδίνο για τρία χρόνια στον οίκο Hermes και επέστρεψε το 2002 για να ανοίξει το κατάστημα MAXIMOS στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διατήρησε μέχρι το 2009. Ο Μάξιμος συμμετέχει στην ομάδα δημιουργών σύγχρονου κοσμήματος A Jewel Made in Greece με κύριο στόχο την ανάδειξη του Ελληνικού κοσμήματος στο εξωτερικό.
     

     Ζούλοβιτς Μάγια: Από το ογκώδες σε γραμμικό, από χρυσό σε ασήμι και από πολύτιμους λίθους σε μαργαριτάρια, η Μάγια Ζούλοβιτς δημιουργεί με την υπογραφή της μοναδικά κομμάτια κοσμημάτων, προσελκύοντας όλες τις ηλικίες, στο Maya’s Workshop της. Ένα νεαρό, ανήσυχο πνεύμα και μια πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια, η οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο International Design and Communication Management, στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει για τον δικό της χώρο.

    Όλες οι συλλογές κοσμημάτων της Μάγιας Ζούλοβιτς, έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά από αυτήν, και περιλαμβάνουν «ιδιοσυγκρασιακά», λιτά πλην κομψά κομμάτια, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ταυτότητα του δημιουργού τους. Εμπνέεται συνήθως από μια εικόνα από την καθημερινή ρουτίνα, από μια όμορφη γυναίκα, τα συναισθήματα ή οτιδήποτε άλλο που προκαλεί το ενδιαφέρον της, καθώς είναι σε συνεχή αναζήτηση για νέες ιδέες και μάθηση. "Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, διδάχθηκα τέχνη και για μένα η τέχνη δεν έχει σύνορα, δεν έχει τάσεις, μόνο έμπνευση, ταλέντο, δημιουργικότητα, ενθουσιασμό, ταπεινότητα και σεβασμό. Μικρές πολυτέλειες που πρέπει να απολαμβάνονται αποκλειστικά από αυτούς που αγαπούν το στυλ, "υποστηρίζει η ίδια.

    Η Μάγια πιστεύει ακράδαντα, ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι σε θέση να μεταφέρει τη γνώση και την αγάπη της για τα κοσμήματα στο χαρτί, αντί να εστιάζει μόνο στις εμπορικές τάσεις της αγοράς. Η ίδια προσπαθεί πάντα να δημιουργεί αυθεντικά, διαχρονικά και όμορφα κομμάτια με περίτεχνες πινελιές. Το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων της χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό του χρυσού και αργύρου. Χρωματικά μιλώντας, επιλέγει συνήθως να χρησιμοποιεί πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.

    Τα διακριτικά σχηματισμένα σαν "δαντέλα" βραχιόλια της, τα γεωμετρικά σχεδιασμένα δαχτυλίδια της, τα «all day chic» κολιέ της, από χρυσό και ασήμι, είναι αναμφίβολα τα σήματα κατατεθέν της. Παρά το γεγονός ότι είναι «au Courant» με τις τρέχουσες τάσεις στην τέχνη και τη μόδα και συχνά εντυπωσιάζεται από την φαντασία άλλων σχεδιαστών και καλλιτεχνών, η Μάγια Ζούλοβιτς υποστηρίζει πως ο σχεδιασμός κοσμημάτων είναι μία υπόθεση εντελώς προσωπική.

    Η ίδια έχει λάβει μέρος σε φιλανθρωπικές εκθέσεις σχεδιασμού κοσμημάτων στην Ελλάδα, με χειροποίητα κομμάτια που ποικίλλουν σχεδιαστικά: me γωνιακ;a γεωμετρικά σχήματα, επιβλητικά μενταγιόν, μικρά σκουλαρίκια για κομψές εμφανίσεις, γοητευτικά περιδέραια και μοναδικά δαχτυλίδια για όλους τους "λάτρεις" των κοσμημάτων. «Ένα από τα βασικά σχέδια μου είναι το δαχτυλίδι. Μου αρέσει η κίνησή του ενάντια στο σώμα και μαγεύομαι με το πώς μπορεί να «φωτίσει» ένα σύνολο», προσθέτει.

    Ο κύριος στόχος της είναι δημιουργίες της να αντικατοπτρίζουν πάντα τη καλαισθησία στο στυλ, την τέχνη και να φοριούνται από όλες τις γυναίκες που λατρεύουν την αβίαστη κομψότητα.

     

    Ιωάννιδη Κατερίνα: Η Κατερινα Ιωαννίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Zωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Tεχνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Universita de Barcelona και στο University of the Arts London - Camberwell College of Arts (M.A). Το 1998 εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στη Biennale Νέων Καλιτεχνών στο Lancaster της Αγγλίας. Σχεδιάζει και δημιουργεί σύγχρονα κοσμήματα που διατίθενται σε επιλεγμένα χρυσοχοεία, concept stores, μουσεία και χώρους τέχνης στην Ελλάδα την Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Τουρκία και τις ΗΠΑ. Αγαπά τις τουλίπες, το Rothko και τις υπαίθριες αγορές.


    Καζιάλε Σταυρούλα: H Σταυρούλα Καζιάλε είναι εικαστικός και σχεδιάστρια Εικαστικού Κοσμήματος, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

    Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Αν. Σχ. Γραφικών & Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΤΕΙ Αθηνών) δραστηριοποιήθηκε αρχικά στο χώρο της διαφήμισης, κυρίως ως υπεύθυνη δημιουργικού τμήματος.

    Ακολούθησε η περιπλάνησή της στην τέχνη και παράλληλα άρχισε να ασχολείται με το κόσμημα, θέλοντας να υποστηρίξει πως…

    «Η τέχνη μπορεί και πρέπει να ενσωματωθεί στην πραγματική ζωή.

    Το Κόσμημα για εμένα είναι μια μορφή τέχνης. Αντιμετωπίζω τα κοσμήματα σαν γλυπτά που φοριούνται, σαν ένα μέσο για να διερευνηθούν οι σχέσεις με τον εαυτό μας, την κοινωνία μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας.

    Αντλώ έμπνευση από το περιβάλλον γύρω μου, τη φύση η οποία είναι μια ανεξάντλητη πηγή για τα έργα μου, και το παρελθόν, το πολύτιμο παρελθόν κυρίως της χώρας μου.

    Απλές μορφές, βιομορφικές, πρωτόγονες, είναι συνήθως η αφορμή για τη γέννηση ενός νέου κοσμήματος. Ένα θραύσμα από μάρμαρο, ένα βότσαλο που αγκαλιάζεται από το γαλάζιο της θάλασσας γίνεται η αιτία μιας νέας δημιουργίας.

    Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση κάνω ένα ταξίδι μέσα από την αναζήτηση, τις τεχνικές, τη συνεργασία του νου με τα χέρια και τελικά δημιουργώ ένα μοναδικό χειροποίητο κόσμημα για μοναδικούς ανθρώπους.»

    Η Σταυρούλα Καζιάλε έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα της ανήκουν στην ACG Art Collection, καθώς και πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές.

     

    Κανάκης Σπύρος: Γεννήθηκα στο Τάι της Ελβετίας το 1974 και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από την εφηβεία μου εργάστηκα σε παραδοσιακά εργαστήρια χρυσοχοϊας του Ηρακλείου. Το 1997 έστησα το δικό μου εργαστήριο και ξεκίνησα την πορεία μου, πορεία αναζήτησης στον τομέα της δημιουργίας κοσμημάτων. Από το 2006 μέχρι σήμερα συνεργάζομαι με το πωλητήριο του μουσείου Μπενάκη. Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείο Ακροπόλεως το 2009, σχεδίασα για πρώτη φορά χρηστικά αντικείμενα. Το 2010 και το 2011 έλαβα μέρος σε δυο events και μια έκθεση με ισάριθμα γλυπτά και πρόσφατα ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το ίδρυμα Θεοχαράκη.


    Καπρίλη Μαρία: Ξεκίνησε τις σπουδές της στην σχολή σχεδιασμού και κατασκευής κοσμήματος ΜΟKUME στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Έτσι πραγματοποίησε ένα εφηβικό της όνειρο αφου τα πρώτα κοσμήματα τα έφτιαξε στα 15 της χρόνια. Το πάθος για το κόσμημα, την οδήγησε σε
    σπουδές γεμμολογίας και διαμαντολογίας Gem-A, Gemmological Association of Great Britain και στη συνέχεια επιμόρφωση στον οiκο Sotheby's London, in Antique Jewelry, με την Daniela Mascetti.

    Ασχολείται πολλά χρόνια με την εκτίμηση διαμαντιών και παλαιών κοσμημάτων και έχει εργαστεί για 15 χρόνια ως εκτιμήτρια στο Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο, ενώ παράλληλα σχεδιάζει κοσμήματα από πολύτιμα υλικά με ιδιαίτερη αγάπη στα διαμάντια.

    Με φανερή επιρροή από το Art Deco και ειδικα τα ethnic στοιχεία της περιόδου, οι τελευταίες της συλλογές αφορούν σύμβολα τύχης και προστασίας, φτιαγμένα με την αυστηρή φόρμα και την αισθητική των πολύτιμων κοσμημάτων της εποχής. Σύγχρονα φυλαχτά με bohemian chic διάθεση, άλλες φορές υπερμεγέθη κι άλλες προκλητικά minimal, χαρακτηρίζονται από τα χρώματα των πετρών και την λάμψη των μετάλλων.

    Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Δημιουργίες της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μύκονο. Σχεδίασε τα κοσμήματα για την έκθεση του Miro και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με την Fundacio Pilar Joan & Miro Malliorca, όπου και πωλούνται κοσμήματα της.

     

    Καραγεώργη Τίνα: Γεννήθηκα στην Αθήνα και αποφοίτησα με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στο Byam Shaw School of Art και στο St’ Martin’s School of Art, με καθηγητές τον Allan Reynolds και τη Stella Marsden. Στο Λονδίνο μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω καινούργιες μεθόδους και να μελετήσω παλιές τεχνικές και παραδοσιακά υλικά για τα οποία ενδιαφερόμουνα πάντα. Κοντά σε φτασμένους τεχνίτες, μπόρεσα να αναπτύξω τα έργα μου σε πρωτότυπες κατευθύνσεις. Προσπαθώντας να δώσω μορφή σε μνήμες από αρχαία και νεότερα αντικείμενα και εικόνες πειραματίζομαι συνέχεια με νέα υλικά, δημιουργώντας μία Τέχνη «φορέσημη». Τα ζωγραφικά έργα μου και τα κοσμήματα μου εξελίσσονται παράλληλα τροφοδοτώντας το ένα το άλλο με καινούργια έμπνευση.

    Τα κοσμήματα που δημιουργώ είναι κυριολεκτικά μοναδικά. Κάθε κομμάτι τους κόβεται, φορμάρεται, ζωγραφίζεται και τελειώνεται στα χέρια μου και αποτελεί ένα μοναδικό, υπογεγραμμένο έργο Τέχνης.

    Έχω κάνει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Λονδίνο,Νέα Υόρκη, Σεούλ και Βερολίνο και έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις διεθνώς. Αντιπροσώπευσα την Ελλάδα στην Διεθνή Μπιενάλε Γυναικών στην Κορέα το 2009, και στην 14η Διεθνη Τριενάλε του Λοτζ στην Πολωνία το 2013.Συμμετήχα στην Διεθνή Φουάρ Τέχνης της Κορέας 2014 και στη Διεθνή Φουάρ Τέχνης της Ζυρίχης 2014. Έργα μου ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές διεθνώς.

     

    Κάτσαρη Ραλλού: Η επαφή μου με το κόσμημα ξεκίνησε απο μικρο κοριτσάκι όταν άρχισα να ψάχνω γύρω μου υλικά που θα με βοηθήσουν να διοχετεύσω κάπου την ανάγκη μου για δημιουργία. Κλωστές, πλαστελίνες και σύρματα απο καλώδια ήταν οι πρώτοι μου συνοδηπόροι σε αυτό το ταξίδι.

    Η πρώτη σχολή που μου οργάνωσε λίγο τα χέρια και το ανήσυχο μυαλό μου ήταν η Βακαλό με κατεύθυνση τη γραφιστική.

    Μετά συνέχισα τις σπουδές μου στη σχολή μοντέρνου χειροποίητου κοσμήματος "Alchimia" στη Φλωρεντία Ιταλίας. Εκεί η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη και βαθιά χαραγμένη μέσα μου.Είχα δασκάλους εμπνευστές που η σκέψη τους με ακολουθεί ακόμα.

    Σε όλη αυτή τη πορεία έχω παρακολουθήσει διάφορα καλλιτεχνικά σεμινάρια όπως υποκριτικής, σκηνογραφίας, κεραμικής, art therapy.

    Παράλληλα δούλεψα στο βρεφονηπιακό σταθμό "Έλα να παιξουμε" με το ρόλο της εικαστικού .Εκεί δάσκαλοί μου υπήρξαν παιδιά ηλικίας 2 εως 6 ετών και μαζί συνεχίσαμε να μεγαλώνουμε και να μαθαίνουμε.

    Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις μοντέρνου χειροποίητου κοσμήματος σε διάφορες χώρες όπως Ιταλία, Αμερική, Κορέα, Ιαπωνία, Γερμανία, Πορτογαλία, Εσθονία, Λετονία, Ισπανία, Ισραήλ, Ολλανδία και Ελλάδα.

