• ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010

  Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

     Στις 18 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν στο Grand Théâtre de Genève στη Γενεύη ειδικοί της βιομηχανίας του ρολογιού για να απονείμουν το Grand Prix de Horology (Μεγάλο Βραβείο Ωρολογοποιίας).

     Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε φέτος για δέκατη φορά. Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελείτο από συλλέκτες ρολογιών, ειδικευμένους δημοσιογράφους, και ειδικούς της βιομηχανίας των ρολογιών που συγκεντρώθηκαν γι αυτό το σκοπό. Οι αρετές που αξιολογήθηκαν στα εξεταζόμενα ρολόγια ήταν οι αναφορές στην παράδοση της ελβετικής ωρολογοποιίας, η καινοτομία, οι πολυπλοκότητες της λειτουργίας, και η αψεγάδιαστη τεχνική.

    Η εκδήλωση οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2001 από την πόλη και το καντόνι της Γενεύης την παγκόσμια πρωτέυουσα της ωρολογοποιίας. Υποψήφιες εταιρίες και μοντέλα προέρχονται από την παγκόσμια παραγωγή και όχι μόνον από την Ελβετική. Τα φετινά αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

   Ρολόι Van Cleef & Arpels  Ρολόι Laurent Ferrier

  Στη γυναικεία κατηγορία το βραβείο απέσπασε το μοντέλο Le Pont des Amoureux της εταιρίας Van Cleef & Arpels. Στα ανδρικά ρολόγια κυριάρχησε το μονιέλο Galet Classic Tourbillon Double Spiral  της εταιρίας Laurent Ferrier.

   

  Ρολόι MB&F  Ρολόι Chopard

    Το βραβείο σχεδιασμού κέρδισε μία πολύ εκκεντρική ιδέα για ρολόι χεριού το μοντέλο Horological Machine N° 4 Thunderbolt της εταιρίας MB&F. Στην κατηγορία ρολόι - κόσμημα το βραβείο απέσπασε μία υπέροχη κουκουβάγια,  το μοντέλο High Jewellery Owl Watch της εταιρίας Chopard,

   

   Ρολόι F.P.Journe  Ρολόι Seiko

  Το βραβείο για τις πιό ενδιαφέρουσες πολυπλοκότητες κέρδισε το μοντέλο Chronomètre à Résonance της εταιρίας F.P.Journe, και το βραβείο για το πιό αξιόλογο sport ρολόι κέρδισε το Spring Drive Spacewalk Commemorative Edition της εταιρίας Seiko.

   

   Ρολόι Tag Heuer  Ρολόι Vacheron Constantin

     Το βραβείο "La Petite Aiguillle" (Το μικρό χέρι) που αφορά το καλύτερο ρολόι με τιμή μικρότερη από 5.000 ελβετικά φράγκα δόθηκε στο μοντέλο CARRERA Calibre 1887 Chronograph 41mm της εταιρίας TAG Heuer, και το βραβείο κοινού δόθηκε στο μοντέλο Historique Ultra-fine 1955 της εταιρίας Vacheron Constantin.

  http://www.europastar.com/news/1004082931-watchmaking-grand-prix-winners.html

   

   

 • Πρόσφατα
  14-01-2018
  Ο οίκος κοσμημάτων Buccellati με έδρα το Μιλάνο, ειδικεύεται στις λεπτεπίλεπτες κατεργασίες των μετά...
  06-01-2018
  Ο Καναδός Llyn Strelau δημιούργησε το ανδρικό δαχτυλίδι τς φωτογραφίας δουλεύντας σχεδιαστικά πάνω σ...
  07-12-2017
  Χρυσός, Άργυρος και Πολύτιμοι λίθοι στον Ελληνικό χώρο. Ιδιότητες, ιστορία, κοιτάσματα και εξορύξεις...
  02-11-2017
  Τα κοσμήματα στον Ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια των μυκηναικών χρόνων. Μεταπτυχιακή εργασία της Αλ...
  25-09-2017
  Ένα βιβλίο 99 σελίδων του 2003. Το κείμενο αυτό αποτελεί την πτυχιακή εργασία της Μαρίας Μαγδαλινής...