• ΔΙΑΦΥΓΗ

  Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

  " Η ίδια μας η ύπαρξη αποτελεί πηγή μυστηρίου και φόβου. Ο καθένας από μας έχει καταστρώσει την προσωπική του στρατηγική για να καταφέρει να διαχειριστεί τη σκληρότητα του κόσμου που μας περιβάλλει. Οι κόσμοι της φαντασίας μας μπορούν να λειτουργήσουν σα δεξαμενές αυτών των πολύτιμων στρατηγικών επιβίωσης. Η προσωπικότητα ενός ισοροπημένου ανθρώπου απαρτίζεται από σωστές δόσεις ρεαλισμού και φαντασίας.
  Αυτό που θέλω να πετύχω με τη δουλειά μου, είναι να αφυπνίσω την υποσυνείδητη σχέση που θα σας προσελκύσει στον υπαινικτικό μου κόσμο ο οποίος είναι πλήρης λεπτομερειών. Όμορφες, μελαγχολικές, επικίνδυνες.
  Τα υλικά των έργων μου είναι φαντασία, πραγματικότητα τέχνη και λειτουργικότητα. Η δημιουργικότητά μου κινητοποιείται από την ανθρώπινη αδυναμία, το σκοτάδι, τον θάνατο και τις αφηγήσεις. Βρίσκω ενδιαφέρον να αντιπαραθέτω την ομορφιά με την ενόχληση, την σοβαρότητα με την ασχήμια. Μου αρέσει να ανακαλύπτω ομορφιά στην θλίψη και την απέχθεια.
  Οι δημιουργίες μου έχουν αναφορές σε κοσμήματα άλλων εποχών. Η δημιουργία των έργων μου εξελίσσεται με βάση προκαθορισμένο σχεδιασμό. Τα επι μέρους στοιχεία δημιουργούνται ανεξάρτητα και ενοποιούνται βάσει ενός προσχεδίου. Τα κομμάτια πρέπει να να αποτελούν την προέκταση του σώματος αυτού που τα φοράει, αλλά συγχρόνως να δίνουν την αίσθηση της διαφυγής."
  Η Hanna Hedman γεννήθηκε στη Σουηδία. Σπούδασε μεταλλουργία και κόσμημα στη Σουηδία, τις Η.Π.Α. και τη Νέα Ζηλανδία. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις έργων της σε διάφορες χώρες. Η παρούσα έκθεση οργανώθηκε από την γκαλερί SODA της Κωνσταντινούπολης. Με το παραπάνω γλαφυρό κείμενο η Hanna μας περιγράφει τη σχέση της με τη δουλειά της.

    Ανθρώπινο δένδρο. Κολιέ από ασήμι και χαλκό του 2010.

  www.klimt02.net/exhibitions/index.php

   Δείτε παλαιότερες δουλειές της Hanna Hedman

  http://www.klimt02.net/jewellers/index.php?item_id=10858

   

 • Πρόσφατα
  19-10-2018
  Η Βραζιλία είναι μία χώρα με τεράστια κοιτάσματα ορυκτών και πολύτιμων λίθων. Στη χώρα αυτή επίσης υ...
  27-09-2018
  Tribute to Femininity’ ονομάζεται η έκθεση κοσμημάτων του ιταλικού οίκου Bulgari στο Μουσείο τ...
  04-07-2018
  Η μεταμόρφωση της προνύμφης σε πεταλούδα είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σε...
  03-06-2018
  Στον πρόσφατο διαγωνισμό κοσμήματος Saul Bell Design Awards το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Ασημέν...
  10-05-2018
  Το μουσείο Victoria and Albert κατέχει ήδη μια απαράμιλλη συλλογή από μοναδικές δημιουργίες μόδας, α...