    Η αγάπη μου για την εξερεύνηση, την έκφραση, την αμεσότητα και το μοίρασμα συνεχίζει να με ακολουθεί μέχρι σήμερα.


     Κλειτσιώτης Απόστολος: Ο Απόστολος Κλειτσιώτης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Η έφεση και η αγάπη του για τη ζωγραφική τον οδήγησε στην τέχνη του κοσμήματος Σπούδασε σχέδιο και κατασκευή κοσμήματος στη σχολή MOKUME της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1994.

    Σειρές κοσμημάτων του πωλούνται σε καταστήματα της Ελλάδας από το 1994. Από το 1997 ζει κι εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη όπου ίδρυσε το τωρινό εργαστήριο και την επιχείρησή του. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος J.A.W. (jewellery art workers).
    Τα κοσμήματα που δουλεύει είναι σε χρυσό 750° και ασήμι 925° κυρίως με πολύτιμους λίθους. Στην δουλειά του δανείζεται μοτίβα και φόρμες που βλέπουμε στην φύση, στην αρχαιότητα του ελληνικού κόσμου και στο Βυζάντιο. Όλες οι επιρροές αποδίδονται ακολουθώντας σύγχρονη οπτική με πρωτοποριακή διάθεση.

    Η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή του κοσμήματος είναι να διακρίνεται το ίχνος από το χέρι του δημιουργού του και να αναδεικνύεται ο σεβασμός στην φυσιογνωμία των υλικών που το αποτελούν.

    Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί και το οξειδωμένο ασήμι σε συνδυασμό με χρυσό εφαρμόζοντας ειδική τεχνοτροπία που αναδεικνύει με ιδιαίτερο τρόπο τις ιδιότητες του υλικού και έχει καθιερωθεί ως αναγνωρίσιμο ύφος της δουλειάς του.

    Συμμετέχει ανελλιπώς σε εμπορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις και φροντίζει να έχει διαφημιστική παρουσία.

    Τα κοσμήματά του πωλούνται σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε χώρες του εξωτερικού, όπως Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο, Η.Π.Α., Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελβετία κ.α.

     

     Κοντίδη Βάλλυ: Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964 Πήρα τα πρώτα μου μαθήματα κοσμήματος από την γλύπτρια Ζανίν Μπάετ ,τον Κοσμηματοποιό Νίκο Ναυπλιώτη και σχεδίου από τον ζωγράφο Βρασίδα Βλαχόπουλο. Στο Λονδίνο σπούδασα στο πρωτοποριακό Middlesex University λαμβάνοντας BA Degree in Jewellery Design με διάκριση. Συνέχισα με σπουδές γλυπτογραφίας στην Αθήνα δίπλα στον μάστορα Λαμπρινίδη και αργότερα στην Ουάσινγτον στις ΗΠΑ , στο Montgomery College of Arts όπου ειδικεύτηκα στις τεχνικές σμάλτου, Silversmithing , Kumboo και Spectacle Design .

    Η δουλειά μου πιστεύω πως αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα μου ,τις εναλλαγές στην ζωή μου και τις σκέψεις μου. Είναι πολυδιάστατη , απρόβλεπτη , άλλες φορές πληθωρική και άλλες πιο ήσυχη. Χαίρομαι την μοναχικότητα που έχει το επάγγελμα μου και νιώθω ένα μοίρασμα, μια συνενοχή με αυτούς πού αγαπούν και φορούν τα κοσμήματα μου. Δεν δουλεύω πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα παρά μόνο εάν αυτό απαιτείται από κάποια ομαδική έκθεση και δεν γνωρίζω από πού και από τι εμπνέομαι. Η πολλές μοναχικές ώρες δουλειάς στον πάγκο μου δίνουν συνεχώς καινούργιες ιδέες. Η συνεργασία μου με τα Art Shops Μουσείων και άλλων οργανισμών με βοήθησε να ανακαλύψω την μεγάλη σχέση των σχεδίων μου με τον Ελληνικό πολιτισμό γεγονός που μου άνοιξε ένα νέο σχεδιαστικό προορισμό. Το εργαστήριο μου και η Τέχνη είναι οι χώροι μέσα στούς οποίους αισθάνομαι ασφαλής, ελεύθερη, ήρεμη και δημιουργική.

    Τα κοσμήματα μου πωλούνται σε καταστήματα και Γκαλερί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , σε Art Shops και στα Πωλητήρια των Μουσείων Κυκλαδικής Τέχνης , Μπενάκη , Μεγάρου Μουσικής , Μουσείου Γκαζιού και Μουσείου Μακεδονικής Τέχνης.

     

    Κοντογιωργάκη Μαρία: Μορφές, σχήματα, εικόνες ζωντανεύουν από σωρούς σκουριασμένων σίδερων, ξύλων φαγωμένων από την αλμύρα, παιχνίδια της φαντασίας….. προσπαθώ να τα στριμώξω στο δικό μου μικρόκοσμο.

    Χρώματα, μυρωδιές, εικόνες ενός τόπου που έχει τα πάντα, εκεί που γεννήθηκα στην Σητεία της Κρήτης με κρατούν γερά στην γη. Κάπως έτσι ξεκινάει το πάθος μου για τα παλιά αντικείμενα, αφήνω το αποτύπωμα μου πάνω τους δουλεύοντας αμέτρητες ώρες με το ξύλο προσπαθώντας να σταματήσω για λίγο τη φυσική φθορά του χρόνου.

    Σπουδάζω διακόσμηση εσωτερικών χώρων συνδυάζοντας αρχιτεκτονικές φόρμες με σκέψεις και εμπειρίες μου. Το κόσμημα μπαίνει εντελώς ξαφνικά στην ζωή μου.

    Παρακολουθώ για σειρά ετών μαθήματα και παίρνω γνώση από ολοκληρωμένες προσωπικότητες στο χώρο. Σχεδιάζω και δημιουργώ κοσμήματα και μικρογλυπτά με βασικό χαρακτηριστικό τους , την κίνηση ,την αρμονία, την απλότητα και την δύναμη συνθέτοντας λιτές αέρινες φόρμες. Πηγή έμπνευσης μου η ίδια η ζωή έτσι όπως εξελίσσεται. Αφήνομαι να με οδηγεί, εγώ απλά συνεχίζω να φαντάζομαι, άλλωστε αυτό είναι το ταξίδι της δημιουργίας….. μια περιπέτεια του μυαλού.

