• Οι κυρίες ανακαλύπτουν την τεχνολογία

  Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

  Ένα ερώτημα που απασχολούσε τον Σίγκμουντ Φρόιντ σε όλη του τη ζωή και σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν κατάφερε να απαντήσει είναι: τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες. Ο μυστηριώδης τρόπος λειτουργίας του γυναικείου εγκεφάλου είναι μόνιμο θέμα έρευνας των σχετικών μελετών. Όσον αφορά απλά πράγματα όμως οι απαντήσεις για το τι θέλουν οι γυναίκες είναι γνωστές. Για παράδειγμα η γυναίκα θα επιλέξει ένα αυτοκίνητο για την ομορφιά και την άνεση. Τα κριτήρια ενός άνδρα αντίστοιχα θα είναι οι επιδόσεις και η ασφάλεια. Με την ίδια λογική, για την επιλογή ενός ρολογιού, τα γυναικεία κριτήρια είναι το design και η αξιόπιστη λειτουργία. Με αυτό το δεδομένο οι εταιρίες επένδυαν στην αισθητική του ρολογιού και ξεπερνούσαν το θέμα της λειτουργίας με ένα μηχανισμό quartz ελάχιστου κόστους με άκρως αξιόπιστη λειτουργία. Αντιθέτως οι εταιρίες ρολογιών για την παραγωγή ανδρικών ρολογιών ρίχνουν το βάρος της έρευνας στην καινοτομία του μηχανισμού και των αυτοματισμών.

  Τελευταία οι εταιρίες από τις πωλήσεις τους και την έρευνα αγοράς συμπέραναν ότι τα κριτήρια των γυναικών για την επιλογή των ρολογιών τους έχουν αλλάξει. Συγκεκριμένα ο παράγοντας μηχανισμός, τεχνολογία και καινοτομία άρχισε να έχει βαρύνοντα ρόλο στην επιλογή τους. Το συμπέρασμα αυτό αξιοποίησαν άμεσα οι εταιρίες υψηλής ωρολογοποιίας με αποτέλεσμα στην πρόσφατη έκθεση της Ελβετίας να εμφανιστούν πολλά γυναικεία ρολόγια που δεν ήταν μόνο κομψά και λειτουργικά, αλλά περιείχαν ένα μηχανικό ή αυτόματο μηχανισμό υψηλής τεχνολογίας.

  Τους εμφανείς μηχανισμούς και τις λειτουργίες χρονογράφου φαίνεται ότι θα συναντάμε πιό συχνά στα γυναικεία ρολόγια. Αντίθετα τα πολύπλοκα καντράν χρονογράφου που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές λειτουργίες, θα αποτελέσουν παρελθόν.

  Η Patek Philippe παρουσίασε στην έκθεση της Βασιλείας τον πρώτο της αμιγώς γυναικείο χρονογράφο με την ονομασία ladies first split second. Είναι κατασκευασμένο από ροζ χρυσό και στη στεφάνη έχουν στερεωθεί 154 διαμάντια. Το ύψος του ρολογιού είναι μόλις 5.5 mm καθότι προορίζεται για γυναικείο χέρι. Στην πίσω όψη του ρολογιού ο μηχανισμός είναι εμφανής. Η τιμή του θα κυμανθεί περίπου στα 170.000 $.

   

      Η εταιρία Frederique Constant κινήθηκε αποφασιστικά με στόχο την κινεζική αγορά πολυτελών ειδών που αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της παγκόσμιας βιομηχανίας πολυτελών αντικειμένων. Τη σχεδίαση (!) νέας της σειρά γυναικείων αυτόματων ρολογιών ανέθεσε στην ταιβανέζα ηθοποιό Shu Qi πασίγνωστη και στην ηπειρωτική Κίνα. Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από ροζ ή λευκό χρυσό, και έχει στερεωμένα 48 διαμάντια. Το ρολόι παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 888 αντιτύπων. Τίποτε δεν είναι τυχαίο καθότι ο αριθμός 8 είναι ο τυχερός αριθμός για τους Κινέζους

 • Πρόσφατα
  25-09-2017
  Ένα βιβλίο 99 σελίδων του 2003. Το κείμενο αυτό αποτελεί την πτυχιακή εργασία της Μαρίας Μαγδαλινής...
  05-09-2017
  Ένα βιβλίο 210 σελίδων του 2003. Το κείμενο αυτό αποτελεί την πτυχιακή εργασία της Ελίνας Χριστιάνας...
  23-08-2017
  Ένα έχρωμο βιβλίο 181 σελίδων, που εκδόθηκε το1991 από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης Περι...
  26-06-2017
  Οι τεχνίτες του χρυσού της μινωικής εποχής είχαν αναπτύξει σε πολύ ψηλό επίπεδο την κοκκίδωση, μία τ...
  01-06-2017
  Ο βραβευμένος δημιουργός κοσμημάτων Iliz Fazulzyanov ζει και εργάζεται στη Ρωσία. Οι δημιουργίες το...