• ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

       Ο διαγωνισμός σχεδίασης και κατασκευής κοσμήματος Lonmin Design Innovation Award διεξήχθη φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός αφορά κοσμήματα κατασκευασμένα από πλατίνα, καθότι βασικός χορηγός είναι η εταιρία Lonmin, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην παραγωγή πλατίνας παγκοσμίως. Τον Απρίλιο του 2010 έγινε μία προκριματική επιλογή με βάση το σχέδιο των κοσμημάτων. Η τελική κρίση βασίστηκε στα κοσμήματα που εν τω μεταξύ κατασκευάστηκαν με βάση τα προκριθέντα σχέδια. Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης IJL πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο.
    Ο διαγωνισμός ήταν χωρισμένος σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία των “Νέων Σχεδιαστών” όπου διαγωνίζονταν κοσμηματοποιοί με εργασιακή πείρα μικρότερη των πέντε ετών, και την κατηγορία των “Καταξιωμένων Σχεδιαστών” όπου συμμετείχαν οι πιό έμπειροι. 


     Δαχτυλίδι από πλατίνα   Μενταγιόν από πλατίνα

    Η Katie Rowland βραβεύτηκε στην κατηγορία των νέων σχεδιαστών. Η Katie σπούδασε γραφικές τέχνες στο πανεπιστήμιο του Kingston αλλά γρήγορα κατάλαβε πως το πραγματικό της ενδιαφέρον είναι η υψηλή κοσμηματοποιία. Την συναρπάζει ο κόσμος του βυθού και γοητεύεται από τα μυστήρια του ωκεανού, καθότι και η ίδια είναι δύτης. Το δαχτυλίδι της που βραβεύτηκε (αριστερά) έχει την ονομασία Hydra (ύδρα) από το πολυκέφαλο τέρας της ελληνικής μυθολογίας που σκότωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο άθλο του. Είναι κατασκευασμένο από πλατίνα και διαμάντια. Το σπειροειδές του σχήμα παραπέμπει σε κοχύλι και η αίσθηση του υγρού δίνεται περαιτέρω από τα κρεμασμένα λεπτά αλυσιδάκια. Το ελικοειδές μενταγιόν(δεξιά) που επίσης βραβεύτηκε έχει την ονομασία Shakti που είναι η ιερή δύναμη της θεάς Durga της Ινδουιστικής μυθολογίας. Είναι κατασκευασμένο από πλατίνα, χρυσό και διαμάντια.
    https://www.designinnovationawards.co.uk/Katie_Rowland.html


     

     Δαχτυλίδι από πλατίνα και μαργαριτάρια

    Το δαχτυλίδι με την ονομασία Capture (Σύλληψη) βραβεύτηκε στην κατηγορία των Καθιερωμένων Σχεδιαστών. Δημιουργήθηκε από την Miranda Wallis. Η Miranda έχει σπουδάσει Σχεδίαση Κοσμήματος με CAD (Computer Aided Design) στην Αυστραλία και ζει στο Λονδίνο. Είναι και αυτή δύτης (!) και εμπνέεται από την απίστευτη πολυπλοκότητα και ομορφιά των πλασμάτων του βυθού. Το δαχτυλίδι προσπαθεί να αποδώσει την εύθραστη δενδρώδη δομή του κοραλιού. Είναι κατασκευασμένο από πλατίνα μαργαριτάρια και διαμάντια.
    https://www.designinnovationawards.co.uk/Miranda_Wallis.html

     

     

       Βραβείο στην κατηγορία των Καταξιωμένων Σχεδιαστών κέρδισε και ο James Powell. Το αντικείμενο που απέσπασε την βράβευση είναι ένα ευφάνταστο κόσμημα για τα μαλλιά με τον τίτλο Persephone (Περσεφόνη). Το όνομα και η ιδέα πίσω από αυτό το αντικείμενο προέρχονται από την ελληνική μυθολογία και τον μύθο της Περσεφόνης. Το κόσμημα έχει την δυνατότητα να μετασχηματίζεται σε χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό, όπως μεταμορφώνεται η φύση από την θεά Δήμητρα την μητέρα της Περσεφόνης μετά την απαγωγή της κόρης της από τον Θεό του κάτω κόσμου τον Πλούτωνα.

    https://www.designinnovationawards.co.uk/James_Powell.html
     

     

  • Πρόσφατα
    28-01-2022
    Η μιλανέζικη εταιρία κοσμημάτων Pomellato πρόσφατα παρουσ...
    22-01-2022
    Ο ιστορικός ελληνικός οίκος κοσμημάτων Λαλαούνης συνε...
    17-01-2022
    Στη μελέτη που ακολουθεί οι συγγραφείς Α. Κύρη και Μ. Μα...
    17-01-2022
    Cleopatra's Vault, η νέα συλλογή κοσμημάτων της Αμερικανίδας...