     

     Καραμπατζάκη Βούλα: Η Βούλα Καραμπατζάκη γεννήθηκε στην Κρήτη, τόπο με παράδοση που επηρέασε καθοριστικά το καλλιτεχνικό έργο της. Η μαγεία της κεντητικής και της υφαντικής τέχνης, την οποία βιώνει στα παιδικά της χρόνια υφαίνοντας στον αργαλειό της γιαγιάς της, την ακολουθεί και στην μετέπειτα επαγγελματική της ζωή. Μετουσιώνει τα έντονα σχέδια και χρώματα των υφαντών και των κιλιμιών στα κοσμήματα της που υφολογικά παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικές, βυζαντινές, μετα-βυζαντινές και σύγχρονες ελληνικές αναφορές.

    Με σπουδές στην αργυροχρυσοχοϊα, συντήρηση έργων τέχνης, ζωγραφική και υφαντική δραστηριοποιείται σε διάφορες μορφές τέχνης όπως το εικαστικό κόσμημα, την υφαντική και τη ζωγραφική.

    Η Βούλα απο την αρχή της καριέρας της συνεργάστηκε με το οίκο “KESSARIS”, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του ανέθεσε σε αυτήν να δημιουργήσει κοσμήματα από "μη πολύτιμα υλικά". Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται καταξιωμένοι διεθνείς δημιουργοί, όπως ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας ROMEO GIGLI.

    Επιπλέον συμμετείχε σε πολλές εικαστικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    ‘Έχει δημιουργήσει κοσμήματα για θεατρικές παραστάσεις. Έχει τιμηθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό κοσμήματος. Έργα της βρίσκονται σε θεσμικές και ιδιωτικές συλλογές.

    Ζει και εργάζεται στην Αθήνα

     

    Κωστούλη Φωτεινή: Από παιδί μου άρεσαν τα περίεργα, τα παράξενα και τα μοναδικά, καθώς συνήθως αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γύρω μου με τα " μάτια" της ψυχής μου.

    Όλα ξεκίνησαν 15 χρόνια πριν. Ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο μου πρόσφερε ένα δώρο που έμελλε να είναι ιδιαίτερα πολύτιμο και καθοριστικό της μετέπειτα καλλιτεχνικής μου πορείας. Είχε αφουγκραστεί πρώτη τη κλίση μου στη δημιουργία και στη χειροποίητης τέχνη καθώς υπήρξε και η ίδια καλλιτέχνης . Μαθήτευσα κοντά της και εκείνη μοιράστηκε μαζί μου τεχνικές και εμπειρίες, πολύτιμη παρακαταθήκη γνώσεων για μένα.

    Ξεκινώντας το ταξίδι της δημιουργίας πειραματίστηκα με διάφορα υλικά όπως μέταλλο, πέτρες, ασήμι, ανακυκλώσιμα υλικά, δέρματα. Τα πρώτα βήματα τα έκανα δημιουργώντας κοσμήματα για ίδια χρήση. Κομμάτια που με έκαναν να αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς μεταμόρφωνα μια ιδέα ή ένα συναίσθημα σε ένα αντικείμενο τέχνης. Θυμάμαι με πολύ αγάπη το πρώτο μου κόσμημα, την τριπλή συρμάτινη καρδιά, ένα δώρο άσκηση από μένα για μένα. Ένα σημαντικό και συμπαντικό δώρο που μου άλλαξε πραγματικά τη ζωή.

    Η έμπνευση μου κάθε φορά και διαφορετική, από οτιδήποτε με προκαλεί, με αγγίζει, με συγκινεί. Έτσι κάθε δημιούργημα μου είναι μοναδικό, όπως κάθε άνθρωπος έχει τη μοναδικότητα του.

    Μέσα στη πορεία αυτών των ετών, έχω συμμετάσχει είτε ατομικά η μέσα από κολεκτίβες καλλιτεχνών σε διάφορες εκθέσεις. Έργα μου έχουν εκτεθεί στο green festival , στο The art foundation (taf Athens), στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, καθώς επίσης και σε catwalk στο Athens exclusive designers week.

    Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω ως υπεύθυνη επικοινωνίας στην διαδικτυακή πλατφόρμα "Living-Postcards", με σκοπό της την προβολή ελληνικών προϊόντων διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα.

    Σήμερα τα έργα μου αντιπροσωπεύονται από το brand "Aelia Fotini Kostouli ".

     

    Μακρή Ιλεάνα: Η Ιλεάνα Μακρή ξεκίνησε την συλλογή υπογραφή κοσμημάτων της, το 1996. Η μοναδική αυτή συλλογή έχει σχεδιαστεί με 18κ χρυσό, διαμάντια, ρουμπίνια, καθώς και διάφορα χρώματα από ζαφείρια και άλλους πολύτιμους λίθους. Ηταν αυτή η συλλογή που τελικά προώθησε την καριέρα της ως σχεδιάστρια κοσμημάτων αφού την συλλογή αγόρασε αμέσως το Barneys New york.

    Εκτός από τα ταξίδια της, Η Ιλεάνα εμπνέεται από πολυπολιτισμικά σύμβολα και τη σημασία τους. Τα κοσμήματά της διαθέτουν μια σειρά από μυστικιστικά και εικαστικά σύμβολα. "Τα Σύμβολα έχουν μια ευρεία , παγκόσμια απήχηση που διασχίζει τους πολιτισμούς » , λέει η σχεδιάστρια , η οποία εμπνέεται από διάφορες θρησκείες και άλλες πεποιθήσεις συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής μυθολογίας.

    Οι συλλογές της, έχουν μια ακαταμάχητη θηλυκή έφεση, θεωρημένο από την υπογραφή της εκλεπτυσμένης αισθητικής της Ιλεάνας και τη χρήση των τεχνιτών της παλιάς σχολής, καθώς και την εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια και την απεριόριστη δημιουργικότητα. Η υποκείμενη « ροκ σικ "προσέγγιση για στον σχεδιασμό της κάνει τα κοσμήματά της χωρίς συμβιβασμούς και ταυτόχρονα διαχρονικά. Με τα δικά της λόγια η Ιλεάνα Μακρή δημιουργεί "Κοσμήματα για καμία ειδική Περίσταση."

    Στο νέο εγχείρημα της στη λιανική , η σχεδιάστρια επικεντρώνεται σε κοσμήματα και αξεσουάρ και εγκαινιάζει το νέο της κατάστημα, ILEANA MAKRI, προβάλλοντας όχι μόνο τις δικές της δημιουργίες, αλλά και κοσμήματα από ταλαντούχους σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

     

    Μέλανι Γεωργακοπούλου: Η Μελανἱ Γεωργακοποὐλου εἰναι σχεδιἀστρια κοσμημἀτων Ελληνογαλλικἠς καταγωγἠς που ζεἰ και εδρεὐει στο Λονδἰνο. Μἐσα απὀ τα μοντἐρνα και εικονικἀ σχἐδια που χαρακτηρἰζουν τη δουλειἀ της προκαλεἰ τις υπἀρχουσες προκαταλἠψεις που περιστοιχἰζουν τα μαργαριτἀρια.

    Μετά την απόκτηση τεχνικὠν δεξιοτἠτων στη Σχολἠ Mokume στην Αθήνα, σποὐδασε Γλυπτική στο Edinburgh College of Art και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στο κὀσμημα στο Royal College of Art του Λονδίνου το 2007.

    Το 2010 αποφἀσισε να λανσἀρει την ομώνυμη εταιρἰα κοσμημἀτων της, Melanie Georgacopoulos, η οποία αποτελεἰ μια συνεχή εξερεύνηση στην οργανική φύση των μαργαριταριών και στη θἐση που κατἐχουν στις καρδιἐς των γυναικὠν του σἠμερα.

    Το 2013 ξεκίνησε τη σειρἀ “M/G for Tasaki”, μια συλλογή που παράγεται σε αποκλειστική συνεργασία με την Ιαπωνική εταιρεία κοσμημάτων Tasaki, που φημίζεται για την ποιότητα και κατασκευαστiκἠ υπεροχἠ των προιὀντων της.


    Μηλίτση Μαρία: Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη (1971) και από το 2003 εδρεύω στο Λονδίνο.

    Μετά την αποφοίτηση μου από τη σχολή Mokume (1992-95), ασχολήθηκα με το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος στην γεννέτηρα μου, πριν συνεχίσω τις σπουδές μου στο Λονδίνο.

    Μετά από την απόκτηση πτυχίου BA(Hons) από το Middlesex University το 2006 και MA (JSM&J) από το Royal College of Art το 2008, καθιέρωσα τη δική μου πρακτική, πραγματευόμενη το αντικείμενο & κόσμημα.

    Παράλληλα από το 2012 διδάσκω στο τμήμα κοσμήματος του Central Saint Martins College of Art & Design


     Μπέζα Σαρίνα: Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1966.
    Το 1986 μαθήτευσα δίπλα στην γλύπτρια Μπαέτ Ζανίν όπου και ετοίμασα το portfolio μου για τις μετέπειτα σπουδές. Από το 1987 έως το 1991 σπούδασα καλές τέχνες με εξειδίκευση στο κόσμημα στο Ισραήλ: NERI BLOOMFILD OF ARTS AND DESIGNS. Το 1991 συμμετείχα σε ομαδική έκθεση στο Tel-Aviv με θέμα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ”. Αργότερα το 1992 ανοίγω δικό μου εργαστήριο στην Αθήνα και έκτοτε ασχολούμαι με τον σχεδιασμό των κοσμημάτων “SARINA” με πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 1998 ξεκίνησα εξαγωγές στην Αμερική, το Βέλγιο, την Γερμανία και την Αυστραλία. Το 2003 συμμετείχα σε ομαδική έκθεση στην “GALLERY MARNERI” με θέμα “ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ”. Το 2005 συμμετείχα στην “INORGENTA” στο Μόναχο. Από το 2006 αποτελώ μέλος ομάδας καλλιτεχνικού κοσμήματος JAW (Jeweler Art Workers).Το 2007 ομαδική έκθεση της JAW στην “GALLERY MARNERI” με θέμα “WATER”.Το 2008 ομαδική έκθεση της JAW με θέμα “WATER” στα Λουτρά Παράδεισος της Θεσσαλονίκης. Το 2009 ομαδική έκθεση στην Θεσσαλονίκη με αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Το Νοέμβριο 2011 “GALLERY ΝΥΜΦΕΣ” συμμετοχή σε έκθεση. Το Νοέμβριο 2011 "DRAMA AND THE JEWELLER" στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Το Σεπτέμβριο 2013 συμμετείχα στην απονομή κοσμημάτων για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Τον Ιανουάριο 2014 βραβεύτηκα από την Ολυμπιακή επιτροπή Ολυμπιακών αγώνων. Τον Μάιο 2014 συμμετείχα σε ομαδική συμμέτοχη στην έκθεση “SYMBOLS” της JAW στην Τεχνόπολη στο Γκάζι . Τον Οκτώβριο 2014 “GALLERY ΝΥΜΦΕΣ” συμμετοχή σε έκθεση. Τον Νοέμβριο 2014 “ACTUS” συμμετοχή σε ομαδική έκθεση.

     

    Μπουκογιάννη Ντόλυ: Η Ντόλυ Μπουκογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σχεδιασμό κοσμημάτων (BA Hons) στη Μεγάλη Βρετανία, Γεμμολογία στις ΗΠΑ (GIA) και τεχνικές αργυροχρυσοχοΐας στη Φλωρεντία προτού επιστρέψει στην Αθήνα όπου εργάζεται από τότε. Έχει κερδίσει το De Beer Diamonds International Award για τη χρήση κινούμενων διαμαντιών.

    Η φύση, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, καθώς και παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία από διάφορες ιστορικές περιόδους, εμπλουτισμένα με τις εικόνες και τις γνώσεις που αποκόμισε από τα ταξίδια της στον κόσμο ανέκαθεν καθόριζαν τις δημιουργίες της.

    Ο σκοπός της καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της είναι να δημιουργεί εξατομικευμένα, διαχρονικά και χειροποίητα κοσμήματα, φτιαγμένα με ανατρεπτικούς και απρόσμενους συνδυασμούς από προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, αναιρώντας τους περιορισμούς της αξίας.

    Δημιουργίες της πωλούνται στο Μουσείο Μπενάκη, στο internet και σε καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

     

    Παττίχη Λιάνα: Η Λιάνα Παττίχη γεννήθηκε στη Κύπρο και ζεί στο Λονδίνο από το 1980. Αφού αρχικά εκπαιδεύτηκε σαν Σχεδιάστρια Εσωτερικών Χώρων, παρακολούθησε Σχεδιασμό Κοσμήματος στο Πανεπιστήμιο του Middlesex, από το οποίο απεφοίτησε με First Class Honours τον Ιούνιο του 2007. Από τότε εργάζεται στο Βόρειο Λονδίνο όπου διατηρεί το δικό της εργαστήριο.

    Ξεπερνώντας τα όρια του τι μπορεί να επιτευχθεί με το σμάλτο σαν υλικό, η Λιάνα έχει αναπτύξει μία προσωπική καινοτόμο τεχνική εφαρμογής του σμάλτου σε κινούμενη βάση όπως η αλυσίδα. H δουλειά της περιλαμβάνει κυρίως καρφίτσες και περιδέραια φτιαγμένα από ασημένιες ή χρυσές αλυσίδες, ή από αλυσίδες στερεωμένες σε πλέγμα χαλκού, που στη συνέχεια επικαλύπτονται με σμάλτο. Με την τεχνική αυτή οι δημιουργίες της δεν μπορούν να προσχεδιαστούν, κάτι που δίνει στη δουλειά της ένα χαρακτήρα μοναδικό.

     

    Pelamidis Michael: Ο Μιχάλης Πελαμίδης είναι ένα ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα, που διαρκώς αναζητά νέες προκλήσεις. Aπό τα χρόνια των σπουδών του στο Παρίσι, δεν του αρκούσε η μαθητεία του στη Σχολή Chambre Syndicale de la Haute Joaillerie de Paris. Σαν μια άλλη Ιθάκη, όπου κανείς επιστρέφει μόνο όταν έχει χορτάσει από ταξίδια και εμπειρίες, ο Μιχάλης άφησε το Παρίσι με αντάλλαγμα όλο τον κόσμο. Ταξίδεψε πολύ και ήρθε σε επαφή με πολλές και διαφορετικές κουλτούρες, που του προσέφεραν ποικίλα ερεθίσματα. Αν και γεννημένος στο Παρίσι, ο Μιχάλης ζει την ουσία της ελληνικής του καταγωγής: πάντα ανήσυχος, πάντα έτοιμος να ξεκινήσει καινούρια «ταξίδια», πάντα ανοιχτός στις νέες προκλήσεις.

    Στις μέρες μας είναι διάχυτη η αντίληψη ότι οι καλλιτέχνες οφείλουν να βρίσκονται στην αιχμή της πρωτοπορίας, να υιοθετούν ό,τι πιο εξεζητημένο, ιδιαιτέρως στις εφαρμοσμένες τέχνες, καταλήγοντας σε τετριμμένες αναζητήσεις. Ο Μιχάλης Πελαμίδης δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία: οι φόρμες του παρελθόντος είναι πρόκληση για το παρόν και το μέλλον. Το μυαλό του και η ψυχή του είναι η χοάνη όπου οι γνώσεις, οι εμπειρίες και το ταλέντο μετουσιώνονται προκειμένου να γεννηθεί κάτι εντελώς νέο, εντελώς μοναδικό, που δεν αγωνιά να πάρει το χρίσμα της πρωτοπορίας, αλλά γνωρίζει από πριν ότι προορίζεται να αποκτήσει την εγκυρότητα του κλασικού. Χρησιμοποιεί υλικά και τεχνικές δοκιμασμένα στους αιώνες. Οι καμπύλες, ρέουσες γραμμές του προορίζονται να αναδείξουν τον τελικό τους στόχο: το γυναικείο κορμί.

    Αν και νέος στην ηλικία, ο Μιχάλης Πελαμίδης αποτελεί μια από τις πιο ώριμες και ουσιαστικές παρουσίες στο χώρο των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων. Χαμηλόφωνος και συστηματικός, αποδεικνύει ότι η τέχνη είναι ένα από τα ανθεκτικότερα λουλούδια: ανθεί στους πιο δύσκολους καιρούς.

     

     Πετζετάκη Μαρία: Η Μαρία Πετzετάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φιλολογία στο Cambridge και στο Deree College.

    Για πολλά χρόνια δούλεψε στο χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας.

    Το 2009 γράφτηκε στη σχολή Εzart, όπου ήταν και η πρώτη της επαφή με το κόσμημα. Από τότε αφιερώθηκε σ’ αυτό. Τα κοσμήματα της έχουν
    το δικό τους προσωπικό ύφος που εκφράζεται με σχέδια επηρεασμένα από διάφορους πολιτισμούς, την ιστορία και τη φύση.

    Δουλεύει ασήμι, χρυσό και άλλα μέταλλα.
    Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

     

    Παπαθανασοπούλου Δάφνη (Πετρίδη Μαριάννα): Γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα . Η Δάφνη Παπαθανασοπουλου τελείωσε τις σπουδές της στην Κοινωνολογια στο Παντειο Πανεπιστήμιο.

    Μεγαλώνοντας μέσα στο εργαστήριο της μητέρας της απο μικρη είχε όλες τις εικόνες της κατασκευής κοσμήματος .

    Ακολουθώντας την αγάπη της για τα κοσμηματα, άρχισε να παρακολουθει σεμινάρια και στην Ελλάδα αλλα και στο St. Martins στο Λονδίνο.

    Ξεκίνησε να παράγει αλλα και να πουλάει τα κοσμηματα της το 2007. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Gallery Genesis, καθώς και στο Φουγαρο Ναυπλοιο.

    Τα κοσμηματα της πωλούνται στο κατάστημα που έχει με τη μητέρα της (M.Petridi) στην Αθήνα καθώς Φουγαρο Ναυπλοιο, Aman Zoe Πορτο Χελι, Σαντορίνη, στο ιντερνιτικο Koolfly, στην Κύπρο, και στην Ελβετία σε Popup Store.

    Η αδυναμία της ειναι στις χειροποιητες ειδικές κατασκευες που συνεργάζεται με τους πελάτες της.
     

    Προκοπίου Μαριλού: Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο John Moores University στο Liverpool και έκανα μεταπτυχιακό στην παραγωγή εκδόσεων στο London College of Communication. Εργάστηκα για κάμποσα χρόνια ως Project Art Editor στον βρετανικό εκδοτικό οίκο Dorling Kindersley.

    Από μικρή ηλικία ασχολούμαι με το κόσμημα. Ατεχνα πράγματα στην αρχή από ευτελή υλικά, χαρτί, σύρμα, χάντρες. Ακολουθούν σεμινάρια, σπουδές στο Central Saint Μartin’s College of Art στο Λονδίνο και μαθητεία δίπλα σε αξιόλογους δημιουργούς.

    Aπό την πρώτη στιγμή δύο ήταν οι πόλοι έλξης που με καθόρισαν: το χρώμα και το υλικό. Και φυσικά η αμεσότητα του καλλιτεχνήματος, η στενή σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε καλλιτέχνη και χρήστη. Σχέση προσωπική και σωματική.

    Το κόσμημα να στολίζει το σώμα και να ευφραίνει οπτικά και απτικά την ψυχή. Και φυσικά η φύση σαν πηγή έμπνευσης. Η φύση που προκαλεί και προσκαλεί. Και διδάσκει. Η ορατή και η αθέατη ποιητικότητά της. Ο συμβολισμός και οι μεταμορφώσεις της.

    Οι πεταλούδες, το πιο όμορφο πλάσμα της, με την απόλυτη συμμετρία των σχημάτων και τη χρωματική τους πανδαισία, αυτές είναι που με εμπνέουν αυτήν την εποχή, αυτές έκανα σήμα κατατεθέν μου. Τις δουλεύω τρισδιάστατες, σε μπρούντζο και ασήμι, με ημιπολύτιμους λίθους και γράνες, παντρεύω τα υλικά, πειραματίζομαι ασταμάτητα με επιμονή στη λεπτομέρεια, καταπιάνομαι ξανά και ξανά με το υλικό που αντιστέκεται, με τα χρώματα που ξεγελούν, με την κινητικότητά τους που πρέπει να αποδώσω και μου ξεφεύγει.

    Όλα τα κοσμήματά μου, συχνά επιτοίχια ή και επιτραπέζια, είναι μοναδικά, δεν επαναλαμβάνονται, το σχέδιο και η εκτελεσή τους γίνεται μόνο από μένα, γιατί επιδιώκω μέσω της αυθεντικότητάς τους να επικοινωνήσω με το χρήστη, να νιώσει η γυναίκα που θα τα πάρει στο χέρι της και θα τα φορέσει την ίδια χαρά που αισθάνομαι εγώ φτιάχνοντάς τα.
     

     

    Σαββόπουλος Θεόδωρος: Γεννημένος στην Καβάλα, ο Θεόδωρος από μικρός ακόμα θαύμαζε την ομορφία στα μικροσκοπικά αντικείμενα και ζωντανούς οργανισμούς. Το πάθος του για τα κοσμήματα είναι η προέκταση αυτής της έλξης του στον κόσμο των μικρών διαστάσεων και στης ομορφιάς με μικροσκοπικές αναλογίες. Η ομορφιά όπως αυτή παρατηρείται στους μηχανιςμούς της φύσης αποτελεί έμπνευση για τον Θεόδωρο και οι πολύτιμες πέτρες πάντα πρωταγωνιστούν στις δημιουργίες του.

     

    Σαμόλη Μαίρη: Η Μαίρη Σαμόλη ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον κινηματογράφο αρχικά σαν Διευθύντρια Παραγωγής και στη συνέχεια σαν Παραγωγός ιδρύοντας την TRAFFIC Α.Ε. στην οποία υπήρξε Διευθύνουσα Σύμβουλος. Έχει υπογράψει πολλές παραγωγές για τον κινηματογράφο την τηλεόραση, τη διαφήμιση όπως επίσης και πολλά μουσικά video clips. Τιμητικές μεταξύ άλλων ήταν οι συνεργασίες της με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Διονύση Σαββόπουλο κλπ

    Ανέπτυξε κοινωνική δραστηριότητα ασχολούμενη με τα κοινά. Διετέλεσε επί δύο συνεχείς τετραετίες Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Φιλοθέης στον οποίο υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού , Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής, υπεύθυνη του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών Γεώργιος Καρύδης, και Πρόεδρος του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.

    Η περιπλάνηση της Μαίρης Σαμόλη στην τέχνη ξεκίνησε το 2000, όταν πειραματίστηκε με την ιδέα της ανακύκλωσης. Αξιοποιώντας ευτελή, πολύτιμα, ημιπολύτιμα, αλλά πάντοτε σημαίνοντα υλικά, δημιούργησε στεφάνια με «ξεχασμένα» αντικείμενα που προορίζονταν για άλλο σκοπό. Αθηναΐς, Νοέμβριος 2003 «Εκεί που η ύλη γίνεται πνεύμα».

    Συνέχισε αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική παράδοση, τις Διονυσιακές εορτές, τη δόξα των τραγωδών, αλλά και των Ολυμπιονικών και δημιούργησε στεφάνια της νίκης της δόξας και της τιμής. Μίνως Παλλάς, Ιούλιος 2004 «Στεφάνια Σύμβολα».

    Το επόμενο ταξίδι πέρασε μέσα από το νερό, στοιχείο που έδωσε τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αντικρύσει για πρώτη φορά το είδωλό του. Η θάλασσα έγινε η χρωματική της παλέτα. Διάλεξε για μουσαμά το γυαλί δανείστηκε βότσαλα κοχύλια, ξύλα και σίδερα από διαλυμένα καΐκια, και σμίλεψε με αυτά καθρέφτες. Αθηναΐς, Μάιος 2006, «Αποθαλάσσια Αισθήματα».

    Το 2010 αποτολμώντας ένα ακόμα βήμα, συμμάχησε με δύο από τα πολυτιμότερα στοιχεία της φύσης: τον χρυσό και τον ορείχαλκο. Μόνο που αυτή τη φορά αποφάσισε να πλάσει μόνη της τα πρωτόλεια, δημιουργώντας κοσμήματα και γλυπτά. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθηναΐδας, Δεκέμβριος 2006, «SHINE».

    To 2011 με τίτλο «Μικρές Μαγιάτικες περιπλανήσεις» επανήλθε στο αγαπημένο της θέμα, τα στεφάνια χρησιμοποιώντας για μία ακόμα φορά υλικά ή αντικείμενα που δημιουργήθηκαν και προορίζονται για άλλο σκοπό, ενορχηστρωμένα και συνθεμένα με μαργαριτάρια, θαλασσινά γυαλιά, φελλούς, παλιά κοσμήματα φύλλα χρυσού κλπ, δημιουργώντας έτσι έργα που ενεργοποιούν συνειρμούς, σαν μνήμες του κοντινού ή και μακρινότερου παρελθόντος. Titanioum - Yiayianos Art Gallery, Μάιος 2011.

    To 2012 τα κοσμήματα ασημένια αυτή τη φορά ήταν το κύριο θέμα της δουλειάς της και η προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα της Ελλάδας την οδήγησε στον «Επαναπροσδιορισμό» που ήταν και ο τίτλος της έκθεσής της στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης» τον Μάρτιο στην Φιλοθέη.

    Τον Μάρτιο του 2013 δημιούργησε κοσμήματα με αφορμή μία πρόσκληση πού «ήρθε» από την Unicef στην Sofia στην Βουλγαρία. “Where Art Meets the Soul” ήταν ο τίτλος αυτής της έκθεσης και έγινε στον Αρχαιολογικό χώρο Αrena Di Serdica (ερείπια της μεγαλύτερης μετά το Κολοσσαίο Αρένας)

    Εμπνεύστηκε, διοργανώνει και συμμετέχει για δεύτερη χρονιά την έκθεση A JEWEL MADE IN GREECE.

     

    Σαπουνά Πωλίνα: Η Πολίνα Σαπουνά Έλλις (δρ. της κλασσικής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης) παράλληλα με την επιστημονική της καριέρα συμμετείχε για πολλά χρόνια σε ανασκαφές στην Κρήτη, στην Εύβοια κ.α. των γνωστών αρχαιολόγων Έφη κ Γιάννη Σακελλαράκη. Παράλληλα με την αρχαιολογία σπούδασε Ιστορία της Τέχνης.

    Η ζωή της ανάμεσα σε θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας, όσο και η ανάγκη της για δημιουργία, την οδήγησαν στην ζωγραφική και τελικά στο μεγάλο της πάθος: το κόσμημα.

    «Προσεγγίζω το κόσμημα ως γλυπτό αλλά πολλές φορές με καθαρά αρχιτεκτονική ματιά. Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ, βασική αρχή στα έργα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, παίζει θεμελιώδη ρόλο στη δουλειά μου. Πιστεύω στην δύναμη της γεωμετρίας. Η λιτότητα των καθαρών γεωμετρικών γραμμών με εμπνέει και καθοδηγεί σημαντικά τις δημιουργίες μου.»

    Η αυστηρή δωρική γραμμή έχει εμπνεύσει τις συλλογές ANTITHESIS, DORIAN MEANDER, MYCENAEAN.

    Το ελληνικό τοπίο επίσης και ιδιαίτερα η δύναμη της θάλασσας έχουν επηρρεάσει πολύ την δημιουργό, βλ. συλλογή KYΜΑ, ICHTHYS, TRIAINA

    Η πρωτοποριακή σειρά όμως των κοσμημάτων «convertible», που μπορούν να φορεθούν δηλαδή με διαφορετικούς τρόπους, απορρέει από την ανάγκη της να δείξει ότι ο συνδιασμός δύο διαφορετικών μερών μπορεί να οδηγήσει σε ένα απόλυτα αρμονικό αποτέλεσμα. Αυτή η σειρά αντικατροπτίζει βασικά τις ανθρώπινες σχέσεις, βλ. συλλογές EROS, CONECTION, HARMONY”.



     Σεργάκης Γιάννης- "Yannis Sergakis Adornments": Ο Γιάννης Σεργάκης, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεμολογία και το Σχέδιο στο Geological Institute of America, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει κοσμήματα το 2004. Μετά από 30 συλλογές και μία σειρά συνεργασιών με γνωστούς οίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη του υπογεγραμμένη συλλογή, COMMITMENT.

    Η συλλογή κοσμημάτων COMMITMENT της εταιρείας Yannis Sergakis Adornments αντλεί την έμπνευσή της από τους διαφορετικούς τρόπους ‘δεσίματος’ και αποτυπώνεται μέσα από τρεις σειρές με χρυσό και διαμάντια - CHARNIERES, CROCHETS και LIENS. Κάθε σειρά, μια διαφορετική δέσμευση, ένα διαφορετικός τρόπος δεσίματος. Τρία δεσίματα, με ίδιες διαθέσεις – ενήλικη κομψότητα, σοφιστικέ επιθυμία, άγρια ρομαντικό πόθο. Κοσμήματα που αποπνέουν μία διακριτική, κλασσική ελληνική κομψότητα χωρίς να ορίζονται απαραίτητα από αυτή.

    Η συλλογή ξεκινάει με τη σειρά CHARNIERES. Ένας κομψός γάντζος, ένα παραδοσιακό δέσιμο μετάλλου και πολύτιμων λίθων που έχει χρησιμοποιηθεί από Έλληνες κοσμηματοποιούς του παρελθόντος. Τα σχήματα έχουν γεωμετρική αίσθηση. Οι φόρμες τους αρχαϊκή γραμμή.

    CROCHETS. Η κομψότητα της πρώτης σειράς παραμένει εμφανής, συνδυάζεται όμως με μια πιο επιθετική, σχεδόν ερωτική διάθεση. Το άγκιστρο αποκτά αιχμηρή, γωνιώδη, σχεδόν νευρική αλλά πάντα κομψή μορφή.

    LIENS. Τα άγκιστρα αποκτούν μία πιο ντελικάτη, σχεδόν μποέμ μορφή. Εξαιρετική συμμετρία, καθαρές δομές, κομψά σχήματα που αποπνέουν μια διάθεση ενήλικης επιθυμίας και σοφιστικέ γοητείας.

     

    Σούμπλη Χριστίνα: Η Χριστίνα είναι μια καλλιτέχνης κοσμημάτων με έδρα την Αθήνα, με μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε στο Central Saint Martin 's College of Art & Design και έχει εκθέσει έργα της σε ορισμένα από τα κορυφαία καταστήματα και γκαλερί σε όλο τον κόσμο, όπως η Electrum Gallery του Λονδίνου,το Harvey Nichols στο Λονδίνο, το Bergdorf Goodman Νέα Υόρκη κ.α. Τα έργα της Χριστίνας έχουν κερδίσει καλλιτεχνική αναγνώριση και εμπορική αποδοχή μέσω βραβείων, συμμετοχής σε σημαντικές εκθέσεις και παρουσιάσεις, καθώς και εκτενούς κάλυψης από τα ΜΜΕ.

    Η δημιουργικότητα φτάνει στο αποκορύφωμά της σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, όλων βασισμένων στον λεπτό συνδυασμό του χρυσού 22 καρατίων και των πολύτιμων λίθων, ενώ κάθε δημιουργία είναι χειροποίητη. Η εννοιολογική λογική που κρύβεται πίσω από κάθε δημιουργία είναι η κυρίαρχη σχέση της ανθρώπινης μορφής και των κοσμημάτων ως μέρος της. Ο ήχος, η οσμή και η γοητεία σαγηνεύουν όλες τις αισθήσεις μονομιάς. Ο στόχος είναι να εισαγάγει τα χρυσά σχήματα και τις μορφές ως μια φυσική συνέχεια του ανθρώπινου σώματος, προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά του.

     

    Φανουράκη Λίνα: Η Λίνα Διαμαντοπούλου – Φανουράκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στο Λονδίνο.

    Το 1972 λειτούργησε το πρώτο της εργαστήριο χρυσοχοιας, το 1980 γνώρισε τον Λεωνίδα Φανουράκη και σύντομα αποφάσισαν την ένωση των δραστηριοτήτων και της ζωής τους. Απέκτησαν μια κόρη.

    Εκτοτε σχεδιάζει κατ’ αποκλειστικότητα όλα τα κοσμηματα του οίκου Φανουράκη και διευθύνει το εργαστήριο της εταιρείας.

    Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.

    Οι δημιουργίες της διακρίνονται για την κλασσική τους κομψότητα χωρίς να υπολοίπονται σε καλογουστη πρωτοτυπία και τεχνική αρτιότητα.

    Οι συλλογές της διαθέτουν γούστο και απλότητα, συνδιάζοντας τον αυθορμητισμό με την γεωμετρία, την φαντασια με την πρακτικότητα, την αίσθηση του χιούμορ με την παράδοση και χαρακτηριζονται απο έντονη θεατρικότητα.

    Η ίδια λέει « αληθινό κοσμημα για μένα είναι αυτο που σε κάνει να ονειρευεσαι, αυτο που σου προσφέρει “ joie de vivre”.
     

  • Πρόσφατα
    28-01-2022
    Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
    22-01-2022
    Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
    17-01-2022
    Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
    17-01-2022
    Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...